Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llolatola

Moja córka ma 20 miesięcy i nie chodzi samodzielnie

Polecane posty

Gość llolatola
A najbardziej mnie denerwuje rodzina i sąsiadki, znajomi, którzy jak idę z małą na spacerze, to pytają ciągle czy chodzi sama. Mam już dość...

Gość Obecnie, mama 10latka
Znam to :) pytania czy potrafi chodzić, sika na nocnik ile słów mówi itp.

Gość gchjcjgcjc
ja podobno nie chodziłam do ok. 2 roku życia i wiecie kto mnie postawił na nogi?? BIOENERGOTERAPEUTA poważnie piszę..

Gość ehhhh no widzisz
ojjj:) nie przejmuj się !!! wiesz jak mój syn (dziś 15letni) miał późno ząbki??? co ja przeżyłam! tak się martwiłam, wszyscy pytali- ZĄBKUJE JUŻ? miałam serdecznie dość. w dodatku nie było internetu, specjalistycznych gazet... później jak zaczął ząbkować- to jak szalony... z chodzeniem podobnie, nie martw się na zapas, tylko pozwól dzidziusiowi na radość, i zabawe...może z abardzo wymuszasz na niej, aby chodziła samodzielnie, ona wyczuwa twoje napięcie i przez to ma "blokade"LUZZZ , DZIEWCZYNO

Gość karo86
tak czytam to forum i sama nie wiem co myśleć najwięcej mają jak zwykle do powiedzenia te mamusie, które nie miały takiego problemu... ja też nie sypiam po nocach przez mojego bąka mam też problem z chodzeniem synka ma skończone 20m-cy i również boi sam stawiać kroczki chociaż wiem, że potrafi trudno mu złapać równowagę ale co jest przyczyną? niewiadomo nigdy nie wsadzałam go do chodzików.... zawsze tylko zabawa na podłodze w ogóle go nie nosiłam na rękach... ogólnie siedział dopiero jak miał 10m-cy a raczkował jak miał prawie 15m-cy, od czwartego m-ca chodzimy na rehabilitacje bo niby mu stwierdzili obniżone napięcie mięśniowe do tej pory raz w tygodniu ćwiczy jest pod opieką specjalisty i neurologa twierdzą, że jest okej po prostu opóźnienie ruchowe .... ale ile można czekać ciężko wysłuchiwać komentarzy "rany chory", "jak to nie chodzi" piszcie jeśli macie podobny problem....

Gość gość
Czy Wasze dzieci zaczęły w końcu chodzić samodzielnie ? Czy intelektualnie rozwijają się prawidłowo ? Mam ten sam problem , synek ma 21 miesięcy .

Gość gość
Witam, mój synek ma prawie 19 miesięcy a też nie chce chodzić samodzielnie. Jak go zachęce to zrobi z 10 kroczków ale sam z siebie to puścił się może z 3 razy. Syn jest pod opieką dwóch neurologów i ortopedy którzy twierdzą że jest wporządku. Był rehabilitowany od 5 do 12 m.ż. Późno zaczął siadać i raczkować bo dopiero w 12m.ż ale wstawał przy meblach w 11 m.ż. Nie wiem co jest powodem jego nie chodzenia i nie wiem gdzie mogę się jeszcze udać po pomoc.