Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamilska panna mloda

slub z obcokrajowcem, chce szybko

Polecane posty

witam zauwazylam, ze wiele kobiet pisalo juz o tym ale ja na serio potrzebuje pomocy!! Polskie urzedy to jakis koszmar, kazdy mowi co innego :( Moj narzeczony jest ze Sri Lanki a ambasada nie wydaje takich upowaznien jakie on potrzebuje...no i co my mamy zrobic? podobno trzeba isc do sadu ale nie wiem nawet jak to napisac? a poza tym ile to bedzie trwalo? My chcemy wziac slub we wrzesniu..ale czy to mozliwe? a moze lepiej za granica? Tylko gdzie? jesli ktos ma pojecie, bardzo prosze o pomoc!

Gość halick-tony
W Las Vegas szybko dają.

Gość tyo90
to sie nazywa dokumetnt o zdolnoci prawnej zawarcia malzensta zagranica ... daje to urzad gminy 40zl lub ambasada ok 100e

Gość halick-tony
Pewnie chodzi o DOKUMENT ,czy jest kawalerem z ambasady SRILANKI

Gość ANIAAAAAASAAAAA
twoj che slubu bo zapewne ma wize na 3 miesiace, a po trzech miesiacach jak nie wyjdzie za europejke to musi sie z eu wynosic, jestes dla niego tania przepustka do eu. ALE CZY SLUB DOSTANIECIE TO WIELKIE ALE; twoj musi podpisac ze sam sie utrzyma albo ty jego, jak podpiszesz ze go utrzymasz musisz miec na to podstawy prace lub majtek, wrazie rozwodu ty musisz utrzymac swego meza!!! NIE ZAPOMNIJ ILE TA MILOSAC MOZE CIE KOSZTOWAC

tak, chodzi o ta zdolnosc prawna, ale nas wyslali do sadu rodzinnego :/ dlaczego w gminie/? w warszawie?? a las vegas..fajnie ale wolalabym europe :P

Gość halick-tony
Dokłdnie tak to wyglada.

Gość halick-tony
Po slubie policja bedzie sprawdzac ,czy to nie fikcyjny slub

odp do Aniaaaaaa: ja go kocham, a on mnie. ja tez jestem z jego kraju, ale moja mama jest polka i mam tu obywatelstwo. on ma pozwolenie na pobyt na 8 lat, ale ja chce z nim zamieszkac a w naszej kulturze bez slubu nie ma mowy.. :( hmm...na sri lanke nie wrocimy bo aresztowaliby nas obyje, bo ucieklismy w czesie wojny

problem w tym ze ten dokument o zdolnosci prawnej jest potrzebny.. unmarried certificate (ze jest kawalerem) to mamy juz alr urzad cywilny powiedzial ze tego nie potrzebuja :(

Gość halick-tony
Mój zięć załatwiał to w ambasadzie .