Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia.....

kiedy do szpitala?skurcze

Polecane posty

Gość kasia.....

witam. Od wczoraj od ok 20mam skurcze. Najpierw były lekkie.prawie nieodczuwalne,co 15,10min,potem długa przerwa,znowu co 10,15min. Od 14-19 były co 9-7min już troche mocniejsze. Teraz znowu co 10-20min. Dodam,ze jak zmienie pozycje to ból przechodzi. Dzwonilam na pogotowie i kazali czekac i obserwowac. A ja sie zastanawiam w takim razie kiedy mam pojechac do szpitala?juz?czy lepiej czekac w domu i jechac jak ból bd większy,a skurcze częściej?

Gość nfjfhjdfhjf
Lepiej poczekać w domu . W szpitalu będzie tylko nerwowa atmosfera dla ciebie a tak u siebie spokojnie sobie odczekuj i obserwuj swoje ciało. Powinnaś mieć w miarę regularnie powtarzające się skurcze które są coraz bardziej bolesne i nie mijają podczas kąpieli czy zmiany pozycji. Jak zauważysz odwrotność albo zacznie wyciekać ci woda czy też chluśnie to nie panikuj tylko bierz torbę i dzwoń po męża albo taxi. Nawet jak odejdą wody to i tak jest czas na spokojny dojazd do szpitala bo dziecko zawsze tych wód ma jeszcze rezerwę . Ja pojechałam przy regularnych nasilających sie bolach co 10 minut a podczas badania okazało się że nie mam nawet rozwarcia i na pełne rozwarcie pracowałam 20 godzin a pęcherz płodowy musieli mi przebić;D

Gość magrog
Ja do szpitala pojechalam jak mialam skurcze co 5min. Wez ciepla kapiel jezeli to nie porod to skurcze przejda, a jezeli to juz ten czas to kapiel przyspieszy troche akcje a cialo sie rozluzni. Zjedz cos, pospij zbieraj sily :) Szybkiego porodu i zdrowego dzidziusia!!

Gość kasia.....
noc przespałam,miałam lekkie bóle,które skończyły sie o godz 6. Potem do 11 cisza,nic nie bolało. Od 11 skurcze co 25, 15 min.nie są zbyt bolesne. I chyba zaczął odchodzić mi czop śluzowy. Zauważyłam dziwny śluz,półprzeźroczysty-ale nie było go wiele.