Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Clematis

USG - POMOCY czy jest ok ?

Polecane posty

Wynik mojego USG w 17dc Była to wizyta kontrolna, po roku od poprzedniej (żeby zrobić cytologię) . Czy wynik jest ok bo jest jeden zapis, który mnie trochę zmarwił, ale pani doktor sama od siebie nic nie mówiła. A ja dopiero teraz w domu wyczytałam w opisie :( Proszę pomóżcie :) Macica w przodozgięciu, trzon o wymiarach 42x34x45 mm, -> i to -> myometrium niejednorodne

ucięło dalszą część cd. Endometrium 9 mm Jajnik prawy 41x21 z pęcherzykami ułożonymi obwodowo do 8 mm Jajnik lewy 36x21 mm prawidłowej echostruktury Zatoka Douglasa - zbiornik płynu 21x12 mm

Gość kakakab xgtdy
Nie powinnaś mieć płynu w zatoce douglasa. A poza tym wszystko jest ok, endometrium prawidłowe jak na 17 dc.

Gość kakakab xgtdy
ten płyn mógł wziąć się z pękniętej torbieli np. a lekarz nic ci nie mówił?

Gość kakakab xgtdy
aha i te pęchcerzyki... może to nie jest nic takiego ale mogą to być rownież torbielki (policystyczne jajniki)

Pani doktor stwierdziła, że płyn w zatoce to jak dla mnie bardzo dobry znak -> tzn. że była owulacja :) Mam pcos i rzadko kiedy cykle są owulacjne. Bardziej niepokoi mnie to NIEJEDNORODNE MYOMETRIUM :(

Gość pomocnababka
plyn w zatoce to rzeczywiscie dobry znak jezeli jestes po owulacji. A niejednirodne endometrium to norma. :) ja zawsze mam takie na usg a zachodzilam w ciaze jedna po drugiej :P

Gość pomocnababka
a przepraszam zle przeczytalam i pomyslalam o endometrium. A niejednorodne myometrium moze oznaczac jakies niewielkie miesniaki macicy ale powinnas udac sie do lekarza bo ja cie moge tylko niepotrzebnie nastraszyc. A ile masz lat?

Gość nbnvb
myometrium - błona mięśniowa macicy ; mięsień maciczny