Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lustrzanka canon

praca zawodowa 2 tygodnie po porodzie

Polecane posty

Gość lustrzanka canon

cześć 2 tygodnie temu urodziłam córkę. Dziś dzwonili do mnie z super ofertą pracy w dobrej szkole. 3/4 etatu, a więc 12 godzin. Taka szansa może się już nie powtórzyć. Z opieką nad córką problemu nie będzie bo 12 godzin w skali tygodnia to niewiele, ale chyba trzymają mnie tu przepisy prawne. CZy któaś z was rozpoczęła pracę zaraz porodzie?

Gość cały etat dla nauczyciela
to 18 godzin tygodniowo.

Gość lustrzanka canon
no właśnie, nauczycielski etat to 18 godzin.

Gość Jo-------anna
Stracisz macierzyński, ale nic poza tym :)

aaaha, dzieki za wyjasnienie bo nie wiedzialam i dlatego spytalam co to za dziwny etat :-) Z tego co wiem macierzynski jest obowiazkowy tylko część można odłożyć"

Gość Jo-------anna
Kurcze, rzeczywiście... Nie sądziłam,że macierzyński jest obowiązkowy. W sumie powinno byc zusowi na rękę gdy przerwiesz..

takie cos jest w gazeta.pl Na urlopie macierzyńskim matka musi przebywać przynajmniej 14 tygodni. Również po 1 stycznia 2012 roku. Nic się tu nie zmienia. Później może z tego uprawnienia zrezygnować, wracając do pracy, pozostałą część urlopu przekazując ojcu dziecka. Wtedy on musi wystąpić do pracodawcy z wnioskiem o udzielenie urlopu macierzyńskiego, ona zaś musi poinformować pisemnie swojego pracodawcę o rezygnacji z pozostałej części urlopu.