Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30 lat pykło

Szansa na karierę po 30stce?

Polecane posty

Gość 30 lat pykło

W tym roku będę miał 30 lat, i coś mi życie się w ogóle nie układa. Nie mam własnego mieszkania, nie mam dziewczyny, mam za to byle jaką prace za marne pieniądze. Jak patrze po znajomych ze szkoły to jakoś sobie poradzili i praca lepsza [niektórzy napradę nieźle zarabiają] inni pozakładali rodziny. Nie wiem jak to się stało że wylądowałem w takim miejscu... Studia skonoczne, niestety byłem młody i głupi i kierowałem się przy wyborze kierunku swoimi zainteresowaniami co w efekcie dało zupełny brak kwalifikacji i zawodu bo studia okazały się bublem. Warto zaczynać po 30stce od nowa? Nowe studia to kolejne 5 lat, to kawał czasu jest. Studia wybrałbym techniczne na polibudzie-jak widzę każdy wcześniej czy póxniej dobrze na takich wychodził.

Gość 30 lat pykło
Serio pytam, jest sens iść na studia po 30stce?

Gość bonjourrrrr*
Myśle, ze jest. Minie kilka lat i zycie bedzie nadal trwalo, a ty bedziesz miec nowy zawod. A studia na polibudzie sa warte tego. Bliska mi osoba po takich studiach ma 16 tys. miesiecznie.

Gość 30 lat pykło
To nie jest kwesia pieniędzy, a raczej wewnetrznego spokoju że jak się coś umie to zawsze mozna zmienić firmę- a nie tak jak teraz jak partyzan, tu trochę tam trochę i zawsze jako ten najmniejszy od czarnej roboty.

Gość 30 lat pykło
A co po zaradności jak się nie wiele umie? Na ładne oczy nikt nie zatrudnia. Przerobiłem 10 różnych firm i wiem że jak się nie jest specem od czegoś to się zawsze będzie z miotłą chodziło, nie ważne czy to bank czy sklep spożywczy.

Gość 30 lat pykło
Poza tym po moich studiach nikt nie pracuje w zawodzie z tego co wiem - więc to jest odpowiedź.

Gość 30 lat pykło
Myślałem o tym, sprzedaż czegokolwiek jest super, wszystko sam kontrolujesz i sam decydujesz - mam pewne doświadczenie :) Tylko to jest ryzyko, dziś idzie super a jutro może być bankructwo. Moje zainteresowania zawsze były związane z przyrodą, filmy, książki, zdjęcia ale z tego nie da się żyć. dlatego myślę o kierunku technicznym.

No musi być ryzyko :) ale ja bym na Twoim miejscu spróbowała. Jak skończysz studia w wieku 35 lat i dalej będzie wielkie NIC to dopiero się załamiesz ;) Twoi znajomi w tym czasie bedą się już szykować do wnuków ;)

Gość 30 lat pykło
No to mnie pocieszyłaś, o wnukach i dzieciach nic mi nie mów - najpierw trzeba znaleźć odpowiednią osobę. Złożyć papierki na studia to nie problem, ehh muszę to bardzo dokładnie przemyśleć- lepiej coś zrobić i żałować, niż potem wypominać sobie że się nic nie zrobiło dla polepszenia egzystencji i podniesienia szczęścia i samopoczucia własnego :)

Gość 30 lat pykło
Wyjechać za granicę na studia, i przeżyć je jak w filmie American Pie :)

Gość 30latkaaaaaaaaa
studia 5 letnie?? jesli to jest to co chcesz robic to pewnie ze warto, ale neistety możesz ponownie wtopić i wtedy trochę szkoda kolejnych 5 lat. wiesz co to ile kto zarabia to nie jest najczesciej kwestia studiów a zaradnosci przedsiebirczosci i pomysłowosci. Moj brat nie ma studiow a zarabia konkretnie, ale on to zawsze mial glowe na karku. Mam kolezanke tez nie ma studiow a jest dyrektorem w jendej z firm i zarabia 5 tyś. a ja mam studia 30 lat i zarabiam 1400 :-(

Gość 30latkaaaaaa
ja studia uważam za czas stracony, gdybym poszła do technikum fryzjerskiego zarabiałabym lepiej niż dziś zarabiam po studiach:-( o dupe rozbić studia gdy jest sie osobą małokreatywna, małoprzedsiebiorczą. Wtedy chcociazbys skonczył pracwo to i tak nigdy nie zaraobisz tyle co koledzy po zawodówce z głową na karku

Gość 30 lat pykło
Hmm, mam styczność z czymś podobnym do programowania. A z tym programowaniem to chyba faktycznie tak jest, najwięcej jest ofert pracy na necie z tego tematu- ale nie wiem czy to nie jest kolejny kant, coś pt. tajemniczy klient ;)