Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renataigorek

prosze o pomoc w rozszerzeniu diety

Polecane posty

Gość renataigorek

witajcie,moje dziecko jest alergikiem i ma skonczone 4 miesiace mam pare pytan do was,czy moge mu podac zupki takie ktore sa po 4 miesiacu? czy lepeij osobno wrzywa,jak tak to jakie i w jakich ilosciach na poczatek? np w jedym dniu ile?lyzczeczke?? chce wprowadzic jabuszko,i na poczatek jedna lyzeczke,w drugim dni dwie i co dalej?? dodam ze moj maluszek ma tez atopowe zapalenie skory:(

Gość renataigorek
up up

Gość tylko pojedynczo!
bo inaczej nie będziesz wiedziała, co zaszkodziło dziecku słoiczki zostaw sobie na potem najpierw podawaj przez kilka dni trochę marchewki, potem znów przez kilka dni ziemniaka z marchewką, później pietruszkę, itd. wtedy możesz już podać np. jarzynową Gerbera, bo zawiera właśnie te trzy warzywa

zacznij od warzyw kazde z osobna tak jak mowila kolezanka marchew, ziemniak, groszek, dynia a potem to z gorki. Radze zaczac od warzyw a nie owocow bo jak dziecko upodoba sobie slodki smak owocow to juz potem MOZE (ale nie musi) byc ciezko z warzywami

Gość plam plam....
a karmisz piersia?

Najważniejsze żeby pojedynczo, sama marcheweczka, sam ziemniak, dynia. I tak przez kilka dni a później łączyć. Właśnie te trzy warzywa sa najbezpieczniejsze, najrzadziej uczulaja. Później dałabym jabłko. No i sinlac, jest od 4 miesiąca, dla alergików.

Gość najpierw podnosiła co 5 minut
a teraz nawet odpisać nie raczy :O

Gość renataigorek
przepraszam ale kapalam malego nie kaemie piersia,KARMIE BEBILONEM PEPTI aale skad wziac dynie??? a co myslicie o kszce ryzowej jablkowej miesza sie ja z mm?? bo zastatanwiam sie czy nie kupic jutro i sprobowac mu dac

Gość renataigorek
tam mialo byc napisane ze mozna ja mieszac z mlekiem modyfikowanym,tak wyczytalam. ile mam dac tej marchewki na pierwszy raz?? i w jakich porach??

Gość renataigorek
ps.raz podnioslam temat i od razu zawisc:/

Dynię kupisz bez problemu w słoiczku ;) Ja w każdym razie razie bym ze stałymi posiłkami troszkę odczekała.Miesiąc? Podawaj na początek pojedyncze produkty i obserwuj dziecko.Ja na początek dałam sok jabłkowy,potem jabłko,marchewka,dynia,a po kilku dniach zupka (ale bez kluseczek,makaronu itd) tylko sama warzywna,póxniej wprowadziłam mięso,makaron,ryż itd.

Gość renataigorek
pediatra mowi mi co innego a dermatolog co innego. w ogole pediatra sie mnie pytala po co "dopajam" herbatka synka-ja zglupilam,czyli spokojnie moge dac soczek jablkowy? ugotowac marchewke zmiksowac i dac?? tydzien pozniej ziemniaka?? i jak wszytsko bedzie ok to po 2 tyg dac marchewke i zimniaka?? przepraszam ze tak pytam ale poprostu boje sie a lekarze maca mi w glowie

Gość dziewczyno czy ty rozumiesz
co piszesz??!! zawiść??!! zawiść to to samo co zazdrość, kto ci tu czego zazdrości? :D

Gość Boooszeeeeeee
Te "matki" teraz o niczym nie mają pojęcia :O Nie czytałaś o niczym w ciąży? Tak sobie myślałaś, że jakoś to będzie?

Gość renataigorek
zawisc to chamstwo!! zreszta nie jestem tu po to zeby sie wdawac w jakies zalosne dyskusuje tylko prosze o rady

Gość dobrze zrozumiałam że
podajesz takiemu maluchowi HERBATKĘ? Czytałaś w ogóle jej skład?

