Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazda5000223421

jaki zawod w USA?

Polecane posty

Gość gwiazda5000223421

do jakiej szkolyjaka edukacje skonczyc w stanach zeby znalezc dobra pracE? Jak wiele osob chyba zauwazylo, to co robilismy w Polsce malo sie dla pracodawcow w USA liczy. Jestem na bezrobociu(pracowalam w fabryce), czas sie przekwalifikowac. Ktos chce sie udzielic?

Gość zastnawiamnie jedno
może być tancerka go-go

Gość gwiazda5000223421
takich kierunkow nie ma w collegu chyba ze ty otworzysz tu szkole i zbijesz majatek, pozdrawiam deb*la

Gość a skad my mamy wiedziec kiepie
pytaj sie amerykancow ale pewnie nawet jezyka nie znasz jak ta cala elita emigracyjna wiec zadajesz tutaj glupie pytania :classic_cool:

Gość gwiazda5000223421
bo to jest forum poza Polska, a nie "Poza Polska - W Anglii" albo australii, jak siedzisz w polsce na dupsk* to pewnie ze i nie wiesz, po co sie t w ogole udzielasz?

Gość ide spac2
gwiazda :D dobrze przygadalas temu malkotentowi sam pewnie na bezrobociu siedzi moja rada - zasytanow sie co lubisz robic, w czym jestes dobra - i w tym sie wyspecjalizuj

Gość dfsese
Szczerze to nie jestem pewna, teraz ciezko o dobra prace. Trzeba byc bardzo zdeterminowanym i za wszelka cene szukac pracy, az sie znajdzie. Do niedawna najlepiej bylo isc na pielegniarstwo, mozna bylo zrobic to w 2 lata w community college, ale slyszalam, ze teraz nie chca zatrudniac tych swiezo po szkole tylko szukaja ludzi z doswiadczeniem, albo dorzucaja pracy tym juz zatrudnionym. W innych branzach jest podobnie, firmy nauczyly sie, ze z mniejsza iloscia ludzi tez sa w stanie robic to samo musza tylko bardziej wykorzystywac pracownikow, a nikt sie nie wychyli bo na jego miejsce czeka kolejka innych chetnych.

Gość Registered Nurse
Mieszkam w USA od ponad 10 lat. JEstem pielegniarka dyplomowana, mam 4 letnie skonczona szkole ( Bachelor degree). Obecnie na rynku amerykanskim, pielegniarki bez doswiadczenia ( zaraz po szkole) nie moga znalezc pracy, bo nikt ich nie chce szkolic ( bo to kosztuje). Ja mam pare lat doswiadczenia i zrobione dodatkowe certyfikaty. W szpitalu pielegniarku z paroletnim doswiadczeniem zarabia ok. 32-35$/godzine. Ja obecnie zarabiam 35$/godzine, pracuje w prywatnej klinice. Mysle, ze z praca w USA - bez znajomosci angielskiego, wyksztalcenia, czy papierow nie ma nawet co szukac- chyba ze chcecie pracowac nielegalnie przy sprzataniu. Ja mialam to szczescie, ze przylecialam do USA w dobrych czasach i zdazylam sie wyksztalcic, zdobyc doswiadczenie, papiery itd., wiec teraz jest mi z gorki- nawet w dobie kryzysu.

Gość do nurse
tylko 35$ to kiepsko moj maz dostal tyle na start zaraz po szkole(4 letni tytul medyczny technolog MLT)!

Gość gwiazda5000223421
chyba kazda polka ktora poszla w stanach do poszly to na pielegniarstwo RN, bo najszybciej i biora albo brali masowo do pracy. 01:38 [zgłoś do usunięcia] do nurse "4 letni tytul medyczny technolog MLT)" moglabys prosze cos wiecej o tym kierunku napisac? Dziekuje

Gość do nurse
prosze bardzo wpisac w google:medical technologist:)

Gość gwiazda5000223421
" 01:54 [zgłoś do usunięcia] do nurse prosze bardzo wpisac w google:medical technologist" chyba nie prosze cie abys mi znalazla w wikipedii co to medical technologist skopiowala i wkleila bo nie umiem obslugiwac wyszukiwarki, tylko napisala gdzie twoj maz skonczyl szkole, ile mu to lat zajelo, poza tym chyba skonczenie kierunku nie wskazuje na to jaki sie konkretnie zawod ma, mozna skonczyc biologie i byc weterynarzem, zreszta dla kogo sie tu produkuje, jakosc tego forum widac bo wpisac forumowiczow..

Gość Registered Nurse
Dostaje 35$/hr jako base pay. Do tego evening/night differentials co wychodzi normalnie 40-42$/hr. Wiem, ze to nie jest duzy zarobek, ale lepsze to niz nic. Jesli chodzi o sam zawod, to jest to bardzo odpowiedzialna praca, i bardzo ciezko jest skonczyc szkole pielegniarska i zdac licencje (otrzymac dyplom). Ja osobiscie gdybym mogla wybierac z zawodow, to bym wybrala np. pharmacist ( farmaceuta), czy np. nutritionist, medical technologist.

Gość z USA
Medical technologist to nie jest zaden kierunek medyczny, po prostu 4 letni kierunek. Pracujesz po tym kierunku w laboratorium, zajmujesz sie probkami z krwia, moczem, kalem itp. i badasz uzywajac automatyzowanych maszyn.

Gość Rezimka
To po cholere robilas ten nursing?trzeba bylo isc na surgenta itd ja to zawsze mowilam ze pielegniarkami zostaja te co sa za kiepskie do szkoly medycznej! Wooow ...co do medical technologist I co z tego ze nie kierunek?? Nie urobisz sie jak idiota a zarobisz!

Gość Rezimka
Pozatym nurse Bo to do niej pisze chcialas chyba umniejsxyc tamte zawody ktore przytoczylas!wiesz jaka jest odpowiedzialnos na chirurgu ktory robi operacje na mozgu????nie masz bladego pojecia! Wiec.....;/...

Gość Rezimka
No strasznie ciezko moj z palcem w tylku zdal licencjat na technologa medycznego jego score na universytecie byl zawsze 4.0 bylas taka dobra nurse??? maz na fall idzie do szkoly medycznej (UB) chce zrobic neurochirurgie;)))

Gość do rezimka
Rezimka --- Ty masz chyba jakies sny ciezkie.... ale jesli to prawda co piszesz, to nie zazdroszcze Twojemu wyksztalconemu mezowi tak glupiej zony :( Poza tym, to nie chwal sie tym co maz osiagnal, tylko napisz co ty skonczylas i co teraz robisz?

Gość Ktossie
Rezimka nie osmieszaj sie kobieto. Madry czlowiek na poziomie doradzi, ale nie bedzie sie wywyzszal i mieszal innych z blotem tak jak ty to robisz.

Gość Rezimka
Nie najlepiej napisac to co napisala nurse;]heh