Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anastazja90101

jak wygląda badanie u neurologa dziecięcego??

Polecane posty

Gość anastazja ja jestem
aaaaa...jeszcze jedno mi neurolog ktory wykonywal badanie (a ja przezywalam starsznie, ze maly nie zasnie), mowil, ze to nic zlego ze maly poplacze bo przez hiperwentylacje (czyli placz albo bardzo glebokie wdechy) moza wywolac uu chorych padaczke. Tylko, ze nasz lekarz mial eeg razem z kamera wideo i cale badanie nagrywal malego ( a wiem, ze to nie w kazdym gabinecie jest mozliwe). My na wyniki czekalismy tydzine

Gość anastazja90101
jestem z podkarpacia.. mnie wydaje sie że corka robi to swiadomie..tzn zwracam jej uwagę wtedy to smieje i dalej robi i robi przy tym miny, ale też czasem widzę jakby bez kontroli ale rzadziej. i trwa to od stytcznia ( w styczniu tydzien) potem przerwa w lutym znów i teraz..albo wiem że robi to jak jest zmęczona także- okulistra wykluczył wady oko jest ok, bardzo boję się wizyty jutro mamy na 16,20 do neurologa. boje sie tez eeg jesli zostanie zlecone, jakos nie wyobrażam sobie by córka zasneła mimo że wstaje o 6 i idzie spac o 11, 12 lub 13, to różnie bywa.

Gość gość
mam pytanie mamy synka 2letniego wpad w zapasc 30min byl caly czas reanimowany . co neurolog bedzie mu robil kto wie

Gość gość
Wizyta u neurologa wyglądała u mnie tak. Jak dziecko było jeszcze małe na każdej wizycie kazał je rozebrać do naga, potem już jak było większe neurolog kazał rozbierać do samych majteczek musiał być boso.badanie to osłuchanie potem neurolog opukuje ostukuje sprawdza odruchy jak syn był już większy neurolog kazał mu chodzić po gabinecie na palcach piętach pukał młotkiem w kolano,próba palec nos,pięta kolano

Gość gość
u nas wyglądało bardzo podobnie: chodzenie, próba palec-nos i pięta-kolano. Syn był troche wystraszony, ale neurolog bardzo miły, mogę szczerze polecić pan Krzysztof Sadowski.

Gość gość
Krzysztof Sadowski jest neurologiem? Zbieżność nazwisk? Gdzie przyjmuje?