Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bamba

dziewczyny schudnijmy razem - wspierajmy sie !!

Polecane posty

Gość bamba

Szukam kobiet, ktore chca schudnac. Mam 164 cm i waze 58 kg. Mam okropny brzuch i grubą talie. Kiedys bylam chuda ale z czasem zaczelam tyc i nie moge tego powstrzymac. Kazda proba odchudzania konczyla sie efektem jojo. Pomocy !! Czekam na dobre rady :) Moze reazem nam sie uda :)

cześć. ja właśnie też postanowiłam schudnąć. zaczynam od teraz. miałam zacząć od jutra ale przy takim odkładaniu przytyłam już 4 kg. a ile chcesz schudnąć? ja 13kg.

Gość bamba
czesc kochana ciesze sie ze zdecydowalas sie cos napisac :) chcialabym schudnac jakies 8 kg ale cieszylabym sie z 6 a nawet 4 gdyby sie udalo. Zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac. Boje sie tych diet 100 kcal i innych tego typu bo to murowany efekt jojo .. a ty napisz ile chcialabys schudnac ??

Gość bamba
przepraszam chodzilo mi o diete 1000 i 1500 kcal.

by osiągnąć idealne bmi powinnam schudnąć 13 kg i to będzie mój cel. ale jak się zmieszcze w odpowiednich granicach to już będe zadowolona. mam zamiar zacząć od diety oczyszczającej zeby mieć siłe i energie do walki. i od ćwiczeń. tylko jescze nie znalazłam odpowiedniego zestawu dla siebie. myśle też że szybki spacer będzie dobrym rozwiązaniem.

Gość bamba
ja mam zamiar troszke pobiegac. Moze byc ciezko biorac pod uwage ze jestem palaczem :) myslalam tez nad tym zeby jesc piec posilkow dziennie, oczywiscie malokalorycznych np jablko, kisiel itp no i konczyc jedzenie do 18.00 tej h. Napewno bede tez pic duzo wody. Moja znajoma kiedys schudla ok 30 kg i ona jest zdania ze aby schudnac trzeba jesc. Zrezygnuje tez zupelnie z pieczywa i cukru. Moja tesciowa jest lekarzem i ona uwaza ze te wszystkie diety sa bardzo nie zdrowe lacznie z dieta dukana. Nie chce schudna a potem przytyc drugie tyle bo to bez sensu :(

ja ogólnie jestem mięsożercą i najlepiej zeby to mięsko było smażone, ale teraz mam zamiar wyciągnąć parowar i jeść albo pieczone albo gotowane. i zrezygnuje z kartofli na rzecz warzyw. taka mieszanak warzyw na patelnie jest bardzo dobra ugotowana na parze. gorzej będzie z rezygnacją z cukru. ale obecnie słodze tylko herbate którą mam zamiar zastąpić zieloną którą pije bez cukru. a słodycze mąż musi z domu wynieść chyba :D

Gość ja pani wasza
cze tuczniki

Gość bamba
hehe miesozerco witaj w klubie tyle tylko ze dla mnie slodycze moglyby nie istniec. ale takie miesko smazone i sosik, pizza itd to moja zguba. Ale masz racje z tymi warzywkami napewno nie zaszkodza a pomoga. Jestem zdania ze odchudzanie to ciezka praca. Pocieszajace jest to ze nie mamy ogromnej nadwagi dlatego jest to najbardziej odpowiednia pora zeby cos z tym zrobic. Ja zaczynam od dzisiaj i musze byc silna. Mam zamiar wspierac sie drobnostkami za dwa tygodnie ide do fryzjera zmienie fryzure i kolor wlosow, kupie sobie cos ladnego. Jesli dam rade dwa tygodnie to pozniej juz powinno byc lepiej :) albo gorzej przed nami swieta i tyle smakolykow na stole. Dlatego trzeba do tego podejsc racjonalnie :)

