Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koko2202

czy ktoras to miala?

Polecane posty

Gość koko2202

swedzi mnie kolo lechtaczki i mam tam cos bialego, w sensie jakbym cukrem pudrem sie wysypala.. da sie to zetrzec czy umyc ale za kilka godz znowu to samo. co to ? grzybica?

Gość ana zbanowana
Tak to z ruchania:-)

Gość koko2202
a gdzie moglam to zlapac jak nie od faceta?

basen np...oslabienie organizmu....

Gość koko2202
nie plywam xD no trudno... musze isc do lekarza, ale na bank grzybica? rok temu tez to mialam.. przeszlo i teraz znowu

Gość ewkanapalona
najlpeiej jak pójdziesz do lekarza, chyba, ze jakiś tu sie znajdzie ;-)

Gość koko2202
no wiem wiem ze forum to nie ginekolog. chodze do lekarza ale juz bylam w tamtym roku u 5... i dopiero ten 5 stwirdzil zapalenie jajnika i cewki moczowej.. w tamtym roku tez wlasnie zglaszalam ten problem i zero reakcji lekarza...

Gość koko2202
takze ja juz troszke w lekarzy nie wierze i moze jak teraz pojde i mu zasugeeruje ze chyba mam grzybice to w koncu bede leczona prawidlowo?

Gość lololoilit
nie mam dobrych wieści, to jest coś gorsze jak grzybica:o zapomniałam jak sie to nazywa, ale to coś związane z nowotworem. jak podrapiesz to bardziej swędzi?

Gość koko2202
tak ;]

Gość koko2202
masz satysfakcje ze straszenia ludzi? nudne zycie prywatne? czy niespelnione marzenia o medycynie? spac idz albo przenies sie na czaterie dla ludzi twojego pokroju

Gość lololoilit
idź do gina i pokaż mu to, może wziąść wycinek ale raczej da Ci wcześniej maści. tylko koniecznie mu powiedz o objawach i pokaż to.

Gość koko2202
ale to biale to nie jest cos stalego. to po umyciu schodzi i potem znowu sie pojawia, taki nalot ... swedzący

Gość lololoilit
to do mnie ? koleżanko nie straszę Cię, ale mam tak samo. nie chce mi się teraz grzebać w papierach jak sie to nazywa:o ja miałam robiony wycinek, bo gin powiedział że to przeciwrakowe ale mam to od kilku lat i mam obserwować czy się nie powieksza:o

Gość lololoilit
to idx do gina i się upewnij .ja tego nie zdzierałam na siłę więc Ci nic na ten temat nie powiem, ale lepiej tego nie ścieraj na siłę. powodzenia

Gość koko2202
no nie chce mi sie cos wierzyc ze bialy nalot i swedzenie to cos zwiazanego z rakiem. wybacz moje zdenerwowanie. ale ja myslalam ze bardziej jakas grzybica czy cos, bo nic innego mi nie dolega. a ty jakie mialas jeszcze objawy?

Gość lololoilit
nic tylko swędziało.

Gość lololoilit
to coś takie jak odbarwienie taka plamka

Gość koko2202
ok dzieki za info

Gość lololoilit
dam sobie ten temat do ulubionych jutro postaram się poszukać rozpoznania to sobie poszukasz w necie, wiem że tam nawet gdzieś zdjęcie było jak to wygląda. oczywiście jak chcesz, chyba, że wczesniej pójdziesz do lekarza.

Gość inngggga
Jak ginekolog nie pomogl, wybierz sie do dermatologa

Gość koko2202
bylam dzis u lekarza i zapisal mi lek przeciwgrzybiczny... ale cos dobrego wrazenia na mnie nie zrobil... poszlam do niego tak na szybko, tylko on byl wolny, zapytalam co to a on ze infekcja , zapytalam jaka to tylko powiedzial ze prosze recepte wykupic. zapytalam o leki dla faceta, on nie zapisze nic facetowi. ma sobie isc sam do lekarza. nie wiem co o tym myslec

Gość koko2202
a ciebie poprosze o link jakis na temat tego bialego czegos

Jestem lekarzem ginekologiem. Czy możesz podać nazwę leku? Jeśli choroba rokuje wtórne zakażenie, to lekarz powinien zapisać odpowiednik dla Twojego partnera. Pozdrawiam.

Gość loloilit
to u mnie nazywa się leukoplakia, lekarz przepisał mi krem Dermovate i Triderm. nie znikło, ale przestało swędzieć i tak jak pisałam wczoraj mam to obserwować- a zdjęć musisz sama poszukać, bo ja jestem w pracy ,rano wziełam rozpoznanie z sobą.

Dermovate uciemięża ból i swędzenie, a działa przeciwzapalnie. To pierwsza ma doraźne działanie i raczej konieczna. Triderm ma podobne działanie, z tą różnicą iż zawiera antyb. z grupy Gentamycyn i jest antybiotykiem aminoglikozydowym. Pierwszy lek można podawać na grzybicę, ale główne leczenie powinno się prowadzić za pomocą antybiotyków jak Streptomecyna czy Metacyklina. U Ciebie lolitko, lekarz nie rozpoznał grzybicy? Leukoplakia RZADKO występuje "tam". :) Może pomoże Tobie zwykła zmiana chemii do prania i koniecznie stosuj wkładki :) trzymajcie się dziewczyny - zalecam poszukać dobrego ginekologa na przykład tutaj: www.znanylekarz.pl

loloilit - pomyśl o teście na obecność przeciwciał wirusa HIV, nie straszę, ale lepiej zbadać się i wykluczyć tę opcję. :) tylko bez paniki! :)

Gość loloilit
lichen sclerosus sine dysplasia vulvae-fragmenta Dzięki:)