Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola_o_la_la

skaza białkowa, od kiedy objawy

Polecane posty

Gość ola_o_la_la

Jakieś trzy tygodnie temu synek przeszedł na mleko krowie, wszystko było w porządku aż do dzisiaj kiedy to zobaczyłam na policzkach czerwone rumieńce. Czy jest możliwe żeby po tylu tygodniach pojawił się skaza białkowa? Syn ma prawie trzy latka.

Gość Shineonme
moze miec ostra biegunke i bolesci brzucha ja tak mialam

Gość ola_o_la_la
ale mleko pije juz trzeci tydzień i żadnych objawów nietolerancji nie miał tylko te policzki czerwone ma od rana. Pytanie brzmiało czy po kilkutygodniowym piciu mleka może sie pojawić wysypka? Po tak długim czasie

Gość Margollotka
A jakie mleko pił wcześniej? Raczej mało prawdopodobna jest skaza. Może zjadł coś co go uczuliło? Jakieś pryskane owoce?

Gość agula8
3 tygodnie to wcale nie tak długo jak na reakcje alergiczną, podejrzewałabym to mleko krowie tak samo jak np.cytrusy czy inne alergeny np.czekolada. Najlepiej odstawić na chwilę to co podejrzane i jak rumieńce zejdą to zacząć jeszcze raz. A buźkę smarować czymś łagodzącym, ja miałam masci apteczne, do tego dawałam probiotyk latopic. Tyle że u nas silna reakcj była po mandarynkach.

Gość lady bronka
ja bym odtworzyła jadłospis z ostatniego tygodnia. mnie pediatra powiedziała, ze reakcja na mleko po prowokacji jest na ogół bardzo szybka. alergolog to samo i zaleciła odstawić jajka i to był u mojej córki strzał w 10. spróbuj ten latopic, to probiotyk dla alergików, na pewno nie zaszkodzi, może podaj wapno i zaczekaj jeszcze. ciężka jest dieta bezmleczna kiedy dziecko domaga sie juz "normalnego" jedzenia.

Gość gefrwdgf
ktos kilka dni temu pisał,ze dziecku wuwala tak jak za duzo nabiału zje w ciagu dnia,inne mamy pisza ze z przegrzania tez dziecku wyskakuje na policzkach,cytrusy tez -jak wyzej.. powiem Ci autorko,że moje dziecko tez ma dni,że mu wysypuje czerwone rumience na policzkach ale nie dramatyzuje i nie robie z niego odrazu skazy bialkowej :O zdaje sobie sprawe,że dziecko czasem przegrzewam,albo w nocy sie zgrzeje,czasami dostaje tez duzy serek owocowy wiec moze i po nim wysypuje bo za duzo bialka na dzien,jednak sporadycznie ma te rumience i nie lece z tym do alergologa .Kiedyś bylam ,Pnai stwierdziala ze to skaza,dala LATOPIC,po ktorym dziecko miala mega zaparcie :O dala recepte na masc na policzki ale jej nie wybralam,dajcie spokoj 60 zł za zrobienie masci i uwazam ze wcale jej nie trzeba dziecku,malemu smaruje buzie kreme ochornnym.po kapielach ,po spacerach kuzie ma promienna i nie widze sensu masci z antybiotykiem :O,Zapewne autorko moja odp Ci nie pomoże ale napisalam jaku mnie jest. ;)

Gość gefrwdgf
a i mojemu dziecku ida zeby ,,trójki, a przy zebach rumience to norma :)