Gość bamba
Dzisiaj biegalam, jestem z siebie dumna !! Zajelo mi to 30 minut a jak wrocilam to sie lalo ze mnie. Znalazlam kapitalny artykul , polecam wszystkim odchudzajacym sie http://www.bieganie.pl/index.php?cat=6&id=81&show=1 :) Wypowiadaja sie ludzie ktorzy w tens posob zrzucili zbedne kg nie stsujac drastycznej diety i nie zmieniaja z aduzo w swoim jadlospisie. Potrzeba cierpliwosci i sysetmatycnosci oraz determinacji :)

zaczełam dzisiaj. bardzo dzielnie na sniadanko nie usmarzyłam jajecznicy tylko zjadłam kanapeczki. poszłam z mężem do sklepu kupić sobie warzywka, jogurcik naturalny. zaliczyłam też już dziś spacerek i odkopałam hula hop. wieczorwm bede kręcić. mąż mój "wykazał zrozumienie", że jestem na diecie. kupił mi czekolade i lody :/ zaraz zjem obiadek. warzywka i kotlecik schabowy. wszystko na parze. nic smarzonego :)

Gość haaaaaaaaaaaaaaaaaaha
ja pani wasza jetses najwiekszym tucznikiem - przywodca :) buahahaahahahah

Gość bamba
nie wiem co to za dziwadlo sie do nas podlaczylo, ale widocznie jest bardzo zakompleksione skoro startuje do nas z takimi tekstami. Nie zagladaj tu wiecej, jesli mozesz, nikt cie tu nie chce :) co do kilkaliterdlapseudo mam dla ciebie fajny filmik bardzo motywujacy, mysle ze warto zalukac ;) http://www.youtube.com/watch?v=USf0DbmWNg0 moje teorie sie potwierdzily, nie wolno sie glodowac :) Ja sie skupilam na bieganiu dzisiaj niestety skusilam sie na bulke na sniadanie a mialam zrezygnowac z pieczywa, ale jem mniej niz zwykle. Na obiadek zupka a pozniej duzo grejfruta, naprawde swietny na odchudzanie - po zjedzeniu jednego czuje sie bardzo najedzona :), pozdrawiam :)

Cześć laski! Zachęcam do odchudzania sportem! :) Najpierw mała lektura: http://kulturystyka.pl/odzywianie-lopatologicznie-czyli-odpowiedzi-na-najczesciej-zadawane-pytania-przez-kobiety/ http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fid/2/diety/dieta/article_id/339/offsetk/0 Polecam ćwiczenia siłowe (np. z Cindy Crawford, serie 8 minute, Tamilee Webb) oraz spalacz tłuszczu czyli cardio (aerobiki, bieganie, pływanie, orbitreki, rower, hula hop, skakanka, itp.). Szczególnie fajny jest walk fitness z Leslie Sansone oraz trening Turbo Jam :) Wszystko dostępne w necie! Odchudzam się tak od połowy stycznia i jeszcze nie mam dość ;) Pozdrawiam!

hej dziewczyny! Moge sie dolaczyc? Poprzedni topik na ktorym sie udzielalam zaginal i nie moge do znalezc. Ja waze 56kg przy 152 cm wzrostu. Chcialabym zejsc na poczatku do 50kg, ale moim marzeniem jest 48. Widze, ze zaczelyscie cwiczyc :) Jecie wszystko tylko w mniejszych ilosciach, czy robicie sobie jakies spacjalne dania, modyfikacje itd?

kolejny dzień walki z kg. nie było tak źle. rano zaliczyłam gimnastyke, potem spacer. kupiłam sobie dzisiaj waze zamiast chlebka. niestety skusiłam się na paste jajeczną z majonezem ale nie mam zamiaru się bardzo katować. najgorsze jest to, że ciągle chce mi się jeść :( kimczi - zapraszamy :)

Gość kiczmi
Dziekuje :) JA dietuje sie juz prawie od tygodnia. Dzis sprzatalam caly dzien i moj chlopak zamowil pizze :/ Nie jestem z siebie jakos szczegolnie dumna, ale z drugiej strony wydaje mi sie, ze w jeden dzien nie przytyje, a jutro zrobie normalny dzien diety oraz wiecej cwiczen. Bede tez pilnowac, ze do swiat cos takiego sie juz nie zdarzylo :)

hejka! ja tu jeszcze jestem :) rowniez bede wieczorem i napisze swoj dzisiejszy jadlospis :)

kimiczi ciesze się, że jesteś. dzisiaj było już lepiej. rano gimnastyka i naśniadanko płatki kukurydziane. drudie śniadanko kanapeczka z wędlinką. godzinka spacerku (wyczytałam, ze godzina wolnego spacerku to 200 spalonych kalorii, szybki to 300, ale był to rodzinny spacer więc się nie spieszyliśmy) na obiad udko kurczaka z ziemniaczkami :( i surówka. zaraz będzie kolcyjka (troche się jeszcze zapominam zeby pilnować godzin i nie jeść po 18, jutro się poprawie) jeszcze nie wiem co zjem, ale napewno coś lekkiego. ale może wcześniej pokręce troche hula hop.

