Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bonjourrrrr*

Wiosenna Mamo - zmieniłas dziecku imię????

Polecane posty

Gość bonjourrrrr*

Miałas chyba Karolcię, a teraz Zochna???? WTF?????

Gość powiem tylko
z tego co czytam to ma 2 córki

Gość bonjourrrrr*
Tak, Manię i KArolcię (do niedawna :-O ) dzisiaj czytam, ze Zochna :-/

Gość właśnie też zauważyłam
że ta najmłodsza miała inaczej na imię a ostatnio czytam ze zosia :o

Gość letnia mama
Ma dwie córki, ale pierwsza ma na imię Mania (Marysia) a druga najmłodsza Karolina Zosia, ale wołają na nią drugim imieniem.

Gość maman bovy
Pisała, że uzywają drugiego

Gość bonjourrrrr*
Jak większosc chyba dzieci, ale czemu najpierw anzywaliscie ja Lolka, w stpoce miałas K, a teraz Z????

Gość oł noł
Lolka to inaczej Karolina

Bo jej daliśmy na pierwsze Karolina bo mi się kiedyś tam podobało. A na 2 ma Zofia. No babcia zaczęła do niej "Zosieńkować" i się przyjęło. Taka Zosieńka z niej :D Pasuje do niej to imię.

Gość bonjourrrrr*
do oł noł - serio? Lolka to Karolina??? A ja myślałam, ze to skrót od Leokadii :-D Wyboraź sobie, ze tez mam córę Karolinę, i czasami wołamy na nią Lolka albo Inka....

Inka superrr :D Podoba mi się. A my mamy Zochnę i mamy wlasną wersję konopnickiej - No, już na dziś dość biegania! Niech tu nisko siądzie Mania. Kornel z autkiem wyżej trochę, Na kolana wezmę Zochę, Bo Zosieńka jeszcze mała. No i będę wam czytała. O czym chcecie? - Ja chcę bajkę, Jak to kotek palił fajkę! - A ja chcę o szklanej górze. Gdzie to rosną złote róże! - A ja chcę o jędzy babie, Co ma malowane grabie! - A to ja chcę o tym smoku, Co to pękł z jednego boku! - Ejże! Co wam przyjdzie z bajki? Czy to koty palą fajki? Na cóż by się zdały babie Jakieś malowane grabie? Czy kto widział złote róże? Czy kto był na szklanej górze? Wszak wam wiedzieć będzie miło, Co się u nas wydarzyło. Posłuchajcie... W bok Kruszwicy Żył Piast w cudnej okolicy... Miał syneczka... - Wiemy! Wiemy! - No i chcecie? - Chcemy! Chcemy! ;) No i Tuwimowa Zosia- Samosia co to wszystko sama sama No i moje ulubione "Niechaj mnie Zośka o wiersze nie prosi..." ;)

Gość mnbvrx
Inka to powszechne zdrobnienie

U nas Inka jest od Irena Inka i Irka. Ale od KarolINKA też fajnie pasuje :) O Lolkę się moja babcia wpieniała bo miała swoją koncepcję na temat imienia Lolka ;) i dlatego zaczęła mówić do malej Zosia :D