Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna z wrzesnia

wina na wesele - testujemy

Polecane posty

Gość taka jedna z wrzesnia

szukam dobrych i niedrogich win na wesele przetestowałam totino wisniowe brzoskwiniowe i malinowe SREDNIE cassus staropolski porzeczkowy i wisniowy STRASZNIE SŁODKIE, SŁABE kadarka SENSOWNY SMAK Sangrija SMACZNA, ALE BANIAKI TAKIE WIELKIE co wy polecacie?

varna różowe półsłodkie cena ok15zł butelka mołdawska dolina różowa półsłodka też ok 15 zł carlo rossi białe, różowe, czerwone ale tu już większa cena ok 20zł

wina o których pisałam są naprawdę dobre i niedrogie szczególnie varna możesz ją kupic np w kauflandzie mogę jeszcze dodać że wszelkiego rodzaju kagory są strasznie slodkie mi osobiście nie smakują

Gość moniczek
witam! bardzo dobre wina na wesele. polecam Carlo Rossi wytrawne i Polslodkie:)

Gość co wy alkoholików macie?
cassus staropolski porzeczkowy i wisniowy to dobre dla meneli, typowy siarkowany jabol. Przecież to wstyd nawet o czyms takim pomyśleć. Jeśli chcecie podać wino, to podajcie wino. Stosunkowo tanie, a bardzo dobre są wina z afryki południowej. Półwytrawny Wild Africa Pinotage będzie smakował wszystkim. Dobry, a tani jest Cillijski Chillan Merlot. A bardzo tanim, najlepiej sprzedającym się winem stołowym na świecie jest hiszpańskie Don Simon semisweet, może zdecydujecie się na nie. I dajcie spokój z Sangrią i innymi wynalazkami, których jedyną zaletą jest cena. Aha, ważne, żeby banderola akcyzowa była niebieskawa, a nie zielona, bo to świadczy, że wino jest oryginalnie butelkowane poza Polską.

Gość wino wloskie lub francuskie
ja polecam chianti, gewurz traminer, barbera czy nebiola d-alba Przeciez nie musisz miec ilosci przemyslowych, lepiej kupic dobre i mniej, niz jakies biedne co ci potem i tak zostanie.

Gość maraioola
Australijskie, chilijskie, południowoafrykańskie... Można genialne za niewiele upolować. Francuskie w tej samej cenie to siki niestety.

Gość maraioola
gewurztraminer? Do kolacji? To jest słodkie wino deserowe czy na aperitif.

Gość Komandos na emereturze
Ja polecam vino Komandos, spełni oczekiwania najbardziej wytrawnych podniebień oraz autora wątku(a).

kupujcie biale i czerwone wino. Sangria to wino z owocami, typowe hiszpanskie i nie kazdemu musi smakowac. JEzeli nie macie wyboru drinkow itd. to kupcie dwa rodzaje wina biale i czerwone. Nie za drogie sa wlasnie carlo rossi (chyba najczestsze na weselach) i blossom hill (mi osobiscie smakuje). koneserem nie jestem i jezeli nie robicie mega ekskluzywnego wesela to jestem pewna ze te dwie marki sie sprawdza.

Gość julka19x
nie kupuj carlo rossi, to sikacz Dobrze bedzie kadarka, egri bikaver, białe fresco

A ja kiedyś trafiłam na taką Kadarkę, której nie dało się pić, bo smród siarki wyżerał oczy.A Carlo Rossi uwielbiam, szczególnie różowe - świetne, lekkie wino, w sam raz na wesele latem:)

Gość pm2011
My mieliśmy jako wino półwytrawne czerwone do obiadu Lion's Hill, a półsłodkie białe do deseru Sutter Home. To drugie zrobiło istną furorę dlatego szczególnie je polecam.

