Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tititit23

Jaka szansa na ciąże?

Polecane posty

Gość tititit23

Witajcie jestem zdrową 23 letnią kobietą. Mój mężczyzna ma 27 lat, palił przez wiele lat papierosy ale rzucił jedynie co zdarza mu się nadużyć czasem alkoholu. Mój cykl jest mało regularny Ale średnio jest to 28 dni lub 21 dni. Ostatni okres dostałam 20 lutego. W 14 dniu cyklu starałam się dzidziusia. Od wczoraj zaczęło się moje oczekiwanie na okres a raczej jego brak. Nie jestem pewna kiedy powinnam go dostać bo jak wspomniałam różnie to bywa ale szacowany czas to od wczoraj do piątku. Czternasty dzień tak czy inaczej był dniem płodnym. Czy da się określić jakoś procentowo jak duże szanse są? Czy test będzie już miarodajny? Kiedy pojawiają się pierwsze objawy?

Jeżeli był to dzień płodny to masz jakieś 25% szans. Test najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki i co najmniej dwa tygodnie po stosunku. Objawy-na tym etapie takie jakie sobie uroisz. :p

Gość tititit23
A czy alkohol dużo zmniejsza szanse?

Gość tititit23
I jaka szansa jeśli to była akurat owulacja?

Gość RommmmaMa
Jak jesteś płodna, to i chlać możesz, a zajdziesz. Patrz meliny, ile tam jest dzieci. A jak jesteś mało płodna, to możesz nie pić, nie palić, zdrowo się odżywiać, a szanse na dziecko masz niewielkie.