Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona 22...

Duża krwawiaca nadżerka

Polecane posty

Gość Zmartwiona 22...

Byłam dzis profilaktycznie u ginekologa w celu zrobienia pierwszej cytologi. Przy pobieraniu wymazu, lekarz stwierdził dużą krwawiącą nadżerkę. Wcześniej nie miałam żadnych objawów. Dodam, że dopiero co rozpoczęłam życie seksualne. Od jakiegoś czasu miałam bóle w okolicy kręgosłupa i podbrzusza, ale lekarze zwalali to na stres i chory kręgosłup. Boje się teraz czy nie mam raka szyjki macicy:(

Gość raka to sobie możesz zafundowa
ć jak bedziesz siedziała na kafe zamiast usuwać nadżerke ! Umówiłaś sie na jakiś termin ? Na co czekasz ?

Gość Zmartwiona 22...
Mam poczekać na wynik cytologi i brac globulki dopochwowe i przyjsc po kolejnej miesiaczce

skoro "dopiero co rozpoczęłaś życie seksualne" to nowotwór nie był w stanie sie rozwinąć do rozmiarów zagrażających życiu Spoks

Gość Zmartwiona 22...
to nowotwór nie był w stanie sie rozwinąć do rozmiarów zagrażających życiu No ale chyba nie kazda nadzerka to nowotwór prawda.... nawet jezeli jest duza i krwawiaca

Gość Zmartwiona 22...
kilka dni temu kochalam sie z chlopakiem i nie czulam zadnego bolu, a moze po prostu ginekolog z ta duza nadzerka mnie wkreca zeby zarobic? Od razu mi powiedzial ze umowimy sie na wymrazanie u niego w domu w gabinecie prywatnym

Gość tez to miałam
Dziewczyno przejdz na diete sokowa i wyleczysz nadzerke i inne dolegliwosci.

Gość Zmartwiona 22...
jej a ty kazdemu na kazda dolegliwosc polecasz diete z sokow?

źle mnie zrozumiałaś "Gdyby nowotwór zaczął sie rozwijać...to by była początkowa faza" Mówie o raku szyjki macicy. Skoro dopiero rozpoczęłaś współżycie to nawet wykluczam początkową faze. A nadzerka to nie nowotwór. Może sie w niego przerodzić,ale to naprawde trzeba sie z nią nieźle nachodzić żeby sie coś takiego stało. Ja chodziłam chyba z 10 lat. Nic sie nie stało

Gość erlite
Będzie dobrze zobaczysz. Pewnie 2 gr.jak u mnie:)

Gość Zmartwiona 22...
uuu, to juz sie troche uspokoiłam. Powiem tak, 5 miesiecy temu zmarla mi na rekach mama, jestem jeszcze w takiej traumie, ze od kilku miesiecy latam po lekarzach i sie badam, nikt nie mogl mi podac przyczyny dolegliwosci, no a dzis wyszla ta nadzerka

a na co zmarła ci mama ?

Gość Zmartwiona 22...
Mama zmarła na serce, a miesiąc przed mama zmarła jej siostra na raka

no tak, wyjątkowa jestem Upławy miałam jako dzieciak już. A u ginekologa wylądowałam dopiero w wieku lat 27. ( z grzybicą:)) Lekarz mnie na szczęście nawet słowem nie ochrzanił. Tego bałam sie najbardziej

Gość przcież to jasne
Że nadżerka to objaw złej diety i dietą trzeba leczyć, no chyba że chcesz mieć raka.

Gość Zmartwiona 22...
tak, a najlepiej ja leczyć sokami jak wszystko, wiem wiem

Gość Zmartwiona 22...
Dzis jak przy badaniu ginekolog naruszył szyjke macicy to odczuwam ból brzucha, mam jakieś upławy i czuje tam takie dzwine pieczenie

Gość Zmartwiona 22...
a czy od nadżerki może boleć jajnik?

Gość Zmartwiona 22...
?

Gość malgosia123
Zabieg nie jest groźny, nadżerka jest. Nie wiem jakiego lekarza macie ale jeżeli wam mówi inaczej to trzeba zmeinić. Nadżerka może się przerodzić w raka z czasem jak nie leczona. Może się pojawić z powodów przeróżnych ktore są wymienione na medycznych stronach. Noszenie tamponu nie grozi chyba że trzymamy go za długo. Powinniśmy je zmieniać co ok 4 godz. Sex w młodym wieku też może spowodować wiele problemów na przyszłość. Ja miałam nadżerkę jak byłam w liceum i nie wiem dlaczego. Z listy powodów nie mogę żadnego do siebie przypisać. Miałam ją zamrożoną i był spokój. W wieku ok 24 lat zaczęły mi się problemy z infekcjami. Dostałam zapalenie dróg moczowych i lekarz dał mi antybiotyki. Nic nie myśląc zaczęłam je brać. W Polsce lekarze też dają jakieś pozytywne bakterie ponieważ antybiotyki niszczą te dobre bakterie niestety. Lekarze w Ameryce nic ci nie powiedzą i mało wiedzą. Niestety inny tu system leczniczy jest i dużo trzeba samemu czytać i mało lekarzom ufać. Ja wtedy o tym nie wiedziałam, dostalam grzybicę i od tego czasu (teraz już 10 lat) mam chroniczny ból ktorego w żaden sposób nie da się usunąc Ich werdykty pokazywaly ze mam inflamacje ktora okazala sie nadzerka. Przez prawdopodobnie 6-8 lat mialam niedotykana nadzerke poniewaz tutaj sie tego nie robi. Dopiero lekarz w polsce to znalazl i uzywajac lasera wypalił. Wiem że jakbym miała dobrego lekarza na poczatku nie mialabym tyle problemów także radzę sie tego pozbyć jak najszybciej i nieczekać. Samo nie przejdzie a sie będzie powiększać. Po tylu latach mnie weszło głęboko. Nie można sie moczyć w wodzie przez jakiś czas i nosić tamponów przez jeden okres, tak żeby sie wygoiło. Może też być lekkie krwawienie z zabiegu.