Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaggniechaa

WÓŻKI z przekąłdaną rączką lub obracanym siedzeniem

Polecane posty

Gość aaggniechaa

Jestem na etapie wyboru wózka, myśle o takim wielofunkcyjnym gdzie jest i głęboki i spacerówka i moze jeszcze fotelik do samochodu... Czytałam gdzieś ze najlepsze są takie z przekładaną rączką albo z obracanym siedzeniem w wózku Znacie takie? Które modele możecie polecić i co lepsze i wygodniejsze- jak się ta rączkę przekłada czy jak sie siedzenie obraca?

Gość hmm*hmm
ja mam z obracanym siedziskiem i nie narzekam,moja siostra miala taki z przekladana raczka i bardzo zle sie go prowadzilo

tylko jak będziesz wybierać taki wielofunkcyjny to zwróć uwagę na wielkość spacerówki. ja taki kupiłam i się okazało, ze spacerówka jes dla dziecka do pół roku. co się mija z celem. ja miałam taki w którym teoretycznie można było obracać siedzisko a w praktyce wyglądało to tak, ze się poprostu wypinało wózek z kółek i zapinało na nowo co było ciężkie do wykonania. bo po pierwsze ciężar wózka a po drugie dziecka.

Gość aaggniechaa
hmmm czyli takie z przekładana rączką nie bardzo .... @hm*hmm napisz mi jaki masz ten wózeczek z obracanym siedzeniem? jaka marka? i jak to działa w ogóle?

Gość te z przekładaną rączką
właśnie są super, ale to zależy jaki. Ja mam Emmaljungę Edge duo combi i przekładanie jest super wgodne, a wózek dobrze wyważony bez względu na to, z której strony jest rączka. Dla mnie to ogromna zaleta wózka.

ja mam wielofunkcyjny firmy ADAMEX model mars i jest fanastyczny. Ma przekłade siedzisko, ale jest nezwykle lekki, stabilny i na prawde solidnie wykonany i tez w dobrej cenie!!

Gość Confetta
Miałam z przekładaną rączką i był wygodny.

Ja mam Bolder Ecoline firmy Implast - ma przekładanie siedzisko i to dla mnei duży plus. Nigdy nie przekładam go jednak z dzieckiem siedzącym w środku - myslę, ze byłoby to bardzo ciężkie. Synek po roczek, wózek mam po prostu cały czas jeszcze ustawiony siedziskiem do osoby prowadzącej. Jak synek będzie większy, to obrócę siedzisko i juz. Nie wyobrażam sobie zmieniać go z dzieckiem w srodku co jakis czas. Dużą zaletą tego wózka jest też spora gondola (porównywałam z innymi wózkami). Niestety ogromnym minusem jak dla mnie jest bardzo nisko osadzony kosz na dole. Ja często chodzę z wózkiem na zakupy i dla mnie byl to duży mankament. Piszę "był", ponieważ zaniosłam sam kosz do szewca i poprosiłam o podszycie w jednym miejscu (aby tkanina była bardziej naprężona) i jest juz lepiej, chociaż bardzo go obciazać i tak nie mogę. Dodatkowo oryginlana parasolka do tego wózka to mega porażka. Ja kupiłam parasolkę od X-landera i pasuje o niebo lepiej, chociaz i ją wiatr czasem zwiewa .... Ale z parasolkami przy wózkach chyba tak juz po prostu jest ....

Gość aaggniechaa
agawa... bo mnie chodzi o takie wózki które da sie przekładać właśnie z dzieckiem w środku... jak ci np zaśnie i chcesz je widzieć albo jak słońce mu prosto w oczy świeci czy wiatr wieje prosto w twarz - a nie o takie gdzie się gondole czy to siedzenie ściąga i odwraca i zapina bo to chyba mało praktyczne taki jak zanetka pisała np znalazłam go w necie super - ale mam wieeele pytań ! to siedzenie faktycznie kręci się w kółko? a zabezpieczenia sa mocne? nie odblokuje się to obracanie w czasie jazdy? i jak się wogóle ten Orbit Baby sprawuje? Czy takie nogi od kołyski - widziałam na fotce- są w komplecie z wózkiem? i czy sa inne modele- ja trafiłam na ORBIT BABY G2 akurat

Gość alinka+amelka
@aagniechaa, z przyjemnością Ci odpowiem bo mam taki wózio i sprawuje sie całkiem całkiem no i wiem jakie kupno wózeczka może sprawiać problemy , he he wybór ogromny i jeden lepszy od drugiego , wiem coś o tym w orbicie podstaweczke do kołyski kupisz razem z wózkiem , u nas to mieliśmy w zestawie, dokupić sobie trzeba jak kto chce śpiworek na zimę, kosze boczne na zakupy i fotelik do samochodu, przynajmniej u nas tak było chociaż w internecie widziałam tez zestawy już razem z fotelikiem maxi cosi i adapterem do włożenia na wózeczku A siedzenie obraca sie dosłownie w kółko jak karuzela ale jak zablokujesz to ni ma mocnych żeby się coś odblokowało, no tylko ja akurat nie jeżdżę z dzieckiem w pozycji na bok bo to raczej nie jest wskazane. Mnie to najbardziej w autobusie się sprawdza bo sobie odwrócę mała do siebie i po problemie , he he a jakie ludzie robią zdziwko jak to zrobimy , to trzeba zobaczyć, he he i spokojnie z dzieckiem to okręcisz tylko jak chcesz zmienić przodem do tyłu albo odwrotnie to musisz troszkę dziecko położyć żeby nóżki nie zawadziły ale to nie problem , moja córunia to uwielbia no i w ogóle mnie odpowiada ten wózio , suuupeerowy

Gość xyzzzzzzzzzz
Orbit Baby G2 ma dobre opinie, ale minusem jest wysoka cena, gondola+spacerówka- ponad 4300zł

Gość amelka-mój-skarb
A mnie sie nie wpisało , brrrrrrr no to jeszcze raz @aagiechaa, to siedzenie naprawdę obraca sie w kółko jak karuzela, moja mała takie przekładanie to uwielbia, hehehe Przekręca sie łatwo tylko trzeba troszkę położyć siedzenie żeby w nóżki dzieciątka nie uderzyć jak już jest duże . Mnie się to najbardziej sprawdza w autobusie , obracam i małą mam zawsze do siebie i obie zadowolone, a jakie zdziwko ludzie robią , hehehe No a jak to zablokujesz to ni ma mocnych że cos sie wypnie albo samo przekręci, no co ty. Mnie sie sprawdza suuuperowo , fajnie sie wozi i łatwo sie składa. No a te nogi do kołyski to tak, w komplecie kupisz, dokupić jak chcesz to możesz takie kosze na boki na zakupy, śpiworek zimowy, torbę na wóżek na kółkach też widziałam no i różnie jest z fotelikiem bo ja musiałąm dokupić maxi cosi i adapter ale na necie widziałam też komplety juz z tym fotelikiem jak coś chcesz to jeszcze pytaj to ci opowiem

Gość amelka-mój-skarb
No a teraz widze że jest , soooorki za te dwa wpisy ale u mnie nie było go widaćno to ci napisałąm aga drugi raz