Clematis 0 Napisano Marzec 20, 2012 Wynik mojego USG w 17dc Była to wizyta kontrolna, po roku od poprzedniej (żeby zrobić cytologię) . Czy wynik jest ok bo jest jeden zapis, który mnie trochę zmarwił, ale pani doktor sama od siebie nic nie mówiła. A ja dopiero teraz w domu wyczytałam w opisie :( Proszę pomóżcie :) Macica w przodozgięciu, trzon o wymiarach 42x34x45 mm, -> i to -> myometrium niejednorodne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Clematis 0 Napisano Marzec 20, 2012 ucięło dalszą część cd. Endometrium 9 mm Jajnik prawy 41x21 z pęcherzykami ułożonymi obwodowo do 8 mm Jajnik lewy 36x21 mm prawidłowej echostruktury Zatoka Douglasa - zbiornik płynu 21x12 mm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kakakab xgtdy Napisano Marzec 20, 2012 Nie powinnaś mieć płynu w zatoce douglasa. A poza tym wszystko jest ok, endometrium prawidłowe jak na 17 dc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kakakab xgtdy Napisano Marzec 20, 2012 ten płyn mógł wziąć się z pękniętej torbieli np. a lekarz nic ci nie mówił? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kakakab xgtdy Napisano Marzec 20, 2012 aha i te pęchcerzyki... może to nie jest nic takiego ale mogą to być rownież torbielki (policystyczne jajniki) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Clematis 0 Napisano Marzec 21, 2012 Pani doktor stwierdziła, że płyn w zatoce to jak dla mnie bardzo dobry znak -> tzn. że była owulacja :) Mam pcos i rzadko kiedy cykle są owulacjne. Bardziej niepokoi mnie to NIEJEDNORODNE MYOMETRIUM :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Clematis 0 Napisano Marzec 21, 2012 Wypowie się jeszcze ktoś ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pomocnababka Napisano Marzec 22, 2012 plyn w zatoce to rzeczywiscie dobry znak jezeli jestes po owulacji. A niejednirodne endometrium to norma. :) ja zawsze mam takie na usg a zachodzilam w ciaze jedna po drugiej :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pomocnababka Napisano Marzec 22, 2012 a przepraszam zle przeczytalam i pomyslalam o endometrium. A niejednorodne myometrium moze oznaczac jakies niewielkie miesniaki macicy ale powinnas udac sie do lekarza bo ja cie moge tylko niepotrzebnie nastraszyc. A ile masz lat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nbnvb Napisano Marzec 22, 2012 myometrium - błona mięśniowa macicy ; mięsień maciczny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Clematis 0 Napisano Marzec 22, 2012 Mam 35 lat ...chyba o mięśniaku coś by pani doktor powiedziała :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach