Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Kto z Was ma parowar?

Polecane posty

Gotuję czasem warzywa na parze, ale po prostu na specjalnym sitku wkładanym do garnka z wrzątkiem. Zastanawiam się pod jakim względem parowar byłby lepszy (jeśli by był). Czy szybciej się wtedy gotuje niz w gardnku? Czy parowar się szybciej czyści? Te, które mają napiszcie coś - polecacie? Co i jak często przygotowujecie w parowarze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mam firmy tefal. Oczywiście,że gotuje się o wiele szybciej i czyści się też całkiem ok. Na jednym poziomi ukladam pierś z kurczaka, na kolejnym ryż i warzywka na samej górze. Wszystko szybko i sprawnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A taki suchy ryż w parowarze, tak na samej parze dojdzie do siebie? To kaszę pewnei też tak można?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A mozecie cos doradzic na co zwrócić uwagę pzy zakupie parowara? Bo ceny są bardzo różne - te najdroższe (Tefal, Kenwood) to ponad 200 zł, ale są też poniżej 100 zł, ale nie wiem czy to nei szajs ..... Czy jest wiec coś na co powinno się szczególnie patrzeć? Np. minimalna moc, wielkość pojemników, jakieś dodatkowe wyposarzenie, czy coś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
I jeszcze jedno pytanie- a co z sosem? Mój maż lubi polać ziemniaki sosem ze smażenia mięsa. Rozumiem, ze przy gotowaniu w parowarze żaden sos się nie robi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asdfghjkoiuytre
ja mam tefala dwa garnki parowe - jeden taki średni, a duży jest wielkości patelni. Są rewelacyjne, codziennie gotuję na nich obiady. wszystko ma lepszy smak. z sitka na garnku to chyba ci wszystko ścieka, np.przyprawy..? chyba wygodniej z garnkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aqu-qu
sosu nie będzie :) tak samo, jak z gotowanego mięsa nie ma sosu. A w ogóle, mężowi smakuje takie gotowane mięso? a co do marek, to wiadomo, że płaci się trochę za samą markę, ale ogólnie za jakość trzeba zapłacić, żeby potem nie żałować. Wybierz coś ze średniej półki, nie najtańsze ale i nie najdroższe, powinno być ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mięsa na parze jeszcze nigdy nei gotowałam (oprócz ryby dla siebie). Zawsze tylko ziemniaki i warzywa. Jak gotuję na parze to juz bez przypraw, ale mi to nei przeszkadza. Właśnie wyczytłam, ze jest ponoć parowar Philipsa z pojemnikiem do robienia sosu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
I jeszcze cos mi się nasunęlo - a czy aby przygotować mało obiadu, dla 1 osoby, to trzeba całą maszynę uruchamiać, czy mozna np. tylko 1 poziom?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×