Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedząca1

Zamówienie mszy - pytanie

Polecane posty

Gość niewiedząca1

Hej, Chciałabym zamówić mszę, ale nigdy tego nie robiłam. Czy mogę to zrobić "na odległość" np przez telefon a zapłacić przelewem itp? I na ile miej więcej wcześniej trzeba to zrobić? Chodzi mi o standardową mszę w intencji w dzień powszedni. Powiedzcie jak to jest w waszych parafiach. Ja mam 150km do kościoła w którym chcę zamówić msze dlatego nie bardzo mam możliwość zrobienia tego osobiście.

Gość wspaniale po prostu
zadzwon do ksiedza, to ci odpowie.

Gość niewiedząca1
o 22.27? świetny pomysł

Gość wspaniale po prostu
a jutro nie mozesz?

Gość Musisz być osobiście
a jak nie to niech ktoś to za Ciebie załatwi kto jest na miejscu.

Gość raczej to 2
da rady tylko nie wiem czy we wszystkich parafiach moja raz zamowila za brata to do dzis co rok jej przesylaja kaledarz i inne pierdoly zeby zamowila znowu

Gość niewiedząca1
pytam teraz a nie jutro. chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda od osób które mają jakieś doświadczenie w tym temacie. skoro go nie masz to poodpowiadaj w innych tematach

Gość wspaniale po prostu
ale kto ma zgadnac jakie praktyki ma ksiadz w twojej parafii? ksiadz ma swoje zdanie na ten temat i tyle. robi jak mu sie podoba. cena tez rozna. a czy placic przelewem mozna? chyba raczej wola do reki kase, bez sladow wplywu kasy na konto:P

Gość niewiedząca1
no właśnie nie mam możliwości nikogo poprosić, bo chcę zorganizować zjazd rodzinny dla osoby która nie może się na razie o tym dowiedzieć... a reszta rodziny rozproszona jest po całym kraju

Gość niewiedząca1
nie pytam jak to jest w mojej parafii. czytanie ze zrozumieniem.

Gość wspaniale po prostu
czepiasz sie. tu ci nikt nie odpowie jak ten ksiadz sobie zazyczy. zadzwon jutro i sama sie dogadaj. zazwyczaj msze zamawia sie osobiscie.

Gość wspaniale po prostu
pewnie rocznica slubu rodzicow. skoro niespodzianka ma byc.

Gość niewiedząca1
Czy ktoś z Was zamawiał mszę bez osobistej wizyty u księdza? zastanawia mnie czy jest taka możliwość. jutro zadzwonię do swojej parafii i się dowiem, ale chciałabym dziś wstępnie zobaczyć jaką mam szansę na załatwienie tej sprawy na odległość. Mam nadzieję, że teraz nie będzie problemu z pytaniem. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Gość niewiedząca1
80 babci jeśli okazja jest aż tak istotna.

Gość Idziesz do kancelarii
w godz urzędowania. Zamawiasz mszę na konkrety termin w konkretnej intencji, płacisz kasę, zawiadamiasz rodzinę ew. znajomych. żeby mieli dzien wolny i już.

Gość barddottka
Nie znam przypadku zamawiania mszy na odległość. Też mam wrażenie, że to jedynie dobra wola księdza z jakim się skontaktujesz. Chyba, że chodzi o msze odprawiane w zakonach, klasztorach, to wiem, że nawet przez internet można to zrobić. A jak przelewem nie będzie można zapłacić, to może zgodzi się na zapłatę w dniu mszy po prostu?

Gość wspaniale po prostu
kiedys tesciowa zamawiala w czestochowie msze gregorianki, listownie. wkladala w koperte pieniadze, napisala za kogo msza, podala adres i odpisali kiedy zaczna sie msze i mozna sie bylo wtedy pomodlic o tej godzinie co msza w intencji.

Gość maggi93
Oczywiście, że się da. Księża tez są już bardziej nowocześni i elastyczni jak kiedyś. Ludzie, na jakim wy świecie żyjecie? Na pewno ciężko będzie taką rzecz załatwić listownie na przyklad, bo trzeba omówić konkretny termin. Ten, co chcesz, może być zajęty... Skontaktuj się z księdzem telefonicznie, żeby zapisał na określony termin. Zaplacić się na pewno da na konto albo po prostu w dniu mszy... Przeciez możesz pójść do zakrystii przed samą mszą... Nie rób problemu tam, gdzie go nie ma.

Gość niewiedząca1
spokojnie, nie robię problemu, tylko się zastanawiam... dzięki za odpowiedzi

Gość Paparazzim
W mojej parafii zamówienie mszy przez telefon to nie problem.