hejka! Ja dzisiaj rowniez wedlug planu :) sniadanie: 2kanapki wasa z wedlina, ogorkiem i papryka przekaska- jablko obiad- ryba i warzywa wymieszane z kasza przekaska- jogurt kolacja: salatka z tunczyka Dzisiaj nie cwiczylam, bo mam straszne zakwasy po 2dniowym sprzataniu (nie chodze na prawa noge od wchodzenia na krzeslo- az sama nie moge w to uwierzyc) :), ale jutro stepper i cwiczenia :)

Gość bamba
czesc dziewczyny. Wrocilam po weekendowej przerwie. Nie bylo mnie w domu i musze sie przyznac ze przez weekend tez troche nagrzeszylam :( w sobote zjadlam duza porcje spaghetti a w niedziele skusilam sie na makaron z grzybami, do tego oczywiscie w sobote bylo piwo i to nie jedno a to przeciez bomba kaloryczna hehehe ale za to trzymalam sie planu i w sobote tez biegalam. Namowilam nawet kolezanke i teraz we dwie bedziemy biegac :) Dzizisaj kontynuuje swoje postanowienia. /kimczi ja nie bede sie napewno glodowac tylko bede jesc mniejsze posilki i przede wszystkim bede cwiczyc. Chcialabym schudnac na dluzej bez efektu jojo, dlatego bedzie to trwalo napewno dluzej niz przy glodowce ale bedzie bardziej efektywne. Trzymam za nas kciuki ...

Hejka! Ja sie nie glodze. Absolutnie!! :) Zawsze po jakims dniu "najedzenia" jem kasze z warzywami, bo mnie to po prostu oczyszcza. Obiady jem normalnie, tylko mniejsze porcje i nie czuje sie w ogole glodna. Czasami "ssie" mnie wieczorem, ale to na poczatku normalne, bo staram sie nie jesc 2-3h przed snem a kiedys podjadalam przed samym pojsciem spac. Planuje zwarzyc sie w niedziele. Ciekawa jestem ile kg mniej bedzie :)

dzisuejsze niepowodzenie to to, ze skusiłam się na lody :( i jakos nie mogę się przekonać do tej wazy. ale jutro będe twarda i nie zjem nawet kromki chleba. z gimnastyka idzie mi coraz lepiej. u mnie to odchudzanie chce połączyć z poprawą mojej sprawnosci fizycznej. obiadkki tez jem normalnie tylko staram się zastąpić ziemniaki warzywami. muszę jeszcze tylko popracować nad kolacjami. obiad jem dopoieo ok 17 więc na kolacje musze zjadać coś lekkiego. wczoraj był jogurt naturalny ale codziennie go jeść nie zamierzam. musze poszukac w internecie jakiś propozycji na lekkie kolacyjki.

Hejka! Ja tez dzis w miare zgodnie z planem tylko bez cwiczen :/ musze sobie jakos wygospodarowac czas na te cwiczenia, zeby na stale zagoscil w moim planie dnia :) kilkaliterdlapseudo---> tez mam najwiekszy problem z kolacjami :/ czasami zrobie jakas salatke itd, ale nie zawsze mi sie to udaje. Jadlam tez activie na kolacje, ale juz mam ich dosc :/ Zostaly mi jeszcze 3 wiec jakos je dokoncze, ale tez musze wymyslec cos innego, bo nie moge juz na nie patrzec. Jak cos znajdziesz to jesli mozesz wrzuc jakies propozycje i ja tez postaram sie czegos poszukac :)

Witam ja tez chetnie dolacze. jem okolo 1000-1500 kcal i codziennie rowerek chociaz ostatnio juz 2 dni nie jezdze . ale czuje ze spodnie sa troszke zaszerokie az nie moge uwiezyc to tylko dzieki rowerkowi ! ;) chce wazyc do swiat chociaz 60 kg ;/;D