Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna z wrzesnia

które obraczki sa ladniejsze

Polecane posty

Gość to ja biedronka pstra l
nr 2

z tych byl wybrala 1 ale bardzo mi sie nie podobaja te polaczenia

Gość taka jedna z wrzesnia
ja tez jestem za 2 przyszly maz za 1

raczej 2 najlepiej przymierzyć i zobaczyć jak się prezentują na dłoni (zwłaszcza jeżeli masz zamiar nosić ją razem z pierścionkiem zaręczynowym na jednym palcu)

Również uważam, że drugie. Pytaliście, czy będzie możliwość je kiedyś poszerzyć, jak będzie taka konieczność, czy będzie trzeba wymienić całe na nowe?

Gość moniczek
Witam! niestety obrączek z balym zlotem nie mozna powiekszayc ani zmniejszyc... pytalismy w niejednym salonie jubilerskim i kazdym mowil to samo...

Żadne z tych mi sie nie podobają. To nieprawda że obrączek z białym złotem i innych łączonych nie da sie powiększyć :) da sie tylko jest to trudniejsze i droższe niż w przypadku obrączek bez wzoru i z jednego rodzaju złota.

Gość linoleum
Niby mozna powiekszać..ale jest to drozsz..dlatego że jest ryzykowne. dziwie się ludziom, którzy zakładają takie coś jako "obrączkę" - ja mam taki pierścionek Obroczka to symbol...obrączka to obrączka..Za pare lat moda się zmieni i wsztyd bedzie cos takiego ubrać, a klasyczne obrączki będą zawsze

Gość eeeeeeeeeeeee..........
jestem za nr 2 Jeżeli się nie zgadzacie co do wzoru to wybrać inny trzeci wariant ;) No i wszystkiego najlepszego........

Gość linoleum
Da się powiększyć, ale łatwo można ją zniszczyc (dlatego jest to droższe). dziwię się że ludzi nosza takie coś jak obraczkę..Ja mam takui pierścionek..Obraczka to obraczka. za pare lat zmieni się moda i wstyd bedzie coś takuiego nosic..A klasyczne obraczki będą zawsze....

Gość szook_szok______
­­­­­­­­­­­ wychodzisz za homoseksualistę? Jaki facet chce nosic takie babskie pierscionki

Gość zadne
nam tez wielu jubilerow, nie jakies tam ekspedientki w salonach nie znajace sie na rzeczy, a zlotnicy z kilkudziesiecioletnim doswiadczeniem mowili o ryzyku brania obraczek z laczonego zlota, bo bylismy na takie nastawieni. O cenie nic nie mowili, po prostu nie polecali takiej opcji. I uwazam, ze nie ma co byc madrzejszym tylko posluchac sie rad doswiadczonych i znajacych sie na rzeczy ludzi. z tych niestety zadne mi sie nie podobaja. I nie dlatego, ze nie lubie laczonych, bo takie mi sie podobaja i gdybym miala pewnosc, ze nie bede musiala zwiekszac zmniejszac to bym sie zdecydowala, ale na bardziej prosty wzor. Takie mnie nie odpowiadaja, a na meskiej dloni tym bardziej sobie nie wyobrazam.

Ze względu na trudności z powiększeniem/zmniejszeniem radziłabym się zastanowić. Mi, a zwłaszcza narzeczonemu, też się niektóre łączone podobają lub z wzorami, ale ze względu na to, ze są niepraktyczne i po latach byłby problem ze zmianą rozmiaru nie zdecydujemy się na nie.

Gość agrafka_zielono_zlota
www.inneobraczki.pl tu są najładniejsze - BO SAMI je wymyślacie i to nieprawda, że nie da się czegoś powiększyć/zmniejszyć - dobry złotnik wszystko potrafi. Pozdrawiam i polecam wybierać piękne przedmioty, które w końcu będą z wami aż do śmierci.

Gość weź tę reklame!!
fuuj

Co to za firma - te "obrączki" Autorko ? Szukam takiego pierścionka, tylko żeby był szerszy...

Gość moniczek
To dziwne co piszecie ze obraczki z bialym zlotem da sie powiekszyc. pytalam w 10 sklepach jubilerskich nawet w aparcie, wszyscy mowili ze takich obraczek niestety nie da sie powiekszyc ani zmniejszyc...wiec nie wiem gdzie jest taki jubiler ktory to robi??

Gość aaaaadf
ten jubiler, ktory to robi to jakis chałturzysta, a to doswiadczony zlotnik. Dla kasy zrobi wszystko nie liczac sie z tym, ze obraczki sie po prostu zniszcza

Generalnie się nie zmienia rozmiaru (opinia doświadczony ch jubilerów)