Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwny sen

Wierność, a brak miłości (do innych facetów)

Polecane posty

Gość dziwny sen

Czy wy też macie takie dziwne przekonanie jak ja, że jeżeli miałbym się związać z dziewczyną nie odpowiadającą moim standardom partnerki to z góry zakładam, że nie będę jej wierny? Wiem, że nie tylko ja, ale i każdy facet ma jakieś marzenia, fantazje seksualne, nawet jeśli dotyczą one tylko zwykłego zbliżenia, ale z piękną kobietą. Często te piękne, które moglibyśmy kochać i szanować są poza naszym zasięgiem, ale czy to oznacza, że jeśli zwiążemy się z tą mniej atrakcyjną (aby posiadać rodzinę) to mamy być gorsi i rezygnować ze swoich marzeń? Moim zdaniem o wierności można mówić tylko wtedy kiedy naprawdę kochamy, bo jeśli nie kochamy, ale trwamy w związku z rozsądku to nie jesteśmy wierni przede wszystkim sobie. Nie osiągniemy spełnienia w ten sposób.

a czy wy też macie przekonanie ,ze autor ma 14 lat i dopiero odkrywa czym jest seks ?:D i milość i rodzina i wierność ?

Gość dziwny sen
mam 28 lat, a tobie brak argumentów

masz 28 lat metrykalnie a polowę z tego mentalnie :) a odwracając kota ogonem - chciałbyś żeby taką argumnetacją posługiwała sie twoja przyszła żona ?

Gość vveswe
Wg Twojego założenia naprawdę kochać i szanować można tylko piękne kobiety. Moim zdaniem facet mając nawet piękną żonę będzie się oglądał za innymi lub ją zdradzał. Przykładem są mężowie pięknych aktorek, modelek, piosenkarek.

Gość vveswe
Wynikałoby też, z tego co napisałeś, że mężowie zdradzają swoje żony tylko z najpiękniejszymi kobietami. A tak przecież nie jest. Kochanki wyglądają całkiem zwyczajnie.

autor uciekł , bo nie uzyskał poparcia dla swojej teorii :)

Gość ale o co chodzi?
A uważasz, że jest sens tworzyć związek z kobietą, która nie odpowiada naszym standardom (a raczej naszym potrzebom)? Ja uważam, że nie. Zamiast twkić w związku niesatysfakcjonującym, lepiej zostawić taki związek i poszukać innej kobiety.

Gość alebezedura
zdrada to zdrada i nie istotne jak ją sobie wytłumaczysz - bo tłumaczysz ją tylko sobie, żadna kobieta tych Twoich bzdur nie kupi.... Tak jak ktoś napisał - czyli tylko piękne kobiety zasługują na miłość i szacunek? idąc tym tokiem myślenia kobiety też powinny zdradzać przeciętnych mężczyzn, przecież też mają fantazje i marzenia, prawda? A czy Ty jesteś takim bożyszczem, które "zasługuje" na nie zdradzanie? Wątpię, bo to kwestia gustu każdej kobiety - jednej możesz się podobać a innej nie. Jeśli jesteś "zdradzającym gnojem" to zdradzisz każdą. Jeśli wiążesz się z miłości to nie zdradzisz żadnej, bez względu na urodę.

Gość kobietka:)
A po co w ogóle tworzyć takie związki? Po co wiązać się z kimś, kto nam się nie podoba (fizycznie, mentalnie, wszystko jedno)? Ja już wolę z nikim się nie wiązać, wtedy nie ma problemu zdrady.

Gość vveswe
Był taki film "Potęga seksapilu" - każdy marzy o tym by mieć 10-tkę (10-tka to najatrakcyjniejszy partner, a 1-ka to najgorszy i najbrzydszy). Ale 10-tka poznaje inną dziesiątkę, a np. 5-tka trafia na 5-tkę (lub jakoś blisko, np. 4-kę, 6-kę). Na pewno nadal będzie mu się podobała 10-tka (jak każdemu), ale czy weźmie ślub z 5-tką planując zdrady? Trudno powiedzieć. Poza tym uważam, że facet mając za żonę nawet taką Megan Fox i tak obejrzy się za Monicą Bellucci gdyby przechodziła obok. Wg tego co napisałeś - ładne kobiety nie wiedziałaby co to zdrada faceta. Zawsze byłyby szczęśliwe, kochane, szanowane. Zdrada i nieszczęście dotykałyby tylko przeciętnych kobiet. To jest nieprawda.

Gość vveswe
"Po co wiązać się z kimś, kto nam się nie podoba (fizycznie, mentalnie, wszystko jedno)? Ja już wolę z nikim się nie wiązać, wtedy nie ma problemu zdrady. " Wiążesz się z facetem który nie odstrasza wyglądem. Bardzo rzadko jest tak, ze wiążesz się z kimś, kto jest dla Ciebie fizycznym ideałem. Czy też mentalnym ideałem. Wiążesz się z kimś kto nie jest najgorszy i na jego wady przymykasz oko.

Gość Z nami to jest tak...
Może Ty się wiążesz :-) Ja nie.

Gość no tak jakie to typowe
faceci to tacy skoorwiele :o wszyscy bez wyjątku :(

Gość kobietka:)
ale jeżeli przymykam oko na wady, to dlatego, że nie są one dla mnie aż takie istotne, że zalety jednak przeważają... a dopóki tak jest, to naprawdę nie potrzebuję szukać niczego na zewnątrz.... i to prawda, co ktoś tutaj zauważył: gdyby prawdę było to, co pisze autor wątku, to piękne kobiety nigdy nie byłyby zdradzane, a tak nie jest... Ja osobiście nie chciałabym się związać z facetem, który ma takie podejście, że jak coś mu się nie podoba, to najlepiej jest zdradzić...