Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eweliiiiiiiiina

Czekoladowe napady...

Polecane posty

Gość eweliiiiiiiiina

Witam. Mam taki problem chyba od zawsze... Często, czasem nawet codziennie muszę zjeść czekoladę. To jest tak silne, że jeśli jej nie ma to pędzę do sklepu, albo wyjadam kakao rozpuszczalne aż mi przejdzie. Czasem potrafię sobie odmówić czekolady, ale gdy mam ten napad to za nic nie umiem tego powstrzymać. Zastanawiam się czy może o być np. niedobór cukru (nie słodzę kawy i herbaty bo nie lubię słodkiej). Myślałam też o niedoborze magnezu bo wypijam 2-3 kawy dziennie, ale suplementy z magnezem nie pomogły. Ktoś doradził mi chrom, ale to też nie podziałało. Kiedyś nie miałam problemów z wagą, więc nie przeszkadzały mi te napady, ale po ciąży zostały mi nadprogramowe kilogramy. Stosuję dietę i ćwiczenia, ale czekoladowe napady psują wszystko :( Nie kupuję czekolady, ale mam w domu kakao bo moje dziecko pije. Zresztą w razie braku kakao polecę do sklepu. Już nie wiem co robić, może ktoś miał taki problem??? Może znacie jakiś sposób na to? Czy to nałóg??

Gość eweliiiiiiiiina
up...

Gość ojgz
zjedz troche gorzkiej czekolady i ci przejdzie

chudy serek homogenizowany-ok 100 kcal w 100 gramach (bierzesz 200g) słodzik lub stevia (zdrowy zamiennik)- śladowo kalorii kakao gorzkie łyżka- ok 40 kcal mieszasz serek ze slodzikiem. potem wsypujesz łyche kakao i delikatnie mieszasz, tak żeby został ślad- nie na gładką masę. i masz czeko-problem z głowy a przy tym o cukru, 16 gram białka i magnez z kakaa. Można jeść nawet w środku nocy bo białko twarogowe zawiera kazeinę więc jest wolnowchłanialne. Najesz się, nie utyjesz i jeszcze w nocy mięśnie zregenerujesz :)

Gość eweliiiiiiiiina
ojz gorzkiej też próbowałam i też potrafię wchłonąć całą. Mucha dzięki, wypróbuję. Nie mam na szczęście napadów w nocy, raczej popołudniami.