Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niech mi ktos pomoze

Prosze o pomoc w interpretacji cykli - czy to sa nieregularne cykle?

Polecane posty

28 dni 26 31 20 27 29 --- czy to sa nieregularne cykle czy mieszcza sie w granicach rozsadku? staram sie o dziecko a moj glupi ginekolog w ogole sie mna nie zajmuje, olewa i na te cykle tez stwierdzil, ze sa normalne na pewno? jak sadzicie?

Gość Men Struacja
W granitzach rozsontku a tzo?

Gość byle nie ludowym sposobem
sprawdź w toruńskim obserwatorium astronomicznym , ruchy księżyca

czy jest ktos na tym forum, kto jest w stanie udzielic sensownej odpowiedzi? czy tylko dzieciarnia i zyciowi przegrancy?

Chociaż z drugiej strony. Za regularne cykle miesiączkowe uznaje się te, które trwają od 21 do 35 dni. Jeżeli trwają one mniej lub więcej świadczy to o nieregularności. Nie zawsze musi być to jednak oznaka, że w organizmie dzieje się coś złego. Warto wiedzieć, że nieregularne krwawienia dopuszczalne są u kobiet, które dopiero rozpoczynają miesiączkowanie (niedojrzałość układu hormonalnego), a także u tych, które zbliżają się już do wieku menopauzalnego (u nich poziom hormonów ulega zmianom, dlatego mają odstępy pomiędzy miesiączkami raz krótkie (co 14 dni), a raz długie (powyżej 35 dni).

"Za regularne cykle miesiączkowe uznaje się te, które trwają od 21 do 35 dni. Jeżeli trwają one mniej lub więcej świadczy to o nieregularności. Nie zawsze musi być to jednak oznaka, że w organizmie dzieje się coś złego. Warto wiedzieć, że nieregularne krwawienia dopuszczalne są u kobiet, które dopiero rozpoczynają miesiączkowanie (niedojrzałość układu hormonalnego), a także u tych, które zbliżają się już do wieku menopauzalnego (u nich poziom hormonów ulega zmianom, dlatego mają odstępy pomiędzy miesiączkami raz krótkie (co 14 dni), a raz długie (powyżej 35 dni)." http://www.female.pl/artykul/6700/Nieregularne%20cykle%20miesi%C4%85czkowe.html

no ten jeden z 20 dniami wydaje sie byc wyjatkiem od reguly (bo te inne sa w granicach 27-31 dni) nie wiem, nikt nie jest w stanie jednoznacznie powiedziec, czy to jest normalne czy nie w ogole jakie sa podstawy dla okreslenia "nieregularne cykle"? :(

Gość byle nie ludowym sposobem
to ty jesteś durna pała, a nie my życiowi przegrańcy, a wujek Google, to kurna gryzoie, tzipo ruska...

tez ta strone juz widzialam;) tylko jak to zinterpretowac? cykle wcale nie musza cyc 28-dniowe (chociaz wiele kobiet takie ma i nawet wiedza o ktorej porze dnia) ?

byle nie ludowym sposobem - wez sie do roboty, koltunie, albo do nauki

Ja od paru m-cy mam okres drugiego każdego m-ca, chyba z czwarty miesiąc :D Na ogół trwają 27-30 dni. Jak często zdarzają Ci sie takie 20dniowe?

Gość to był przygotowany spisek
to wołaj głośno: hilfe!!! hilfe!!!!

no wlasnie rzadko mi sie takie zdarzaja - tez mam z reguly 27-30 dniowe nie wiem, kiedys mialam prawie zawsze, podrecznikowo - 28-dniowe teraz takie cyrki - akurat jak staram sie o dziecko :(