Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

weronkakaa

ile kalorii dzisiaj zjadłam???

Polecane posty

śniadanie: 2 parówki z 2 łyżkami ketchupu i kromką chleba razowego potem przegryzłam: 6 mac domowych(sama robiłam) z dżemem (smarowałam cieniutko więc wyszło jakieś 2 łyżeczki) i jabłko obiad: ok. szklanki ziemniaków puree z masłem i śmietaną, do tego surówka z 1 średniej marchewki i jabłka kolacja: kolejne 10 mac tylko już bez dżemu mace zrobiłam z połowy szklanki mąki i wody, wyszło mi 16 sztuk, które zjadłam sama.

Gość illnikko
A jakie to ma znaczenie, skoro cały jadłospis jest i tak do chrzanu?

Gość harpiazlira
niezly syf zjadlas:D parowki i same ohydne wegle... zadnych warzyw, zadnego bialka... na takiej diecie bedziesz z tydzien, i skonczy sie mega komuplsem w MC:D

to tylko wczoraj mi sie zdarzyło tak zjeśc, ogólnie to jem normalne wartościowe produkty, staram się jeśc 1000-1500 kcal, tylko nie wiem ile mogły miec kalorii te mace z mąki i wody

Gość koknpini
śniadanie: 2 parówki z 2 łyżkami ketchupu i kromką chleba razowego potem przegryzłam: 6 mac domowych(sama robiłam) z dżemem (smarowałam cieniutko więc wyszło jakieś 2 łyżeczki) i jabłko obiad: ok. szklanki ziemniaków puree z masłem i śmietaną, do tego surówka z 1 średniej marchewki i jabłka kolacja: kolejne 10 mac tylko już bez dżemu mace zrobiłam z połowy szklanki mąki i wody, wyszło mi 16 sztuk, które zjadłam sama. parowki-150 ketchupy-40 chleb-100 jablko-50 ziemniakow szklanka-od cholery obstawiam 250 marchew-15 jablko-50 te mac--nie wiem co to i ile moze miec

Gość jasnie oswiecona
Oto magiczna formula na kalorycznosc Twojej macy: wazysz pol szklanki maki i przeliczasz wg opakowania badz danych ogolnodostepnych w internecie, ile to ma kalorii. Woda wyobraz sobie nie ma kalorii, wiec Twoje 16 mac to kalorie z tej maki. Teraz bierzesz kalkulator i dzielisz te kalorie z pol szklanki maki przez 16. Tyle ma jedna maca. Teraz pomnoz to przez szesc, i bedziesz miala kalorycznosc swojej przekaski. Genialne, nie?

Gość *liliann
Mąka pszenna, typ 500. w 100gw pół szklanki (65g) Energia 343kcal 223kcal Białko 10.1g 7g Tłuszcz 1.2g 1g Węglowodany 74g 48g Błonnik 2.3g 1g To tak by to wyglądało :)

Gość *liliann
O matko, ale zmieszało się. Wyszło, że pół szklanki mąki (65g) to 223 kcal.