Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przeeeeeeeeeecinek

Zatrudniłam się jako księgowa ale nic nie wiem o księgowości...POMOCY :(

Polecane posty

Gość Przeeeeeeeeeecinek

Skłamałam w CV, zostawiaja mi jakies faktury, chciałam mieć jakąś pracę, wszyscy ca przyjemni, udało mi się zrobic rpzelewy pensji ale nic dalej nie umiem! Pomóżcie mi :(

Gość poczytaj sobie
no mistrzostwo!!

Gość Przeeeeeeeeeecinek
I dzwonia jacyc kontahenci pytaja sie kiedy im zaplacimy a ja tego nie potrafie! Przkladam tylko te faktury i sie usmiecham jak ktos o cos sie pyta ale juz dluzej nie dam rady a tu wszyscy sa mili i serce mi sie kraja jak mysle ze bede musiala sie przyznac

Jaaasne nie wierze, aby na rozmowie rekrutacyjnej nie pytali Cie o szczegóły związane z księgowością. Na pewno by się zorientowali, ze nie masz o tym pojęcia.

Gość i co zamierzasz
teraz zrobic? nie moglas poszukac czegos na czym sie znasz?

Gość dziś na pomarańczowo
hahahaha :D faktycznie mistrzostwo. oj kochana, szykuj się na spory wstyd, bo księgowości na forum w godzinę się nie nauczysz.

Gość i co zamierzasz
lepiej sama odejdz z tej pracy bo jak to wyjdzie to naprawde bedzie niezly wstyd ale z drugiej strony tez mnie to ciekawi jak przeszlas rozmowe kwalifikacyjna?

Gość Przeeeeeeeeeecinek
Nie było, przeczytali CV i na rozmowie pytanie o moje poprzednie prace o pensje o znajomosc jezyka i malo jakies podstawy ktore nauczylam sie przed rozmowa z ksiazki do przedsiebiorczosci

Gość i co zamierzasz
i czym masz sie tam konkretnie zajmowac?

Gość poczytaj sobie
jeśli to nie prowo to przyznaj się od razu zanim narobisz większego zamętu i pociągną cię za to do odpowiedzialności.

Gość Przeeeeeeeeeecinek
To moj zakres przepisywany z umowy i zmaila sięgowanie faktur od dostawców i przygotowywanie płatności utrzymywanie kontaktu z dostawcami (udzielanie informacji na temat płatności, uzgadnianie salda rozrachunków, itp) utrzymywanie kontaktu z pracownikami działu zakupów obsługiwanej firmy współpraca z audytem wewnętrznym oraz zewnętrznym księgowanie wyciągów bankowych i alokowanie płatności przychodzących utrzymywanie kontaktu z odbiorcami (ściąganie należności, uzgadnianie salda rozrachunków itp.) utrzymywanie kontaktu z pracownikami działu sprzedaży obsługiwanej firmy współpraca z audytem wewnętrznym oraz zewnętrznym sporządzanie sprawozdań finansowych wg określonych standardów wykonywanie księgowań w księdze głównej sporządzanie deklaracji podatkowych prowadzenie rejestru środków trwałych oraz rozliczeń międzyokresowych konsolidacja oraz potwierdzanie sald oraz transakcji w spółkach grupy utrzymywanie kontaktu z instytucjami zewnętrznymi

Gość byłam w deczko
podobnej sytuacji z tym ze chodziło o pizzerie gdzie prawko było potrzebne bo pizza na dowóz, po 2 dniach musiałam sie przyznac ale na szczescie szef (obecnie moj narzeczony :) ) mnie nie zwolnił... hehe pewnie dlatego ze mu się spodobałam ale spotykac zaczelismy się po pół roku

Gość fdgvfdtghrtfh
No tak... A ja studiuje ekonomię, marzę o pracy w ksiegowosci i w podatkach, bo to lubię, a takie osoby jak Ty -niekompetentne zajmuja miejsce :-O

Gość color mini dater
jasne,a wypłaty jakim cudem zrobilas?

Gość Przeeeeeeeeeecinek
Co do przelewu to kazalam "zastepczyni" zrobic, cos klamalam ze sie zle czuje czyms sie zatrulam i spredzilam caly dzien w toalecie aze to byl ostatni dzien na wyslanie pensji to zrobila to bez szemrania

Gość i co zamierzasz
to po co sie tam pchalas skoro sie na tym nie znasz?

Gość Przeeeeeeeeeecinek
NAPISALAM BO CHCIALAM MIEC JAKAKOLWIEK PRACE! Ludzie, prosze zrozumcie ze kazdy z nas zrobilby wszystko aby miec jakas prace :(

Gość i co zamierzasz
ok ale sama pomysl po co pchac sie na stanowisko ktore i tak zaraz stracisz bo sie na tym nie znasz a w jeden dzien sie nie nauczysz

Gość Przeeeeeeeeeecinek
Wtedy o tym nie myslalam. Mialem do splacenia dlugi :(

Gość i co zamierzasz
no to teraz pomysl ze bedzie z tego wielki problem

Gość i co zamierzasz
mnie najbardziej ciekawi jak zrobisz sprawozdania finansowe

Gość Przeeeeeeeeeecinek
a jest tu moze jakas ksiegowa? Moze mnie przeszkolic on line z tym sprawozdaniem?

Gość i co zamierzasz
zartujesz sobie? myslisz ze sie tego nauczysz w ciagu kilku godzin?

Na Twoim miejscu autorko, jeśli to nie prowokacja oczywiscie :p poszukałabym jakiejś emerytowanej księgowej żeby mnie poduczyła co i jak bo da sie to zrobić zanim z hukiem wylecę z tej roboty prosto do więzienia, bo to Ci grozi niestety.

Gość Przeeeeeeeeeecinek
Chyba musze tak zrobic, kurcze ta praca jest super i nie chce jej stracic :( Dzieki za jakas pomoc :(

Mylicie sie mówiąc że nie da sie być księgową bez wykształcenia i wiedzy w tym kierunku :) moja kuzynka tak właśnie zaczynała w niedużej firmie, a moja mama prowadząca biuro rachunkowe najpierw nielegalnie wszystko liczyła za nią i pokazywała jej jak ma co zaksiegować, jak faktury, wypłaty...wszystko :) i po pół roku już nie potrzebowała pomocy.