Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Meteoraaa

Karmienie piersią problem

Polecane posty

Witajcie kobietki! Mam problem, karmię córeczkę od miesiąca i od 5 lub 6 dni czuję ból w piersiach-- przypomina on kłucie igłami. To jest tak zaraz po karmieniu? Czy któraś z was to miała? Pytałam położnej ale stwierdziła skoro nie ma gorączki nie mam się co przejmować hmm no tyle to ja wiem

Gość moze to grzybica
sprawdz czy dziecko nie ma plesniawek, moglo Cie zarazic. A najlepiej udaj sie do dobrej poradni laktacyjnej.

Nie ma pleśniawek.... u lekarza też byłam stwierdzenie: brak gorączki zero choroby

Gość Arriadna
Ktoś powinien obejrzeć Twoje piersi, nie lekceważyć odczuć. Zdecydowanie do poradni laktacyjnej.

Gość Arriadna
Lekkie kłucie jest możliwe, ale jeśli to Ci przeszkadza, przejdź się do fachowca, sprawdzi i poszuka przyczyny.

Gość mama córeczki
a może przewiało Ci je gdzieś\???

z tym przewianiem to nawet możliwe.... nawet bardzo. co mam robić w tym przypadku?

Gość no nb
hm, ja odczuwam takie dziwne mrowienie, jakby kłucie co jakiś czas.Z tego co zauważyłam dzieje się tak u mnie gdy nadpływa pokarm. Trwa to kilka sekund a potem przechodzi. A jak u ciebie to wygląda?

ja czułam takie ukłucia jak mi sie piersi zapełniały mlekiem i raz jak zapalenia dostalam bo spalam na brzuchu i piersi zgniotłam;-(

pierwszy raz zauważyłam to przy kąpieli nagły ból kłucia ucisk i mleko wypłynęło... Tylko możliwe,że mnie przewiało bo ostatnio trochę rozgogolona latałam :)

Gość mama córeczki
wkładaj do stanika np pieluszke albo jakąś "szmatke" żeby nie pogorszyc sprawy, zeby je zakryc porządnie, masuj, przykładaj dziecko do piersi. i pilnuj czy nie maz gorączki właśnie. babcie nasze robiły okłady z kapusty, podobno działa-nie wiem nie próbowałam osobiscie

spróbuję z tą pieluchą. :) z przystawianiem kłopotu nie będzie bo moja Nadia to głodomór- cały dzień przy cycu by leżała;)

Gość Tramtata
babcie nasze robiły okłady z kapusty Jakie babcie??? To powszechna praktyka.

Masz w pobliżu poradnię laktacyjną? Skorzystaj. Ja tak miałam i była i grzybica i zapalenie piersi. A córeczka miała nietypowe pleśniawki, na języku.

Gość kaftanik niebieski
nie przejmuj sie, wszystko jest dobrze.Mi tez tak kulo. To kucie oznacza ze mleko sie produkuje w piersiach. Karm spokojnie!

Gość mamuśkaMałejZuzi
ja miałam zapalenie piersi 4 dni temu, męczyłam się okropnie, robiłam przeróżne rzeczy żeby sobie pomóc, ale po 2 dniach poskutkowały u mnie liście kapusty, potłuczone jak schabowe i schłodzone w lodówce, okładasz nimi całe piersi ale zmieniasz co pół godziny. 2 razy miałam zapalenie piersi i 2 razy te liście pomogły...

Gość mama córeczki
oczywiście ze powszechna metoda z ta kapusta ale pomysł wypraktykowany przez babcie ;p chociaz mój gin mówi ze z ta kapusta to różnie bywa

Gość mamuśkaMałejZuzi
dodam, że miałam 2 razy zapalenie od przewiania właśnie