Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mara-yla xxxxx

Ile nas wyniesie tzw życie? będziemy mieli 2,5 tys/mies-MłodeMałżeństwoBezDzieci

Polecane posty

Gość Mara-yla xxxxx

Niedługo bierzemy ślub, nie zarabiamy wiele bo razem 2,5 tys. Po ślubie zamieszkamy w domu moich rodziców będziemy się dokładac 300zł to już ustalone z rodzicami, opłat domowych wychodzi 500-600zł więc po polowie plus 80zł nasz internet. Paliwo 300zł/mies. Jedzenie po połowie z rodzicami z tym że my dużo jedzenia będziemy mieli damowego od teściów tzn jajka, mleko, mięsa, troche warzyw, mają oni zwierzęta hodowlane i zawsze dzielą się z nami. poza tym my dużo nie jemy do domu wracamy tylko na kolacje więc liczę 300-400zł na naszą dwójkę. Srodki czystości, kosmetyki-ok 150zł, pies-150zł, telefony-50zł. To co wypisałam to są wydatki podstawowe wyszło ok 1500zł. A wiadomo że są też wydatki niespodziewane takie jak leki, naprawa samochodu, opłata samochodu raz na pół roku, jakieś wesele w rodzinie, oraz wydatki dodatkowe takie jak ubrania, prezenty, jakieś małe przyjemności. Wiadomo jeden miesiac jest taki że nie będziemy mieli wiele wydatków a jeden jest taki że trzeba bedzie wydac całą wypłate. Mimo wszystko myślę ze powinno nam się udac odkładac 800-500zł w zalezności od miesiąca. Na koniec napiszę ze mieszkamy na maleńkim miasteczku w sumie wies z prawami miejskimi, w dosc biednym wojewodztwie, zadna tam warszawa czy inne duże miesta więc życie nie wychodzi tak dużo. Jak uwazacie w miare dobrze to obliczyłam?

Gość jestem na urlopie
ja tam bym nie liczyła na konkretne sumy, bo zawsze wychodzi więcej niż zakładamy. a jak zamierzacie dzielić się kosztami za jedzenie? poza tym opłaty Wam wzrosną jak dojdzie jeszcze jedna osoba.

Gość Mara-nyla xxx
troszkę wzrosną ale nieznacznie bo my do wieczora pracujemy więc prawie całe dnie nas nie bedzie w domu. za jedzenie nie będziemy się wyliczac co do grosza. ani trzymac w oddzielnych lodówkach kazdy kupuje i kazdy je. do tego my będziemy dostawac od tesciów z gospodarstwa dużo rzeczy, tak srednio wyszlo mi 300-400zł na naszą dwójkę

Gość mysle ze styknie
tez bym chiała mieszkac tam gdzie wy ale niestty mieszkam z mezem w jednym z największych miast i wszytsko drogie same opłaty to 1600 ( kredyt, opłaty, rata za TV, internet, tel, karta miejska) do tego zycie odkładamy tez sporo ale jestesmy zmuszeni zamieszkac z moimi rodzicami a mieszkanie wynajac

może na początku bedzie ok ale co dalej ? zawsze z rodzicami pod dachem ? zawsze dostaniesz wytłaczankę jaj ? może licz na siebie

Gość jakubKKKKKK
hej, dolicz sobie do rachunkow: - wszelkiego rodzaju "wyjscia" (ja zakladam na to przynajmniej 300zl w miesiacu), - domowe-chorobowe (czyli wszystkie leki i wizyty u dentystow itp 150zl/mc) - prezenty (ok 100zl) uwazam, ze 2500/mc na 2 osoby to malo. nawet jak nie pokrywa sie kosztow mieszkania :( ale zycze powodzenia i goraco kibicuje :)