Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jest zawsze norma

dlaczego wszystkie mamy których dzieci maja mega zepsute zęby

Polecane posty

Gość to jest zawsze norma

zwalaja na antybiotyki :D

Gość junn
ja znam kilkoro takich dzieci którym zęby załatwiły granulowane herbatki. a jeden gagatek to sobie zęby powybijał.

Gość anitaaaaaazuziaa
próchnica często przenosi sie od dorosłych, matki liżą smoczki dziecka, dają gryza ciastka czy ktoś z rodziny i próchnica gotowa.

Gość wczoraj cipka sadzila
wczoraj jakas cipka sądziła za to ze dzieci jak placza przy myciu zebow to je bola wiec warto odpuscic bo krew sie poleje :D:D:D:D:D:D: a pozniej to przez antybiotyki... a jaka wrazliwa do tego

Gość jak matka nie myje zebow
ak matka nie myje zebow to tak pozniej jest

Gość wczoraj cipka sadzila
az szkoda mi bylo brac udzial w dyskusji

Znam ten typ, u mnie w rodzinie jest taka jedna mądra mamusia. Dziecko jak są jakieś imieniny to tylko ciasto je, jak u nich byliśmy to na kolację dawała monte i biszkopty, w nocy jak się budzi to albo soczek albo colę sobie życzy, mały ma 4 lata z zęby WSZYSTKIE czarne ale popsute oczywiście dlatego, że żelazo brał w wieku niemowlęcym. Mój też brał a ubytków żadnych nie ma.

Mam taka mame w rodzinie- jej dzieci myja zeby raz w tygodniu, u 2-latki juz widac zaczernienia na zebach, starszy od dawna ma czarne zeby- wszystko to oczywiscie od lekow :o ;)

Gość Opiekunka do dzieco
Od kilku lat trudnie sie w opiekowaniu dzieci. I to jest dla mnie szok.Dzieci ktore do tej pory pilnowalam maja dziury w zebach.Na sniadanie cola,na obiad cipsy,frytki,zelki,cola,kolacja frytki,batoniki.Uwierzcie mi,ze nawet jak chcialam interweniowac to dostawalam "po uszach" od rodzicow za to,ze sie wtracalam w wychowanie.Teraz opiekuje sie 2 letnia dziewczynka,ktora jest uzalezniona od zelek i "kokolady"(czekolady).Na 10 zebow,ktore ma 8 sa juz leczone.A matka mowi,ze nie ma sil z nia walczyc. Jedynie jak pilnowalam dziecka u dyplomatow to dzieci byly zdrowo odzywiane,zdrowe i malo jadly slodkiego.A tam gdzie opiekowalam sie dziecmi,gdzie matki pracowaly na tzw zmywaku to byly tylko cipsy,cola

Gość jak matke na zmywaku
stac na opiekunke to chyba mało bierzesz

Gość Opiekunka do dzieco
Zalezy. Ja to traktuje jako dorobienie,poniewaz jestem na studiach.