Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoorsa

Co mi poradzicie?

Polecane posty

Gość zoorsa

Poznałam swojego faceta jak miałam 16 lat. Wtedy wszyscy oczywiście wróżyli nam rozstanie i jeszcze 100 innych partnerów na naszej drodze. Przodownikiem w tym był ojciec mojego chłopaka. Non stop powtarzał, że on nie wierzy że to jakaś miłość, że jest za młody, i że nie chce mnie poznać "bo jakby mial tak wszystkie przyszłe dziewczyny poznawać to by mu zycia nie starczyło". Od tamtej pory jakoś nie palił się, żeby mnie poznać. Po 5 latach naszego związku, on nadal szedł w zaparte, częstował mojego faceta kawałkami o tym, że co prawda długo mnie trzyma ale nic nie trwa wiecznie a baby są głupie i zdradliwe i pewnie niedługo się o tym przekona. Odkąd poznałam swojego faceta mija właśnie 8 lat. I jestem w ciązy. Tatuś chłopaka nagle stwierdził ,ze moze mnie łaskawie poznać. Ale ja już nie chce. Przez te 8 lat nie otrzymałam grama szacunku, raz go widzialam i po dziendobry sie do mnie nie odzywał więcej. Z tym, że on chce poznać przyszłego wnuka, moja osoba go nie obchodzi. ja teraz chce mu uniemożliwić dostęp do wnuka. Postępuje słusznie? Jak mysliscie?

daj spokoj poznaj sie z nim z grzecznosci w koncu macie byc rodzina nie ma co stwarzac nie potrzebnych problemow

Gość cześć przerwa czemu smutasz
haha, z czystej zlosliwosci tez bym tak zrobila :D z drugiej strony szkoda ze nie bedzie dzieciak mial dziadka. pogadaj z facetem, jak razem ustalicie ze ok, to odseparujcie sie od ojca.

Gość zoorsa
Ale dlaczego mam z grzeczności mu teraz ulegać? Nie jesteśmy rodziną. Jak mielibyśmy być to już dawno byśmy byli. Jestem z jego synem od dawna, każde z nas od początku wiedziało, że wcześnie bo wcześnie, ale zdarzyło nam się silne uczucie. Nie zwracałam uwagi na kąśliwie komentarze, ale ojciec mojego faceta szczególnie mnie obrażał. Traktował mnie jak nie pierwszą i nie ostatnią, nawet raz namawiał mojego chłopaka, żeby sobie nie marnował życia i poszalał z innymi. Do dziś jego ojciec mnie nie szanuje, jak zaszłam w ciąże to powiedział do swojego syna "no to teraz się wpierdoliłeś". I nagle chce wnuka poznać? Nie mogłabym się pogodzić, że pozwalam się mojemu dziecku zadawać z zupełnie obcym mężczyzną.

to masz racje :) powaznie, zgadzam sie z Toba.

Gość zoorsa
Mój chłopak powiedział ojcu, że to będzie moja decyzja. No i własnie chce ją podjąć. Ale chyba już ją tak naprawdę podjęłam. Tylko co powiedziec za pare lat dziecku ktore bedzie chcialo poznać nieznanego dziadka?

Gość jak i patrzec to jego wnuk
jego krew. Bylo sie wiaac z sierotą. Z obrazania sie nic nikomu nie przyjdzie.

mozesz powiedziec ze z przyczyn technicznych transmisja miedzy toba i synkiem a dziadkiem jest niedostepna do odwolania :classic_cool:

Gość zoorsa
mam prawo, jestem matką. A ten człowiek nie radził sobie z rodzicielswem wobec mojego faceta, był i jest niedopowiedzialny, jest raczej złą osobą, jest nietolerancyjny i nie szanuje kobiet. Nie chce by mój syn miał takiego dziadka, bo wiadomo ze dziadek czesto staje sie pewnym autorytetem.