Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alcia80

czy to grzybica??

Polecane posty

Gość alcia80

co jakiś czas, szczególnie po stosunku kiedy doszło do obtarcia, zaczyna mnie swędzieć pochwa, robi się czerwona i mam upławy, miejscowo smaruję clotrimazolem i przechodzi, ale nawraca się np za miesiąc, czy to jest grzybica i czy powinnam to jakoś inaczej leczyć??

Gość ummi
a facet też się leczy? Idź do gina po globulki dopochwowe i maść dla faceta.

może być też uczulenie jeżeli występuje tylko po stosunku a jeżeli nie tylko, to może być infekcja. osłabiony organizm i wtedy grzybek się uaktywnia. zwłaszcza jesli przechodzi po clotrimazolum. lepiej pójść po globulki do ginekologa i tabletki dla partnera. profilaktycznie warto brać np. lacibios femina.

Gość lady bronka
jesli maść clotrimazolum przynosi ulgę to może być grzybica. ja poszłabym do lekarza, jesli nie ginekologa to choćby rodzinnego, zeby przepisał leki, np. tabletki clotrimazolum. do tego spróbuj probiotyk dopochwowy lactovaginal, najlepiej po kuracji, pomoże odbudować prawidłowa flore bakteryjna w pochwie.

Gość agula8
a może wystarczy dobra pielęgnacja po stosunku? czyli zawsze prysznic i coś łagodzącego z kwasem mlekowym, ja smaruje się provag żelem na noc i wystarcza a tez mam tendencję do podrażnień. Możesz tez zrobić kurację probiotykiem dopochwowym np.10 dni?? A jesli to nie pomoże to idź do lekarza, albo zrób wymaz z pochwy w laboratorium.

Zawsze możesz zrobić sobie posiew z pochwy aby się upewnić czy wszystko jest w porządku. W moim przypadku na swędzenie skutecznie działa Provag żel, stosuje go zawsze po myciu, gdyż nawilża miejsca intymne, łagodzi podrażnienia, dodatkowo można go użyć też przed stosunkiem, może to uchroni cię przed obtarciami.

Gość Eeerrr...
Jezeli objawy wystepuja glownie po stsosunku, to moze masz nadzerke? Warto isc do lekarza to sprawdzic. Jezeli uzywacie prezerwatyw, to sprobujcie tych bez lateksu, bo mozesz byc uczulona. Ostatnim, co mi przychodzi do glowy jest higiena partnera, ale zakladam, ze to nie stanowi problemu?

Gość figa00
chyba grzybica. jak zwykle polece ząbek czosnku do pochwy na noc :)