Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Animart

Usg ósmy tydzień ciąży

Polecane posty

Gość Animart

Witam, jestem w ósmym tygodniu ciąży i pojutrze mam USG. Czy w tak wczesnej ciąży będzie to USG dopochwowe czy przez brzuch? Czytałam że przy dopochwowym trzeba mieć pusty pęcherz, a przy tym przez brzuch pełny... Więc teraz nie wiem czy mam iść z pustym czy z pełnym???

Gość bonjourrrrr*
Usg dopochwowe, bo lepiej widać. A co do pecherza, wg mnie bzdura jakas. Ja tam zawsze miałam "normalny" pęcherz... :-O

Gość Jo-------anna
ja miałam już w 6 przez brzuch, ale lekarz ma dobry sprzęt a ja jestem wręcz za chuda.Tzn byłam.

Gość Jo-------anna
A pęcherz miałam pusty, bo skorzystałam w klinice, myślałam,że tak ma być ;)

Gość bonjourrrrr*
wiesz joanno.... ja miałam robione usg na najlepszym sprzecie i jeszcze w 12 tc bylo dopochwowe, bo to jest wazne badanie i warto je zrobic jak najdokladniej. A ze mialam bliźniaki i jedno dziecko bylo nad drugim to lekarz byl zmuszony badac tez przez brzuch, i zbadal, choc lepiej wszystko widzial przez wziernik :-P

Gość Animart
Dziękuję za odpowiedź:) A czy dostanę jakiś wydruk z USG?

Gość Jo-------anna
No ja nie wiem, moj lekarz wtedy to nie był jakiś autorytet, więc może robił aby robić, zdjęcie dostałam, serduszko pykało,mały miał 3.3 mm :) Tak słyszałam,że dopochwowe jest dokładniejsze. :)

Gość mamama2728
ja miałam do 12 tyg dopochwowe - dużo wyraźniejsze co sama widziałam - serduszko biło - dzidziuś miał już zalążki rączek i nóżek - fotke dostałam - pęcherz zawsze miałam normalny - nie przejmowałam sie nim wogóle - ale co lekarz to obyczaj

w 8tyg (potwierdzenie) ciąży miałam USG dopochwowe to samo w 12 (badanie genetyczne) lekarz twierdził że przy tak wczesnej ciąży badanie jest dokładniejsze

Gość Tusia21
ja w 8 miałam dopochwowe,a co do pęcherza??BZDURY!pozdrawiam