Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinowa....

Dziwna sytuacja w pracy....

Polecane posty

Gość Malinowa....

Pracuję w tej firmie od roku, mam malutkie dziecko i niestety jestem znowu w ciąży, nie za dobrze się czuje, ale chcę pracować i lubię swoją pracę. Tylko, że żona szefa to chamska kobieta i na każdym kroku mi docina. Nastawia też szefa, ale on zachowuje się normalnie wobec mnie. Jeżeli pójdę na zwolnienie, to dostanę tylko połowę wypłaty, bo u nas tak jest, że jak się jest chorobowym, to przepada premia uznaniowa będąca drugą połową wypłaty. Za 800 zł wiem, że nie przeżyjemy, czyli za podstawę. Zależy mi aby chodzić do pracy, ale ta baba wykańcza mnie psychicznie. Szef jej raz coś powiedział, to skończyło się to źle. Co byście zrobiły na moim miejscu?

Gość a mozeeee
a co ona Ci mówi??? podaj przyklad

Gość dostaniesz tyle co0 dostawałaś
bo od takiej premii płaci się składki zus więc zus wyliczając Ci zasiłek będzie to też liczył

Gość Malinowa....
U nas szef nie wykazuje premii....Co o na mówi? Że samochód postawiłam nie w tym miejscu pod firmą co ona by chciała, więc musiałam go przestawić, że wydrukowałam o jedną kartkę za dużo i marnuję tusz, że jestem nieudolna bo nie potrafię odszukać w całej firmie koszulek do segregatora, chodzi i to komentuje, co jak się okazało nieprawdą, bo zapomniała ich zamówić (tylko ona zajmuje się wyposażeniem firmy w artykuły biurowe, bo chce mieć wydatki pod kontrolą) i po prostu się skończyły. Zrobiła się z tego dzika awantura, że szef musiał zrobić interwencję bo myślał że mu się firma pali:) Acha i nazwała mnie księżniczką, bo nie chciałam wnieść po schodach pudeł z papierem do xero, tylko zrobił to mój kolega, bo ona przecież się nie wyręcza nikim itd. To tylko niektóre sytuacje.

Gość efhnbad
oskarż ją o mobbing i tyle, szefa uprzedź o tym, powiedz że nie dajesz rady i tyle

Gość efhnbad
dostaniesz tyle co0 dostawałaś bo od takiej premii płaci się składki zus więc zus wyliczając Ci zasiłek będzie to też liczył nie jest powiedziane że miała płacone od premii składki. może być tak że nie i wtedy niestety ta kwota się nie wlicza

Gość efhnbad
i tak przy okazji, jak pieniądze daje "pod stołem" to jest to nie legalne. Ale pogadaj z szefem widać że jest ok, może tą babe dobrowadzi do porządku (myśle że może ona tobie zazdrości? urody???)

Gość i rodzice nie wzięli
ależ ona wyraźnie napisałą ze premia jest UZNANIOWA!!!!!!!!!!! tak więc nie pracując- nie otrzyma jej :)

Gość troche dzikaa
A ta szefowa to jest zona szefa ...?

Gość co to jest xero?
Faktycznie jestes niudolna

Gość as677bjiko
podla dziwka moze w cize ni moze zajsc??? to juz jest mobing ja bym to inaczej zalkatwila

Gość efhnbad
ależ ona wyraźnie napisałą ze premia jest UZNANIOWA!!!!!!!!!!! tak więc nie pracując- nie otrzyma jej nie znasz sie, premia się liczy do chorobowego O ILE jest od niej odprowadzana składka chorobowa podla dzi**a moze w cize ni moze zajsc??? to juz jest mobing ja bym to inaczej zalkatwila zgadzam się

Gość asdfghjklmnbvcxzghdshfhy
pogadaj z szefem może ci wliczy premię do podstawowej pensji (najwyżej zwrócisz mu koszty) po 3 m-cach idź na zwolnienie i zus juz ci będzie wypłacał całą kwotę.

Gość Malinowa....
Mobbing to to jest na pewno, ale przecież nie będę szła do sądu, bo jestem w ciąży i nie będę na razie zmieniała pracy. Czy spotkałyście się z podobną sytuacją?

Gość dostaniesz 1111 zł ponieważ
zwolnienie na ciążę jest 100% płatne a tyle wynosi najniższa krajowa netto.Podejrzewam że na tyle jesteś zarejestrowana.

Gość resurcy23
przyszlo ci do glowy,ze moze autorka nie pracuje na pelny etat i stad to 800 zł?

Gość Malinowa....
Pracuję za 3/4 etatu za 1600 zł jeżeli dostanę premię....

Gość Toteeż
przykre

Gość jak dostajesz premię na
lewo to dostaniesz zasiłku tylko tyle ile wynosi wynagrodzenie...