Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

antyfanatyk

Co Się Stało Z OWCĄ ???

Polecane posty

Kiedyś jeszcze pisała w miarę normalnie i sensownie, a teraz? Tylko brygidki, potas, samobójstwa, bona i kew...

Gość daffnek444
choroba postepuje a co sie mialo stac?

Cześć Antyfanatyk> nie miałem jeszcze okazji podziękować za Twojego posta dwa dni temu na topiku bezdomnej. Dzięki. Wczoraj przez problemy z netem, nie mogłem sie włączyć do Waszej dyskusji :( A wracając do tematu. Moim zdaniem, jej posty oddają jej nastrój. Na przykład wczoraj się wkurwiła więc dzisiaj zaczęła z grubej rury i tak dziwne, że nie bluzgała w nocy bo często tak robiła. Generalnie myślę, że ona popada w co raz większą depreche

Ja myślę, ze z nią jest coraz gorzej i gorzej. Frojnd, Jeśli znajdziesz jej stare posty, dużo starsze to zobaczysz że pisała trochę inaczej. Bardziej sensownie. A jej posty miały strukturę, były podzielone na akapity, poza tym mniej błędów, przecinki gdzie trzeba itp. A teraz istny chaos i absurd. NIe wyobrażam sobie tego jak ona funkcjonuje na codzień poza wirtualnym światem kafeterii. Dziś już zaczęła nowy wątek i jak widać jest źle. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5163810

Gość pociesz sie
znow lekarstw nie bierze..

czytałem jej bloga, jeszcze z początku zeszłego roku, To całkiem inna osoba.

Gość pani doktoreek
wiecie co? dla mnie ejst szokiem ze taka osoba jak ona nie jest objeta przymusową opieką psychiatryczną:-( Wierzyć sie nie chce ze ktoś taki jest pozostawiony sam sobie , zamiast go zamknąc w szpitalu i leczyć! Chore panstwo w ktorym od chorych PSYCHICZNIE wymaga się podpisania zgody na leczenie według mnie ta osoba jest w bardzo cięzkiej chorobie psychicznej, to nie ejst jakaś tam depresja czy nerwica, to pewnie jakaś psychoza

Gość mam chorą Ciocię
to po prostu dramat, u nas nikt nie zmusi nikogo do leczenia bez ubezwłasnowolnioenia nic nie zrobisz a to długa droga: opinie specjalistów, sąd

Gość ofca fanka
kim jest owca? podaj link do jej bloga

żadnych linków tu nie będę wstawiał, sio mi stąd

Gość pani doktoreek
wiem jak to jest w polsce to jest dramat!! moja bliska osoba wpadła w psychozę po drmatycznym wydarzeniu ( śmierć rodzica), dosłownie w jednej chwili z osoby zdrowej zaczoł gadać tak niestworzone rzeczy dokłądnie jak ta owca. Dzowiłam na pogotowie a oni mnie pytali czy chory pacjent wyrazi zgode na leczenie:-( Myslałam ze sie rpzesłyszałam!! Pytałam tej lekarki czy ona zwariowała, jak można wymagać od osoby odrealnionej złożenia podpisu ze godzi się na leczenie:-( Dopiero musielismy dzownić na policje i mowic ze jest zagrożenia życia tej osoby i dopiero zabrali do szpitala, po czym po 2 dniach dali do podpisania zgodę i gdyby nie została zgoda podpisana to by kazali zabrać chorego ze szpitala:-( Dramata kto tak durnowate przepisy tworzy

No tak, to durnoctwo,żeby od osoby chorej psychicznie wymagać czegokolwiek. Oczywiście jak się chce, to zawsze można uzyskać coś drogą sądową. mnie to zastanawia, czy rodzina Owcy tego nie widzi? No no wierzę, że ona jest tylko taka na forum. A na forum jaka jest, każdy widzi. Te posty wyglądają tak jakby w jakimś szale napieprzała w klawiaturę. A wolno nie pisze i tworzy niesamowicie szybko swoje historyjki.

Gość pani doktoreek
Wiecie co mi się wydaje ze pewnie ona ma od czasu do czasu takie stany, a od czasu do czasu jest w miarę normalna. Jak ma atak choroby to wypisuje tu te bzdury. Byc może to wtedy kiedy nie łyka psychotropów? Jedno jest pewna, taka osoba nie powinna siedziec sobie w domku na komputerku a powinna być na oddziale zamkniętym.

Mnie tylko zastanawia czemu ona tu pisze? Może w pewien chory sposób stanowi to ujście jej emocji i tego co siedzi w głowie. Nikt jej nie słucha, wiec pewnie tu szuka możliwości podzielenia sie tym jak widzi ona swój świat. Kiedyś może ona i była oczytana, mądra i inteligentna, ale teraz tak się jej wszystko pomieszało, fakty z urojeniami, że nic z tego nie zostało :( Tylko skąd to nagłe pogorszenie? Odstawiła leki, czy co? sam nie wiem.

