Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

morza szum

Co ten nasz kraj nam oferuje? NIc!

Polecane posty

To co mamy zagwarantowane: wyzysk, harówa za grosze. Seriale, reklamy proszków antydepresyjnych, pożyczki, kredyty. Ludzie otwórzmy oczy, bo ci "rządzący" mają nas za nic. Jak czytam tematy osób na kafe..., które piszą, że nie jadły trzeci dzien, to mi łzy stają w oczach. mam porównanie usmiechniętych, spokojnych ludzi na zachodzie Europy. I jest mi nas wszystkich cholernie żal:(

Gość fddfs
przeciez na zachodzie europy jest to samo co u nas.. Reklamy , kredyty .

Gość oczywiście,że jest to samo
różnice,że długi publiczne dwa razy większe mają i PKB na jednego mieszkańca 4 razy większe,

Gość gość
"Ludzie otwórzmy oczy, bo ci "rządzący" mają nas za nic."Co z tym wspólnego mają rządzący.Przeciez to o czym piszesz jest zależne od rozwoju gospodarki...

Gość coooooooooooooooool
shatyn ty musisz byc bardzo zle wychowany

Gość oczywiście,że jest to samo
są nieco bogatsi,ale też o wiele bardziej zadłużeni,nam nikt tyle nie pożyczy,ale też doszli do pewnej granicy rozwoju,i za bardzo nie wiedzą,jak dalej będzie porządek społeczno gospodarczy

Gość gość
"shatyn ty musisz byc bardzo zle wychowany"Dlaczego ? Skąd taki wniosek ?

heh to właśnie mentalność biednych polaczków którzy siedzą na forum i narzekają że jest zke zamiast ogarnąć się wyjechać ale nie lepiej jest siedzieć tutaj nic nie robić początki były trudne jak wszędzie za granicą. nie martwe się ze nie mam co zjeść mam dobrą pracę mieszkanie i nie zamierzam wracać do polski

Gość gość
Nie wieszx...:D:D:D:D:DAle o tym piszesz...Czyli piszesz o tym czego nie wiesz...:D:D:D

Gość oferuje śmierć i dno
tyle

"heh to właśnie mentalność biednych polaczków którzy siedzą na forum i narzekają że jest zke zamiast ogarnąć się wyjechać ale nie lepiej jest siedzieć tutaj nic nie robić' No to postawileś tezę: Nie każdy chciałby mieszkać na zachodzie Europy, ja mogę bo mam pracę i tu w PL i tam!!! Podróżuję i jest mi tez nie do konca obojętne, gdzie mam mieć swój dom. Ale to tu w PL mam rodzinę, przyjaciół, znajomych. Tu się przyzwyczaiłam, tu kupiłam swój własny pierwszy kąt,więc pomyśl zanim zaczniesz obrażać nas "polaczków biednych"!!!

I jeszcze jedno: nie możemy żyć godnie w naszym kraju???! Dlaczego? Skoro pracujemy nawet więcej niż nasi sąsiedzi na zachodzie? No taaa, trzeba się tylko cieszyć, że się pracę np w DE za ogon złapało!:P

Oczywiście moje wpisy głównie skierowałam do A.Stróża, bo z tym...wyczesanym:D to nie da się rozmawiać:PCoś ma nie po kolei:D

yyy nikogo nie obrazam ale taka jest mentalnosc wiec skup sie na problemie ktory poruszylasz a nie rozkladasz moj post znajomi tez sa wazni ale stawiam ich nizej niz praca ktora jest dla mnie wazniejsza wole panstwo ktore szanuje swoich obywateli zapewnii odpowiednia opieke.socjalną .... i tu jest spora polonia polakow w Munchen kazdy ma inne podejscie i zalozenie co do zycia wiec masz odpowiedz czemu twoje panstwo nic nie.oferujje

A.Stróż, nie rozkładam niczyjego posta, ale diabli mnie biora jak ktos pisze"biedne polactwo"! I nie chodzi o mnie,ale o nas wszystkich. jesteśmy takim narodem, że się nie szanujemy wzajemnie. A Ty nie jesteś też tym "polactwem"?Ooo Muenchen, miło.

ojj to juz inna sprawa czy sie.szanujemy czy niee ale taka jest prawda przecietny kowalski jest biedny i teraz postaw sobie pytanie.zyc tak dalej czy robic co ze swoim zyciem... co dla ciebie jest podlogą a sufitem??

Przeciętny Kowalski ,nie jest bogaty, to zapewne. Ale nie każdy ma mozliwość wyjazdu za granicę,ale każy powinien jak pracuje i nie jest leniem mieć na godne zycie. znam ludzi b. pracowitych, sumiennych, uczciwych i nie mających na potrzeby, nie mówię o cudach. Znam natomiast parszywych leni kombinatorów, żyjących w luxusie, dlatego tylko, że tyrają na nich inni:(