Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghjklkgjhvc bn

kulebiak- przepis

Polecane posty

Gość ghjklkgjhvc bn

ma ktos ciekawy i w miare prosty przepis na drozdzowy kulebiak z miesem ?

Gość Bułka Tarta
Kulebiak Przygotowanie: 1 godz. Oczekiwanie: 2x30 minut Pieczenie: 1 godz. Składniki na 6 porcji 50 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 2 łyżki masła 1 łyżka cukru 3 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżeczka soli 450 g kapusty 300 g pieczarek 2 cebule na wierzch: białko, gruba sól, kminek Etapy przygotowania 1.Najpierw przyrządzić nadzienie: kapustę ugotować i odcedzić, pieczarki pokroić i udusić na maśle, cebulę pokroić drobno i zeszklić na maśle. Wymieszać składniki, doprawić solą i pieprzem. 2.W misce zasypać drożdże cukrem i zostawić do rozpuszczenia. Następnie wbić żółtka, wsypać cukier sól. Wszystkie składniki wymieszać łopatką. Wlać ciepłe mleko z olejem oraz wsypać mąkę. Wymieszać ciasto dokładnie łopatką aż będzie odstawało od brzegów miski, posypać je po wierzchu mąką, uformować w misce kulę. 3.Do większej miski lub zlewu nalać dobrze ciepłej wody, ale nie gorącej. Wstawić miskę do wody, przykryć ściereczką i zostawić na pół godziny. 4.Kiedy ilość ciasta podwoi się wyjąć na stolnicę i lekko zarobić. Podzielić ciasto dwie części, rozwałkować dwa okrągłe placki. 5.Tortownicę wysmarować tłuszczem, wyłożyć pierwszym plackiem, nałożyć nadzienie, przykryć drugim plackiem. Zostawić na kilka minut do wyrośnięcia, następnie posmarować rozmąconym białkiem i posypać solą i kminkiem. Piec ok. 1 godz. w temperaturze 180 stopni C. Podawać na ciepło.

Gość Bułka Tarta
Przepraszam nie doczytałam, że ma być z mięsem.

Gość Bułka Tarta
Przepraszam nie doczytałam, że ma być z mięsem.

Gość Bułka Tarta
Przeprasza z mięsem nie doczytałam.

Gość Bułka Tarta
Przeprasza z mięsem nie doczytałam.