Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama prawie roczniaka

jaki zrobic tort na roczek???

Polecane posty

doradzcie cos

Gość wertykale
Smaczny :)

taki chcialabym zeby wlasnie wyszedl ale zadnego pomyslu nie mam...

Gość mamaaliiheli
ja zamierzam zrobic ciasto bananowe - bez cukru, proszku do pieczenia itp. + bita śmietana + dekoracje z lukru cukierniczego

Ja zawsze robię z masą dekoracyjną z pianek marshmallows ... W tamtym roku zrobiliśmy z masami: śmietankową , truskawkową i do tego w środku truskawki . Placki - tradycyjne tortowe biszkopty .

chodzi mi wlasnie zeby nie stac caly dzien przey nim a ten bezowy wydaje sie byc oki

Gość mamaaliiheli
tylko dodam, że ja staram się zrobić tort głównie dla dzieci, żeby był dla nich zdrowy i nie zaszkodził

Ja go jeszcze nie robilam tylko dostalam przepis od kogos tam i mam w planach. Robilam piankowy tez szybki: Kupujesz fawle wkładasz do tortownicy. Rozrabiasz 3 galaretki w 3 kolorach. Jak beda tężejące już ale nie calkiem zsiadle to dzielisz śmietankę 36 na 2 porcje i ubijasz jedną dodajesz galaretkę i wylewasz na wafla. Wkładasz na 20 min do lodówki. Potem znów ubijasz śmietankę, dodajesz 2 galaretkę wylewasz na tamtą warstwę i znów lodówka. Na koniec układasz owoce np ananas z puszki i wylewasz 3 galaretkę i lodówka. To możesz zrobić dzień wcześniej albo w tym samym dniu. Mozesz pod ta galaretką z wierzchu ulożyć z czekoladowych literek napis np z imieniem dziecka i liczbą 1 i to zalać galaretką. Świetnie wyglada :)

fawle to wafle jakbyś nie wiedziała o co mi chodzi :D:D Poprzekręcało mi się :D (andrut) czy nie wiem jak sie to po fachowemu mówi żeby się nie okazało jak z polem i dworem czy weką i bułką paryską) ;)

hehe... wiem o co chodzi. dzieki za pomysl :-) ten pierwszy bardziej mi pasuje tak wydaje mi sie ze lepiej zrobic cos ze spodami.