Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muusss owocowy musss

wyciskany sok z marchwi a odchudzanie, warto?

Polecane posty

Czy taki sok może być odpowiednim posiłkiem np na drugie śniadanie? Wypiłam szklankę takiego soku (kilka marchewek + 1 jabłko) Dodam że na śniadanie rano zjadłam serek wiejski lekki + 2 kromki chlebka ziarnistego z sałatą i ogórkiem + herbata zielona, i dodatkowo wypiłam kawę z mlekiem.

Gość *liliann
Na pewno cera nabierze kolorytu ładnego :) A jak to na dietę wpłynie to nie wiem.

dzięki, może ktoś jeszcze się wypowie?

Warto, warto - jak najbardziej na drugie śniadanie się nadaje. Wklejam ciekawy link o marchwii: http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=465 Ale pamiętaj, ze niektóre witaminy rozpuszczaja sie i są przyswajane przez organizm tylko w obecności tłuszczu, więc do soku z marchewki warto dodać ciut oliwy lub jakiegoś innego dobrego oleju (np. lniany, winogronowy itp.), albo zagryźć kilkoma orzeszkami, pestkamii dynii czy słonecznika. Ja jak piję sok z marchewki to staram się nie duszkiem, ale cedzić go przez zęby, delektować się, przytrzymać każdy łyjk chwilę w buzi - wtedy bardziej się nim "najadam".

Gość z tym tłuszczem
to nie musi być oliwa, albo pestki dyni. To może być nawet plasterek szynki albo łyżka jogurtu bo tu chodzi o miligramowe ilości

Gość Bimmka
Jak człowiek się decyduje na odchudzanei sokami to warto odpowiednio wybrać soki żeby sobie dodatkowo nie zaszkodzić. Ja zdecydowałam się na soki Nuja i szczerze mówiąc bardzo mi podpasowały! Pyszne i pożywne. Bardzo dobrze zainwestowane pieniądze!