Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość falicityalone

jakim imieniem mozna skrzywdzic dziecko?

Polecane posty

Gość Maciej Maciek
Ettienne tak chyba bylo.

Gość maciek przypomina mi fajtlape
i nierozgarnietego . Mialam takiego kolege w podstawowce . Nie dalabym tak dziecku na imie .

Gość asdfaf
Maciek

Gość falicityalone
Pytalam co powiecie o Ivecie?????????????

Gość Maciekkkkku
E a mi maciek nie kojarzy się z nieogarem:D

Gość ajdhaskf
Iveta to się kojarzy z kuwetą.

Myślę, że szczególnie w przypadku dziewczynek jeżeli co druga ma tak samo na imię, to też nie jest za fajne... Najlepsze są takie zwykłe, ale jednak nie najpopularniejsze, jak np. Anka w moim pokoleniu... Ale i tak to zdecydowanie lepszy pomysł, niż takie zupełnie obce imiona, lub jak podobno jacyś rodzice wymyślili "Kermit" ;) - na szczęście nie zarejestrowano im tego imienia:)

Maciekkku: tak, zazwyczaj jest tak, ze to z kim ci sie dane imie kojarzy determinuje to jakich ludzi o tym imieniu spotkalo sie w swoim zyciu:) Mozna jednak powiedziec o pewnych imionach, ze sa obiektywnie ladne, albo przynajmniej neutralne, a inne ze nie:) Imieniem Maciej nie da sie nikogo skrzywdzic:)

Gość falicityalone
Widac po niektorych ze wsioki jestescie i ze wsi jestescie, czyli Dno i wodorosty.

aha i mowienie: "mialam kolege w podstawowce o imieniu maciej, ktory byl debilem, wiec nie dam tak dziecku na imie" jest najczestszym bledem;] przeciez tu nie chodzi o ciebie tylko o dziecko, ktore bedzie to imie nosic;]

W radiu kiedyś słyszałam taką rozmowę o imionach i tam właśnie podano ten przykład, na szczęście urzędnicy nie chcieli zarejestrować tego imienia:) Generalnie stwierdzono tam, że najlepsze są imiona dość oryginalne, ale nie za bardzo - i ja z tym się zgadzam:)

Gość temat jest bez sensu....
Nadaj imię jakie się TOBIE podoba Autorko skoro i tak podoba Ci się IWETA.

Gość Ildefons
:o

Gość Maciekkkkku
Kobieta no z kim ci się kojarzy??

Gość maciek przypomina mi fajtlape
,,macius234543 aha i mowienie: "mialam kolege w podstawowce o imieniu maciej, ktory byl debilem, wiec nie dam tak dziecku na imie" jest najczestszym bledem;] przeciez tu nie chodzi o ciebie tylko o dziecko, ktore bedzie to imie nosic;] ,, po pierwsze nie pisalam ,,debil ,, , po drugie zaden blad ! Zle mi sie kojarzy i niec kropka. Wlasnie tak nazwanie przy zlych skojarzeniach jest bledem . Nie zmuszaj innych i nie przekonuj do imienia , bo tobie sie podoba i ty tak masz nadane. Dla ciebie piekne , a dla innegop brzydkie i tyle .Nie zmienisz tego . Nie podoba mi sie to imie , nawet jezeli nie mialabym skojarzen . Wiec nie o przekonuj tu usilnie , bo racji nie masz . To co sie podoba jednemu , wcale nie musi sie podobac drugiemu. Czy ty tego nie potrafisz zrozumiec ? A bledem jest wlasnie nazywanie majac niemile , badz zle skojarzenia .

Gość kjkjkjkjk
jak dla mnie Maciek brzmi jakośtak idiotycznie..no kuźwa maciek..niee nie podoba mi sie :D mi sie kojarzy z mućką :D maciek - muciek :D a poza tym to pasowałoby dla kota. No i maciek z klanu :D imie faktycznie dla fajtłapy,bo takie miękkie i wydziumdziane jak dla przedszkolaka :D Maciej..brzmi mało poważnie ;) maciuś..to już w ogóle dwulatek robiący jeszcze pod siebie :D sorry jeśli kogoś uraziłam,wyrażam tylko swoje zdanie ;) za poważne imiona też są niedobre..najlepsze takie imie co pasuje i do dziecka i dla dorosłego..np. niemowlak Kazimierz..nosz kurde nie pasuje jak cholera :D ale nie powiedziałabym,że imieniem maciej sie kogoś skrzywdzi,skrzywdzić to można imieniem Gniewomir albo Polikarp oo albo Pafnucy Pankracy Bonifacy

Gość kjkjkjkjk
maciuś a zjadłeś już zupke? ile razy mam ci powtarzać że siusiu robimy do nocniczka!!!!! maciuś,no chodź do mamusi,mamusia zrobi ci amciu amciu

Gość bylenie
Alex i Maks bo to imiona dla owczarków niemieckich.

Gość bylenie
co za z.j.e.b tej YZMY, a w jaki to sposob krzywdzi dziecko imie: Bogdan, Pawel, Ewa czy Dorota?

Gość ghasmspamals,m
wacław zygmunt alfons alojzy elfryda genowefa kundegunda to takie bardziej egoztyczne ;) a bardziej "normalne", ktorych nie znosze: mariusz janusz najladniejsze zenskie imiona: martyna, agata, natalia najladniejsze meskie: pawel, marcin, patryk