Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rinoxi

Cytomegalia,pomocy

Polecane posty

Gość rinoxi

jestem w ciazy(8tydz) i wlasnie dowiedzialam sie ze jestem zarazona Cytomegalia,czy ktos mial to bedac w ciazy i czy mialo to jakies konsekwencje dla dziecka?

Gość chyba wiesz że na tym etapie
ciąży cytomegalia najczęściej kończy się dla płodu poronieniem i tego pisać nie muszę cytomegalii nie leczy sie w okresie ciąży dopiero ewentualnei po narodzinach dziecka leczy się jej skutki, bo skutki zawsze są dla dziecka w matczynym łonie, niestety a jakie masz wyniki?

Gość rinoxi
zdaje sobie sprawe ze rozne rzeczy moga wystapic. niestety nie mam wynikow,zostaly u lekarza,wiem tylko ze mam tzw"swieza" cytomegalie.

Gość Jo-------anna
Kurcze, a jak się to objawia? Ja nawet nie miałam takiego badania.

Gość a dlaczego nie masz
swoich wyników? poproś by lekarz je oddał, powinnaś je mieć w końcu to Twoje wyniki przecież jeśli cokolwiek się wydarzy i potem będziesz chciałą kontrolować co się dzieje, to jak masz to robić jeśli nie masz tych pierwszych wyników?

Gość a dlaczego nie masz
cytomegalia najczęściej nie objawia się niczym i większość ludzi przechodzi ją w dzieciństwie niebezpieczna jest niestety w okresie ciąży jeśli matka akurat się tym zarazi, a co gorsza nie ma na nią lekarstwa w ciąży

Gość rinoxi
nie mam wynikow bo sa jakies przepisy ze w razie kontroli u lekarza to on musi miec te wyniki,a ja mam je na zdjeciach tylko na kamerze ktora jest u tescia.musze je wydrukowac w koncu. cytomegalia to straszny wirus,mozna sie zarazic w kazdej chwili od kazdego.i objawy sa grypopodobne,np katar,bol gardla,itp. udalo mi sie po 2 dniach dzwonienia do wszystkich poradni i szpitali zarejestrowac do lekarza,albo tylko prywatnie,albo sie tym sie zajmuja,albo nikt nie odbiera.straszne to:( ale najwazniejsze ze udalo mi sie i na przyszly tydz. kazda kobieta w ciazy powinna miec zrobione badania pod tym katem.

Gość rinoxi
z okolic katowic

Gość rinoxi
wlasnie dzwonilam do bytomia i zapisala mnie na przyszly tydzien:) ale co sie naszukalam wczesniej to moje...

Gość rinoxi
nie tam gdzie sie juz dodzwonilam to okazywalo sie ze akurat tym wirusem sie nie zajmuja.albo ze tylko prywatnie przyjmuja. nic sie na to nie poradzi...

Gość Jo-------anna
To ja chyba sama sobie zrobię to badanie..

Gość rinoxi
a jestes w ciazy?

Gość rinoxi
kazda kobieta powinna zrobic te badania bo to naprawde bardzo wazne...

Gość też zarażona chyba
Hej, byłaś już na tej wizycie w Bytomiu? drogie są badania?