Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a mnie naszło na placki

wszyscy lubią placki ziemniaczane

Polecane posty

Gość konstancja gryllllllakkkkkk
też jestem dziwadłem bo jem placki z cukrem, ze śmietaną i cukrem a czasem z keczupem :)

Gość mmLena07
Ciekawe, że dajecie kminek, ja zawsze daje dużo majeranku, bo tak też robiła moja mama. Wiadomo, że najbardziej smakują nam te, co znamy z dzieciństwa :). Natomiast mój mąż nie lubi, kiedyś próbowałam placków jego mamy, niestety ona nie bardzo radzi sobie w kuchni, więc się nie dziwię. Natomiast nie sposób go przekonać, nawet jak spróbował, to był z góry zrażony i nie chciał więcej :P. Trochę szkoda, ja bardzo lubię, też z cukinii i z odmrażanego kalafiora (przepis z diety Ducana) - odpowiednio przyprawione smakują niemal identycznie. Czasem mam smaka na placki ziemniaczane, robię szybko w blenderze, do ścierania ręcznego nie mam cierpliwości :).

Gość jak placki ziemniaczane
to tylko z mlekiem lub od czasu do czasu ze śmietaną :D

placki z cukinii też lubię, no i oczywiście placuszki dyniowe pikantne - mniaaam :)

Gość zjem czasami ale bardzo rzadko
dobre są placki na Górze Parkowej w Krynicy "u Babci Maliny" z sosem ziołowo czosnkowym ;)jak macie okazje tam być to polecam , w domu nie robię bo aż tak za nimi nie przepadam

Gość frju;oi[-
a ja robie i lubie placki na blaszy z maselkiem , ale to stary przepis . troche tartych zmieniakow i gotowanych ,maka przenna i przyprawy. i pieczemy na teflonowej kuchni lub jak ktos ma piec;))

Gość jak chlop krowie przy rowie:
gzik i pyrki - zawsze :D smazone placki ze stratych ziemniakow wymieszanych z maka - nigdy :o

Gość wolfusia
Nienawidzę placków ziemniaczanych,jedynie z cukinii.

Gość amatorka_koneserstwa
no to jestem dziwadłem. nie lubie placków ziemniaczanych :)