Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martynika43

Menopauza i soja

Polecane posty

Gość Martynika43

Czy któraś stosowała soję na łagodzenie skutków menopauzy. Czy to prawda, że jedzeni soi lub preparatów z soją może pomóc? Mi się wyda to trochę fikcją, ale kto tam wie...

Gość EWA369
Soja ma świetny skład biologiczny jest bardzo dobrze przyswajalna, do tego ma naturalne hormony podobne do żeńskich stąd to jej działanie przy łagodzeniu objawów menopauzy. Ja Cię tam namawiać nie chcę, bo to twoja wolna wola, ale ja od 3 miesięcy biorę soję w tabletkach biogarden i u mnie się ona sprawdza.

Gość Gala999
Martynika najlepiej wypróbuj na sobie i daj znać. Zawsze będziemy bogatsze o dośwadczenia z pierwszej ręki :)

Gość Lubiesiebieee
z mojego doświadczenia wynika, że soja pomaga łagodzić skutki menopauzy, ale wszystko zależy na jakim jesteś etapie i jak ją przechodzisz. Jak masz ciężkie objawy to soję można stosować pomocniczo, a leki jakie przepisze lekarz są koniecznością.

Gość kasisko123
ja kupiłam mamie jakiś czas temu tą biogardenu i chyba nie jest taka zła. Oczywiście mama bierze jak się jej przypomni, ale bierze, a to już coś. Normalnie trudno ją do czegokolwiek namówić, a wizyta u ginekologa i rozmowa na temat menopauzy to już w ogóle szczyt marzeń.

Gość klarabe
coś w tej soi jednak jest, ja też się od niej lepiej czuję.

Gość sojoweczeka
soja biogardenu jest fajna, ale do wszystkiego trzeba podejść z głową. I zbadać hormony! to podstawa!

Gość karmmmia
też myślę, że to zależy od reakcji osoby na tego typu rzeczy. Ja tę soję biogarden sobie zamierzam kupić i sprawdzić na sobie osobiście ;)

Gość jolcccika
a ja ja stosuje od 3 miesięcy i rzeczywiście lepiej sie czuje, mniej pocę i denerwuje, nawet w domu to widzą

Gość Renataxxx
"soja biogardenu jest fajna, ale do wszystkiego trzeba podejść z głową. I zbadać hormony! to podstawa!" popieram! Soja łagodzi objawy menopauzy, może troszkę poprawić stan hormonów i przez to wpłynąć na cały organizm, ale hormony i tak trzeba kontrolować.

Gość ależ po co do lekarza
Soja było dobra jakis czas temu dzis jest to juz bardzo zmodyfikowana roslina ,która o ile moze pomóc tak równiez moze zaszkodzic,ja bym polecała Korzeń kudzu,który równiez posiada podobne hormony do żenskich jak równiez oczyszczy i regeneruje cały organizm

Gość Dodaaa
jaka zmodyfikowana soja? to już chyba schiza co niektórych na tym punkcie... Absolutnie nic nie słyszałam, żeby soja była modyfikowana genetycznie. A do lekarza iść się powinno.

Gość Menopauza_46
Ja byłam u lekarza i pytałam się m.in. o soję. Powiedział, że jak najbardziej można, bo może zmniejszyć symptomy menopauzy. I dzisiaj zamówiłam sobie tego biogardenu i czekam na przesyłkę.

Gość gość
2013-12-21 19:18:40 pora zacząć myslec!!!!!

Gość Alusia_Ela
soja w dużych ilościach szkodzi mężczyznom i dzieciom, zalecam "gościowi" czytanie ze zrozumieniem