Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona matka

przebiegła biegunka u 2 latki

Polecane posty

Gość wkurzona matka

witajcie mamy, mam problem z corka. Otoz od ponad tygodnia męczy ją biegunka, na poczatku miala wysoka temp teraz tylko biegunka zostala, ale nie potrafie jej w zaden sposob "zakonczyc". Probowalam juz chyba wszystkiego, od srodkow farmakologicznych do coli, jagod czy czekolady i NIC :( Oczywiście bylam u lekarza, powiedziala,ze samo minie.. Dziecko juz jest wymeczone, skarży sie, że pupa ja boli a ja mam czekac az samo minie? Mam isc do innego lekarza, czy rzeczywiście czekać?

Gość buehehhehehehehe
Chyba przewlekła, mamuśko...:D

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
idz do innego lekarza

jeśli jest wuirusowa, to moze trwać do 14 dni, ale co sie dzeicko namęczy, współczuję a co jej dajesz do jedzenia?

Gość szybkooooooooooooooooo
a czy córka jest przy okazji na diecie? bo jak podajesz jej 'normalne' jedzenie to dlatego nie przechodzi.. pupę smaruj czymś, dawaj dziecku małe porcje płynu, ale często no i jeśli stosowałaś dietę (np. mleka żadnego nie wolno) a córa ma tak długo problem to jednak idź do lekarza

no właśnie, mleka nie wolno, proponuję kubusia marchwiowego lub z bananem, lacido enter, orsalit, wodę niegazowaną, marchwiankę, pomimo, że jest dla niemowlaków płatki ryzowe, ryz, pieczone jabłko

Gość wkurzona matka
oczywiście przewlekła nie przebiegła :-D czasem cos normalnego zje, ale apetyt ma marniutki. Gotuje jej cienkie zupki z ryżem i marchewka, pije wode. No i zjadla dzis kawalek bułki z dżemem jagodowym, ale po tym jej nic nie było. Ale do 14 dni aż może trwać? Masakra, mam nadzieję, że jednak krócej :(

Gość lady bronka
dużo marchewki i ryżu, ja robiłam jeszcze kisiel jagodowy, enterol dla dzieci, orsalit z elektrolitami na wzmocnienie. mojej córce pomógł jeszcze hippa ors 200, do kupienia w aptece bez recepty.

Gość a zwykly wegiel
byl podawany? Ile lat ma corka? Pamietam, ze mnie babcia dawala takie czarne piguly i...pomagalo :) ale to byly zwykle biegunki, nie takie przebiegle ;)

możesz podać stoperan moj syn miał takie biegunki po rota, ciagle cos łapał i łacznie był chory 2 tyg, lekarz pozwolił podać stoperan podzielony na dwie dawki i pomogło od razu. Stoprean jest dla starszych dzieci, chyba od 7 r.ż ?? , dla młodszych nie podaje sie bo nie znane są skutki uboczne.Natomiast jedna tab. na pewno nie zaszkodzi

Gość a nie lepiej wegiel?
znalazlam strone producenta wegla, a przy okazji kilka rad - jak postepowac przy biegunce?