Gość dobrze zrozumiałam że
Mylisz się, koleżanka wyżej ma rację, zawiść to zazdrość, moja droga. Doucz się, bo widzę, że zero wiedzy - i tej ogólnej, i tej dotyczącej dziecka :O

Gość renataigorek
co mam zrozumiec przez pojecie "te matki" a po za tym nie przewidzialam tego ze moje dziecko bedzie alergikiem z nietolerancja mleka krowiego o co ci w ogole kobieto chodzi? taka jestes idealna matka?? myslisz ze ksiaza zastapi doswiadczenie?? prosze jezeli masz tak pisac to spadaj,bo obrazajac mnie chyba sie dowartosciowujesz

Gość Cooooooooooooo?
Mleka KROWIEGO?????????????

Gość renataigorek
podaje dziecku herbatke przeznaczona dla dzieci od p;ierwszego miesiaca-zreszta co cie to obchodzi?? jezuuu zawsze sie znajdfa jakies pindy na forum,

Gość renataigorek
widze ze ktos tu jest niedouczony i nawet nie slyszal o czyms takiem jak nie toleracja mleka krowiego

Gość SŁUCHAJ GÓWNIARO
WLAZŁAŚ TU I PROSISZ O RADY, WIĘC CHYBA DLATEGO, BO CHCESZ DOBRZE DLA DZIECKA, NIE? WIĘC NIE PYSKUJ, TYLKO SŁUCHAJ, CO CI DOŚWIADCZONE MATKI PISZĄ. JUŻ PEDIATRA ZWRÓCIŁ CI UWAGĘ, PO CO DOPAJASZ HERBATKĄ, TERAZ KOLEŻANKA PISZE CI TO SAMO, A TY NA NIĄ Z MORDĄ, CO JĄ TO OBCHODZI? OD CZASU KIEDY WLAZŁAŚ NA PUBLICZNE FORUM I OPISAŁAŚ, CO ROBISZ DZIECKU, TO WSZYSTKIE NAS TO OBCHODZI! A JAK SIĘ KOMENTARZE NIE PODOBAJĄ, TO WON Z FORUM

Gość MaRRRtyna
Dawałaś dziecku krowie mleko?

Gość renataigorek
boze co za zacofane kobiety!! ja nie pytam o picie herbatki tylko o wprowadzanie pierwszych posilkow. moze nie wiesz ze dziecku przy mm powinno sie dawac picie bo w przeciwienstwie do pokramu z piresi mleko mm nie "gasi pragnienia" zreszta nie bede prowadzila dyskusji z taka idiotka jak ty,nie pasuje ci to wypierdalaj z tego watku,bo nie chce tracic czasu na takie kretynki jak ty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakos inne kobiety umialy normalnie sie wypowiedziec tylko ty stwarzasz jakis problem! co maz ma kochanke?? czy nie dajesz mu juz?? takze jak masz jakis problem to nara!! gowniaro?? przepraszam ale skad mozesz wiedziec ile mam lat,zalosna i pewnie gruba nie zadbana maciora!!!!!!!!!!!!!!1

Gość do autorki tego wątku
zacznij od słoiczków, pediatra zakazał dawać warzyw bazarowych, pędzonych azotanami itp. te w słoikach maja przynajmnij jakies normy spełnione. u nas okazało sie, ze jest alergia na marchew, wiec uwazaj.

Gość renataigorek
martyna-nie dobijaj mnie swoja glupota!:)

Gość renataigorek
ale mowisz o sloiczkach typu jedno wazywo czy wiele?? powiedz mi a jakim mlekiem karmilas swojego maluszka?

Gość jak na razie to ty wpędziłaś
dziecko w alergię, a teraz nawet nie umiesz podać mu warzyw, więc morda :D

Gość oj Renatko Renatko
Dziewczyny już na początku napisały, co ma robić, a ta dalej nie rozumie.

Gość renataigorek
tak tak,daj sobie juz spokoj i idz sie zal na inny watek. twoja prowokacja jest juz nudna:) nie masz z kim popgadac to wejdz na czata nie wyzywaj sie tutaj ze jestes beznadziejna