Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co ja mam terraz zrobic

Moja 10letnia córka pali papierosy i chyba pije

Polecane posty

Gość i co ja mam terraz zrobic

piwo albo coś innego, mam dosc nie wiem co robić. Mężowi nie powiedziałam ze cos wyczułam , awantura i krzyki a chce zalatwic to pokojowo:(

Gość kmkmkmkm
po grzbiecie ja i to tak zeby zapamiętała, do tego na koniec zaprowadzic ja do monaru, niech sie naoglada, terapia szokowa podziala,

Gość bgż towa
Bardzo kiepskie prowo. 0/10

Gość i sie wyda
No to nie ciekawa sytuacja,ja tez bym zastosowała terapię szokową

Gość bleeeebleee b
prowo? Nie wydaje mi sie, 10latki kopcą juz jak smoki, jedzą leki typu Acodin , Cirrus zeby sie nawalić :O na jakim wy swiecie zyjecie, ah no tak nieświadomi rodzice mysla ze ich dzieci to aniołki a reszta swiata jest zepsuta hahaha, co drugi dzieciak to patologia taka jest prawda. Tez jestem za terapia szokowa, i nie dawac zadnej kasy na bułki, picie itp. Albo stara metoda :kupic karton fajek i kazac palic po kolei az sie porzyga. Zawsze dziala

Gość bgż towa
Prowo jak nic. Naprawdę myślicie,że jakaś matka, po odkryciu tego faktu, pierwsze co, to będzie o tym na kafe pisała? I tak beznamiętnie, obojętnie, jakby dotyczyło to obcej osoby? Bzdura.

Gość Maaalutkaaaa
Boziu tak szybko? porozmawiaj z nia.... nie wiem... ja podpalalam jak mialam 15 lat ale nie 10

Gość fwefwerf
Właśnie przez załatwianie takich spraw "pokojowo" ma się rozwydrzone bachory, włóczące się nie wiadomo gdzie i śmiejące w twarz rodzicom. Cackaj się dalej.

Gość fiu fiu9
przypominam ze za bicie dzieci grozą konsekwencje w postaci odebrania praw rodzicielskich albo wizyty kuratora dzieciobijcy :O

Gość lela***
Autorko, a w jakim towarzystwie obraca się twoja córka? Jakie ma zaintereswania i w jaki sposób je rozwija? Jak spędza czas wolny? Jak Wasza rodzina spędza wspólnie wolny czas (razem)? Pomyśl. Pogadaj z dzieckiem stanowczo, ale spokojnie. Ja Ci radzę zacząć działać. W gimnazjum w naszym mieście dzieci "podwieszały się " dla zabawy bo chciały zobaczyć I fazę śmierci. Rodzice i nauczyciele nic nie wiedzieli. Sprawa wyszła przypadkiem.

Gość lela***
A działanie polega nie tylko na tym, by urządzić dziecku awanturę i dać szlaban. Bo ta informacja jest także dla WAS lampką alarmową.

Gość mała czarna 28
Ochrzan - ok. Ale co dalej?? Jej koleżankom palić nie zabronisz, więc kontakt z fajkami nadal będzie miała, w domu jej nie zamkniesz. Ja bym zaproponowała dziewczynie inne formy spędzania wolnego czasu. Może zapisz ją na jakieś tańce, tenis, basen, rysowanie na szkle? Jak dzieci sie nudzą, to wymyślają głupoty.

Gość Katarynka09
szlaban na komórke, telewizor, komputer, zakaz wyjścia z domu. Do konca miesiąca myje naczynia po kolacji... narzuć jej więcej zajęć. Skoro pali widocznie szuka nowych atrakcji skoro chce wejść w świat dorosłości to pełna gębą picie alkoholu jest a obowiązków domowych to już wykonywać nie może? nie bedzie miała czasu na głupoty. A i przede wszystkim duży nacis na nauke. Od tej do te godziny siedzisz i sie uczysz i bez dyskusji.. A i przed tym powinnaś oznajmić jej z czym się wiąże palenie papierosów. Powinnaś pokazać jej zdjęcia typowych meneli z pod sklepu i zapytaj czy chce skonczyć tak jak oni...

Gość tak to widze
byly to koniec lata 90--siatych moj syn 12 lat zaczal popalac ---------jak go odzwyczailem -------kupilem 2 paczki sport i musial palic jednego po drugim a jak nie to pas i lomot na tylek dopiero jak sie napalil to mu odpuscilem od tamtej pory nigdy nie zapalil papierosa i myslicie ze mial do mnie pretensje nie do dzis mi mówi ze moze mialem twarde zasady ale dzieki temu jest kims w zyciu

Gość Katarynka09
A i jeślli wiesz z kim popala wybierz się do ich rodziców... Oznajmij, poproś by zwrócili na swoje dziecko uwage.. Razem zdziałacie więcej.