Gość byczofraniu
ja pierdziele co wy polecacie na wesele sikacze za 10 zł fresco kadarka?? gratuluje gustu

ja kupiłam na swoje różowe carlo rosii ponieważ sama je uwielbiam i jak mi zostanie to przynajmniej się nie zmarnuje ;) poza tym często widac je na stołach weselnych

Gość byczofraniu
carlo rossi to też syf, a różowy to już do potęgi

Gość julka19x
Jak ma być tanio i dobrze to tylko kadarka z biedry.za 10zl masz litr. Jak ma nie być tanio to polecam firmę pieroth.ceny zaczynają się od 50zł ale wina pierwsza klasa

Gość karolinaSzczecin85
na moim weselu nie było kadarki ani Carlo Rossi. Chciałam coś sprawdzonego i z wyższej półki, ale też niezbyt drogiego. W końcu wybór padł na http://www.sklep-wina.pl/117,palacio-del-conde-gran-reserva.html - to był strzał w 10.

=======> Zainteresowanych zakupem alkoholu na wesele, zachęcam do kontaktu. emil_1@o2.pl - wysyłam cennik wódek czystych. Jeżeli macie jeszcze jakieś preferencje co do wina, alkoholi mocnych whisky, likiery itp proszę o kontakt przygotuję atrakcyjne ceny i zapewniam wysoką jakość. Pracuję w branży więc doradzę, oczywiście źródło legalne - paragon / faktura. Pozdrawiam

Choya Silver - białe, słodkie, owocowe, japońskie. PYCHA!

Gość wojowniczka maka
ale te słodkie to do deseru a do obiadu to jakie

Gość PEPEcon
Jeżeli wina nie mają być tanie to polecam jak wyżej wina Pieroth, niektóre wina ekskluzywnewina.freecart.pl Świetny smak, wysoka jakość oraz ekskluzywność. Pozdrawiam

Gość Włoch
Mnie najlepiej podchodzą wina różowe, nie mogę się do innych przekonać. Co do sklepu, to zajrzyj na www.winoitalia.com.pl . Masz tutaj szeroki przedział cenowy, są wina za dwie dyszki, ale są też za kilkadziesiąt tysiaków...tych drugich nie kosztowałem :PP

W ramach mojego poprzedniego postu dotyczącego cennika weselnego i propozycji zakupu alkoholi na wesele. Z racji bardzo dużego zainteresowania, odświeżam i moja propozycja jest cały czas aktualna. Wszelkie szczegóły w kontakcie mailowym. (emil_1@o2.pl) Zapraszam

Gość Kosmooosik
ja polecam http://www.wina.com.pl/product/di,majo,norante/molise/aglianico,biorganic,di,majo,norante-d2f.xhtml jedno z moich ulubionych win powinno sprawdzić się idealnie

Gość MirkaFF
Ah, nie przepadam za Kadarką ;( Chętnie degustuje wina, lubię te najlepsze (zwykle najdroższe), ale znalazłam stronę, gdzie można łatwo pogodzić jakość z ceną. Zerknij na ofertę w http://winnice.eu/ . Myślę, że w tych okolicznościach, to najlepsze rozwiązanie ;) Pozdrawiam i polecam

Gość gość
My mieliśmy pyszne wina ale zamawiałam taki zestaw weselny pod konkretną ilość osób na https://winezja.pl/ :) ja się nie znam za bardzo a tam miałam dobrane różne rodzaje więc miałam pewność że dla każdego coś dobrego się znajdzie

Gość gość
Kup portugalskie z biedry. Naprawdę cena i jakość są w tym przypadku nie do pobicia. A i flaszki w sumie ładnie wyglądają. Ludzie najczęściej nie kupują win portugalskich, to pochodzenie z rejonów Porto, czy Alenteio niewiele im powie, a wina naprawdę przepysznie komponują się z weselnym menu.

Gość selnik
Proponuję wybrać się do sklepu/hurtowni w Warszawie przy ul. Gierdziejewskiego 7. Tam maja szeroki wybór win w niskich cenach.