Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałaMi987654321

wzdęcia

Polecane posty

Pewnie to jest kolejny temat na temat wzdęć. Ale poszukuję jakiejkolwiek byle tylko skutecznej porady w sprawie uporczywych wzdęć. To może tak, mam 17 lat. W grudniu wykryto u mnie zapalenie żołądka i dwunastnicy. Ze wzdęciami mam problem już od prawie roku. Nie polegają one na tym, ze zaczynają sie pojawiać po spozyciu jakiś posiłków tylko są cały czas. Stosowałam juz espumisan, verdin, ulgix wzdęcia. Dodatkowo piłam sode oczyszczona i popijałam cola. Po prostu zadnych rezultatów. Ostatnio zaczęłam zazywać debridac i jest nadal to samo. Moze ktos mi pomoze?

Gość orgomna prosba do kafeterian
jak pijasz cole to nie dziwne ze masz wzdecia :O nie wolno pic nic gazowanego, nalezy unikac wzdymajacych rzeczy czyli strączkowych przede wszystkim i zbyt dużej ilości błonnika. żadnej bakterii nie wykryto?

Gość orgomna prosba do kafeterian
a skad zapalenia zol i dwun.?

nie znam przyczyny, lekarz też sam nie wie. z tego co sama czytałam to prawdopodobnie przez zazywanie niesteroidowych leków, ponieważ od tamtego roku od kwietnia byłam juz leczona, zaczynajac od grzybicy jamy ustnej, później przeszłam zapalenie zatok, od witaminy C która dostałam na dziwny(biały) nalot na języku dostałam łojotokowe zapalenie skóry na co brałam antybiotyki. Natępnie zaczęłam leczyc sie prywatnie i odczywiscie kolejne serie leków przyjmowałam które nie miały żadnego skutku, do mementu postawienia diagnozy tych zapaleń. Gdyby nie gastoskopia pewnie byłoby jeszcze gorzej. Na USG nic nie wykazało. Zoładek jest zaleczony ale wzdęcia nadal są. Juz nie wiem gdzie mam szukac pomocy.

Gość Milena1235
Gazy, zaparcia czy wzdęcia są wynikiem działania toksyn, które są dla naszego organizmu trujące. Aby zapobiec tym znienawidzonym przez nas wszystkich objawom, mogę Ci polecić Zestaw "Oczyszczenie jelit" Firmy CaliVita. Zestaw składa się z dwóch preparatów: Liquid Chlorophyll - jest to wewnętrzny dezodorant, kompleksowo oczyszcza krew i jelita oraz Nopalin, zawierający błonnik. Oba te produkty pozwolą Ci oczyścić organizm z toksyn i metali ciężkich, oczyszczą krew oraz usuną chorobotwórcze bakterie i wirusy, a co za tym idzie pozbędziesz się zaparć czy niechcianych gazów. Są to bardzo skuteczne produkty. Gwarantuję, że po ich użyciu pozbędziesz się problemu raz na zawsze. Tutaj masz adres strony, z której ja zamawiałam ten zestaw: http://www.vitero.pl/pl/p/Oczyszczanie-jelit/166

Gość Frania

u mnie tez lekarze po szeregu badań nie wiedzieli z czego mam wzdęcia i gazy, żadnej choroby, toksyny nic.. próbowałam koprów, wody oczyszczonej, wody z cytryną co rano nic.. przestałam jeść smażone, strączkowe, cieżkostrawne nic.. nie pije mleka to samo.. widocznie tak już musi być, zawsze mam ze sobą ulgasim jak czuję ze mnie wzdyma łykam tabletkę i mam po poł godzinie spokoj..