Gość pani doktoreek
antyfanatyk tak włąśnie wygląda psychoza, chory opowiada niestworzone rzeczy, pieprzy dosłownie takie farmazony że głowa boli. Osoba o której piszę, która wpadła w psychoze pod wpływem silnego stresu ciągła mnie do okna i mówiła ze ludzie chodzą po ulicy i to jest znak końca świata, potem coś o matrixie i inne brednie. Wierzyć się nie chce co takak choroba robi z człowiekiem. Niestety psychoza nieleczona powraca i myśle ze tak jest w przypadku owcy.

nie wiem co z nią jest, ale wiem na pewno, że ona zdaje sobie sprawę z tego w jakim stanie się znajduje, ona nie raz mówiła o sobie że jest chora. Poza tym jak czytam to co ona pisze to widzę, że na przykład dokładnie pamięta, co pisała dwa dni temu, wie jakiej odpowiedzi komu udzieliła itd. Ona nie jest świrem do zamknięcia, tylko osobą z dużym problemem życiowym a teraz i zdrowotnym, której trzeba pomóc

Gość hhhghg
a skąd Wy tyle o niej wiecie?

Gość u mnie podobnie
Frojd takie rpzypadki leczy się w szpitalu. Dopiero po leczeniu farmakologicznym kiedy pacjent wraca do rzeczywistosci to dostaje się wypis ze szpitala. No ale zeby byc w szpitalu to tak jak pisałam wczesniej osoba chora, kompletnie odrealniona musi się zgodzić na leczenie. Jeżeli powie "nie" to nie ma sznas na leczenie.:-( Ciekawe czy tak durnowate rpzepisy to tylko w polsce??

A ja uważam, że ona zdrowa nie jest. Jest chora psychicznie i specjalistyczne pomoc jest jej niezbędna. Ja nie wiem, czy ją trzeba zamykać, czy nie, ale psychiatra jest jej potrzebny i to szybko. Może on czytając jej zapiski mógłby odgadnąć w czym tkwi problem. Moim zdaniem, nie wyszło jej w życiu z pracą, do tego doszedł alkohol i się kobieta załamała. Nie przetrzymała tego i stąd to wszystko. Frojd, jeśli możesz, to wyślij mi adres jej bloga na mail, chętnie zobaczę, bo póki co widziałem jedynie wpisy. tmsz2011@o2.pl

Gość u mnie podobnie
takie osoby jak ona powinny już całe zycie przyjmowac leki i to silne. Jeżeli psychoza powróci po raz drugi to leczenie trwa do końca zycia. Całe zycie na lekach.

Gość u mnie podobnie
to ona ma jeszcze jakiegoś bloga?:-( Kurcze czemu nikt jej nie pomaga? Czemu nikt się nie zainteresuje? Przecież to trwa już bardzo długo. Ona pojawia się tu średnio raz na 2 miesiące.

Owca siedzi na forum co dzień, tu jest jej świat i tu się odnajduje, ale aż dziw bierze, że się rodzina nie zorientowała, że trochę z nią coś nie tak ...

Gość pani dokktorek
codziennie tu jest?? Ja ja zauważam tak raz na 2 miasiące... i codziennie pisze tu takie brednie?? Rodzina musi wiedzieć, to jest tak ciężki przypadek że nie ma tu innej mozliwości.

pani dokktorek, jesteś słabo obeznana, ona jest tu co dzień. Co dzień pisze mnóstwo krótszych i dłuższych postów - z przewagą tą drugich. Rzadko kiedy ma dłuższe przerwy. Ostatnio na topie był jej topic o uczelni (sama prawie napisała), teraz ma już nowy.

Gość pani dokktorek
czyli to znaczy że ona wcale się nie leczy:-( Myślałam że ona ma jakieś nawroty choroby od czasu do czasu ale skoro mowisz ze ejst tu codziennie to znaczy że ona nie przyjmuje żadnych leków. To smutne, ze rodzina na to pozwala. Jeśli nawet ona nie chce sie leczyc to rodzina powinna ja ubezwłasnowolnić i zmusić do leczenia.

Jak ma wenę niech sobie piszę.nie czytam tego,może to ją leczy.Świetna terapia kafeteria z wariatami.Jest w domu co chcecie :D

pani dokktorek-- Ciebie powinni wypałować i to tak skutecznie,abyś więcej głupot nie pisała :D

Gość pani dokktorek
serpico a mi jej jest żal i wcale to dla mnie smieszne nie jest tak jak dla Ciebie. Wiem z włąsnych doswiadczen ze człowiek zdrowy w ułamku sekundy może popaść w tą straszną chorobę, dlatego ja się z takich ludzi nie nasmiewam. Nigdy nie wiadomo co nas w zyciu czeka. Mimo wszytsko uważam że takie osoby powinny być leczone bez względu na ich zgodę czy niezgodę. Bo takie osoby nie sa kompletnie świadome, zachowują się jak w jakims amoku jak w transie. Szkoda mi jej i nie rozumiem dlaczego nikt jej nie pomaga.