Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7 miesiac ciazy

Bole po stosunkach w ciazy..

Polecane posty

Gość 7 miesiac ciazy

Witam.Szukam w internecie,ale nie ma o tym za duzo informacji.Otoz maz pracuje w tyg i kochamy sie w sobote rano,zarowno tydzien temu jak i w tym tygodniu po stosunku czulam dziwny bol jakby w pochwie czy szyjce..co to moze byc ?Czy ktos tak mial i czy przerwac wspolzyie z mezem ? Jestem w 7 miesiecu ciazy,bol dzis trwal tak okolo 2 godziny :(

Gość Shineonme
nie pomoge Ci ja jestem dopiero w 3 i nic mi nie jest na razie :( a moze poinniscie to robic delikatniej ?

Gość 7 miesiac ciazy
No wlasnie delikatnie pozycja z boku od tylu i zauwazylam juz 2 raz ,ze tak jest dziwny ten bol taki nie przyjemny i od wewmatrz ..:(moze szyjka sie skraca...kurde boje sie ,ze cos narobilismy :(

Gość 7 miesiac ciazy
Nikt nie wie....:(

najlepiej podpytaj lekarza ja ci nic w tym temacie nie doradze bo u mnie ciąża=całkowita abstynencja

Gość 7 miesiac ciazy
NIe latwo tutaj o lekarza,mieszkamy W irlandii tutaj praktycznie w ciazy sie lekarza nie widzi :( postaram sie jednak cos zdzialac w tym kierunku...

no słyszałam że tam z opieką w ciąży kiepsko :/ to może zadzwoń do jakiegoś ginekologa w polsce albo wyślij kogoś bliskiego (mama, siostra, kuzynka, przyjaciółka) i niech się dowie co może być przyczyną albo się rozejrzyj za polakiem ginekologiem ponoć dość dużo ich na wyspach teraz

Gość 7 miesiac ciazy
NO bede musiala,choc zeby sie dowiedziec jaka przyczyna na wstepie koszt 100 euro ..:( a naprawde nie ma informacji w necie,chyba przestane wspolzyc wogole do konca i tyle..

Gość Glennn
Nie jestem lekarzem,jesli sie martwisz to najlepiej niech lekarz sie wypowie,ale moge powiedziec o swoich doswiadczeniach. Jestem obecnie w 38 tc i generalnie u mnie seks w ciazy nie sprawia przyjemnosci wlasnie ze wzgledu na szyjke. Mi gin tlumaczyl, ze im dalsza ciaza tym ciasniej sie robi, szyjka coraz nizej. Seks u mnie odpada, bo zaraz mnie szyjka kuje. Moze masz podobnie.

Słuchaj a konczy maz w srodku?? Sperma zawiera prostaglandynę ktora naturalnie dziala na szyjke powodujac jej rozmiekczenie i rozwieranie. Tzn. nie jest to 100% szansy, ze po kazdym stosunku odrazu cos sie dzieje- ALE MOŻE! Dlatego zaleca się seks na sam koniec ciazy na przyspieszenie porodu, jednak np. w moim przypadku nic nie dziala zupelnie ;) Moze w twoim jednak wplywa na ta szyjke i cos sie z nia dzieje za kazdym razem?

Gość jjlsndf
Ale szyjka robi się wrażliwa na prostoglandyny ok 37 tc. nie wcześniej.

Gość walnij ją teraz
po prostu natura daje ci znać, że pieprzycie bez sensu.

Gość gość
A slyszalyscie o czopie sluzowym ? ja wlasnie rowniez w ciazy (6 tydzien) miewam takie bolu gdy partner "wejdzie" zbyt gleboko. Lekarz mowil ze tak jest bo penis przyciska ten czop i wywoluje to krotki bol. coz moze ta odpowiedz pomoze ? :) pozdrawiam

Gość gość
jak chcesz to moge Cię ruchać prawie do końca, a spuszczał się będę na tzipkę, a nie do środka. Pasi?

Gość kok
Dnia 19.03.2012 o 08:50, Gość jjlsndf napisał:

Ale szyjka robi się wrażliwa na prostoglandyny ok 37 tc. nie wcześniej.

niekoniecznie, niektore kobiety odczuwają to bardzo nie będąc nawet w ciązy !