Gość khjkjlkuip Napisano Marzec 15, 2012 Jak dla mnie głupi zwyczaj. Ale może dlatego, że wychowywałam się bez ojca całe życie i taka sytuacja wydaje mi się baardzo żenująca. A poza tym miałam 10 czy 11 lat (nie pamiętam) i nie było to coś czego oczekiwałam ze zniecierpliwieniem. Może gdybym była starsza to bym się cieszyła...? Niektóre moje koleżanki pozapisywały sobie daty, to też wydaje mi się głupie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Marzec 15, 2012 każda dziewczynka/kobieta jest inna , różni sa też ojcowie. tak z ciekawosci zapytalem bo mi się przypomniało:) i pamiętam że koleżnaki które takie kwiaty z okazji pierwszej miesiączki dostaly mówiły o tym w sposób pozytywny a nie że "ale zenada sluchaj michał , apropo przypałów to mi ojciec dal róże z okazji pierwszego okresu..." czy coś tym stylu nie. to dla nich było miłe:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
suwka 0 Napisano Marzec 15, 2012 Te osoby, co uważają to za żenadę, mają bardzo słabe relacje ojciec-córka. Ja na przykład mam świetny kontakt z ojcem, dlatego nigdy nie było mi głupio o tym mówić, a co ciekawe często wykorzystuje to jako pretekst: "Nie idę obierać ziemniaków, bo mam okres" :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
suwka 0 Napisano Marzec 15, 2012 Ten od banó... :D To fajne masz te koleżanki :) Jak widać dla "noł-lajfów" to żenada ;] PS Próbuję wywołać prowokację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość khjkjlkuip Napisano Marzec 15, 2012 suwka - sorry, ale największa żenada jaką tu widzę to jesteś Ty. :D Pitolisz jak głupia. A jak się chce zrobić prowo to się tego nie dopisuje w PS. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
suwka 0 Napisano Marzec 15, 2012 No popatrz, a jakoś mnie zaczepiłaś i zaczęłaś prawie że zwyzywać. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Marzec 15, 2012 dokladnie to bylo sprytne prowo łąpiące tych wlasnie poprawiaczy w stylu "jak sie robi prowo to sie nie pisze o tym w PS" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
suwka 0 Napisano Marzec 15, 2012 No mówiłam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość khjkjlkuip Napisano Marzec 15, 2012 przecież nikogo nie wyzywam tylko się cieszę :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
suwka 0 Napisano Marzec 15, 2012 Aaa to jak się cieszysz to git :D Już się bałam, że będę miała kolejnego wroga czy coś :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olka krejzolka Napisano Marzec 15, 2012 takie zwyczaje są tylko na zabitej dechami wsi, wśród totalnego plebsu :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
suwka 0 Napisano Marzec 15, 2012 Olka, nie sądzę, a nawet jeśli, to co? :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość khjkjlkuip Napisano Marzec 15, 2012 nieee, to mogło tak zabrzmieć, ale ja do wszystkich się tak odnoszę :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Marzec 15, 2012 przypadki jakie ja znam to z dużych miast akurat i ludzie nie przyjezdni tylko od pokoleń tam mieszkający:D wiec twoja hipoteza jest nietrafiona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
suwka 0 Napisano Marzec 15, 2012 Ale to słodkie z tymi różami :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Marzec 15, 2012 masz dobry kontakt z ojcem czy niezbyt? widzisz, jak ktoś ma dobry kontakt z ojcem to taki zwyczja go nie razi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość onaaaaaaaa213123 Napisano Marzec 15, 2012 mój ojciec nie wiedział kiedy dostalam okres. uważam ,ze to dosyć niesmaczny zwyczaj chociaz z drugiej strony jestem za tym żeby rodzice rozmawiali o takich rzeczach z dziecmi bez jakiegos tabu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
suwka 0 Napisano Marzec 15, 2012 Przecież to nie ma nic wspólnego z patologią. Widać, że nie masz dobrego kontaktu z ojcem, bo tego nie rozumiesz. Albo jesteś wstydliwa i zamknięta w sobie jak twój ojciec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
suwka 0 Napisano Marzec 15, 2012 Niesmaczne to by było jakby ojciec zmieniał podpaski. Jesteście nienormalni. U mnie nawet tato kupował mi tampony w sklepie, więc nie widzę w tym nic złego ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Marzec 15, 2012 "rozmawiamy o wszystkich sprawach oprocz tych sercowych i seksulanych zboki " seksualnych to rozumiem to czeste, lepiej ojca nie wkurwiać:D ale sercowych> o tym tez nei rozmawiasz???? czyli nie masz dobrego kontaktu z ojcem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość onaaaaaaaa213123 Napisano Marzec 15, 2012 dla mnie mniej niesmaczne jest jakby kupił podpaski ( to nawet normalne w sumie) niż kupował bukiet czerwonych roż jakby był dumny z nie wiem czego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
suwka 0 Napisano Marzec 15, 2012 Ja nie dostałam takiego bukietu, mimo to uważam, że to fajne ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość onaaaaaaaa213123 Napisano Marzec 15, 2012 i z moim ojcem os prawach imtymnych raczej nie rozmawiamy ( chyba ,ze o zdrowotnych typu jak bylo podejrzenie czy nie mam raka szyjki macicy) ,ale o sprawach sercowych często a z mama o intymnych częściej rozmawiam ,ale to kobieta wiec co innego troszke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Marzec 15, 2012 tez nie wiem co lezy u podstawy takiego zwyczaju i co ma symbolizowac bukiet czerwonych róż... a z czego dumny? może z tego że córka dorasta? zmienia się w kobiete? nie wiem:D u mnie w rodzinienie ma takiego zwyczaju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość onaaaaaaaa213123 Napisano Marzec 15, 2012 a czy ojciec ma byc dumny ,ze jego córka dostała okres ? no opanujcie sie ludzie. to normalna kolej rzeczy owszem ,ale nie żeby ojciec miał byc z tego jakis bardzo dumny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Marzec 15, 2012 trzeba by spytac kogoś kto taki zwyczja kultywuje:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
suwka 0 Napisano Marzec 15, 2012 Kult kultem, ale teraz mnie samej wydaje się to dziwne xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość biały bez,,, Napisano Marzec 15, 2012 miałam kolezanke, ktora pochodziła z wilna i nie zapomne tego do konca zycia jak powiedziała mamie o pierwszej miesiaczce, to ta ja sru w pysk az zadudniło i to niby taki zwyczaj zeby bezbolesne miesiaczki były Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhjh Napisano Marzec 15, 2012 Może ojciec zadowolony ze juz teraz bedzie posuwał córke-kobiete a nie córke - przedszkolaka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Marzec 15, 2012 :D dobre to ja swoją cókę jak będzie miala pierwszą miesiączkę najpierw w pysk żeby nie byly bolesne miesiączki a pozniej bukiet czerwonych róż żeby nie byly zbyt obfite ? :D dawać inne zwyczaje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach