Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamamusia

imie Marianna

Polecane posty

Gość przyszlamamusia

co myslicie o tym imieniu? bardzo malo spotykane, mi sie bardzo podoba i mezowi tez. Na nastepnym miejscu mamy Aleksanda badz Helena

Tu gdzie mieszkam do dość popularne imię u pań około 50 letnich (poznałam ich kilka). Mnie się podoba.

Gość przyszlamamusia
wlasnie u Pan 50-letnich.... ale w dziesiejszych czasach Julii, Wiktorii i takich podobbnych pasuje? Wiem, najwazniejsze, ze sie nam ma podobac ale takie czasy...

Gość magrog
sliczne!!

Gość Niewidoczny dla innych
W pracy mialam jedną Mariannę, kazła na siebie mówić Majka i nosiła tyłek wyżej niż głowę. Helenka ładnie, ale kiedyś jeszcze w poprzedniej pracy też mieliśmy taką Panią, która niestety była alkoholiczką i dlatego oba te imiona mi się źle kojarzą, ale mnie nie muszą sie podobac tylko Tobie :)

Gość przyszlamamusia
no jak beda na nia Mania mowic to srednio... kojarzy mi sie z taka stara ciocia klocia :)

do mojej teściowej też wszyscy mówią Marysia - ładnie , ale Marianna zdecydowanie nie mnie kojarzy się z piosenką biesiadną ("o Marianno gdybyś była zakochana nie spałabyś w tę noc.... coś tam, coś tam") i osiedlowymi pijaczkami

ja jestem okolo 50-lenia i nigdy zadnej Marianny nie poznalam:p Ponioslo Was. Helenę owszem, ale jej imię w tym pokoleniu bylo archaiczne, podobnie jak Zofia. Marianna to imię prababek, a nie pokolenia Waszych matek! Nie ryzykowalabym. Na drugie jak najbardziej, ale pierwsze powinno sie zmieścić w kanonie imion zwyczajnych. Tak, aby dziecko nie miało ze swoim imieniem problemu. Obecnie fascynuje mnie Eliza, Luiza, Klara i Olga.

Gość przyszlamamusia
kurcze, chyba jednak jeszcze raz to przemyslismy, srednio mi sie mania podoba i jakas piosenka z Marianna co pijaczki wyspiewuja :) moj maz sie uparl bo jego ukochany dziadek mial na imie Marian a ze bedzie coreczka to chcial to jakos uczcic

moja corka ma na imie Marianne:-) ale w PL wiekszosc na nia wola MariannA bardzo slodkie imie

Do pani oburzonej. Nikt nie narzeka, że to imię dla babć :P. Ja tylko stwierdziłam fakt, że znam kilka pań o tym imieniu koło 50. :P Nie znam żadnych Nikol, i po tym nie stwierdzam że to rzadkie imię. ;)

moja babcia miała na imię Marianna, ale kuzynka już dała tak córce na imię, więc odpadło, mimo, że brałam pod uwagę, bo mi się podobało...fakt, że trzeba przemyśleć zdrobnienia

Gość magdalenka729282
imię fajne, a zdrobnienie to po prostu Marysia. my tez będziemy miec corke, ja wole Maria a maz Marianna i jak narazie nie mozemy dojsc do porozumienia ehhh. Marianna fajne ale Maria piękniejsze jak dla mnie

Gość Marianna to imie...
bardzo fajne :-)

Gość autorko to już
Dla mnie Marianna bardzo się podoba. Zdrobnienia również Mania, Mańka. Obecnie jest taki wysyp Stasiów, Jasiów, Franków że Mania świetnie się odnajdzie.

eeeee w zyciu Mania czy Manka nie sa zdrobnieniem Marianny. w Tym momencie to jest dorabianie dziecku przezwiska zblizonego do imienia. Nijak sie to ma jedno do drugiego.Zdrobnienie juz jak cos to Marianka i tyle

Gość gość
Marianna brzmi ladniej niz Maria

Gość gość
Brudna Marianna

Gość gość
Ja mam tak na imię. Jak wam sie podoba to suuper. Przynajmniej nie kolejna Olivia czy Wiktoria

Gość gość
Piekne imie , tylko ze skrot - Mania,Mańka, mi sie nie podoba, a tak prawdopodobniebeda wolaly dzieci w szkole

Gość gość
My bardzo chcielismy z mezem tak dac corce na imie. Jest eleganckie, piekne i przy okazji nieco zapomniane. Ale czekamy jednak na chlopca i jestemsy w kropce bo nie mozemy znalezc zadnego imienia :)