Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca.......

Grecja w maju z dzieckiem? Kto byl?

Polecane posty

Gość pytajaca.......

Chcemy sie wybrac z dwulatkiem w maju do Grecji. Moze ktos polecic jakies resorty przyjazne rodzinom? Czy ktos byl i czy te dwadziescia pare stopni bylo ok temp z takim dzieckiem? dziekuje z gory

Gość pytajaca....
moje dziecko jest grzeczne, nie drze sie, bardziej boje sie o to, ze pijani wczasowicze beda nam zaklocac odpoczynek...

My też chcemy wyjechać na początku maja, zobaczymy jakie będą mieli oferty last minute. Już nie możemy się doczekać. Lecimy pierwszy raz z naszym 1,5 letnim synkiem:-) Jestem ciekawa jak uda się pogoda, czy będzie się dało kąpać w morzu.. Dwa lata temu byliśmy w Kos na początku lipca i to właśnie wtedy zakochaliśmy się w Grecji:-)

Gość pytajaca...
Zona - no wiem, ze za dzieckiem biegac bede, nie licze, ze bede lezec i popijac drinki, choc musze przyznac, ze dziecko mam grzeczne, ale to duza zasluga naszej niani mysle. Wakacje juz znalazlam i fajnym resorcie przyjaznym dzieciom na Krecie, jeszcze bede szukac, ale mysle, ze je kupie.

Gość pytajaca...
Mammi - my tez zakochani w Grecji, bylismy juz 2 razy (Zakynthos i Rodos), a teraz pierwszy raz z dzieckiem. Poltora roku to fajny wiek, bo jeszcze malo lub nie placisz za dziecko. za dwulatka trzeba juz placic... No coz.

Gość Despina
dziewczyny, ja mieszkam 5 lat w Grecji! Przyjechałam by kontynuować naukę w liceum własnie tutaj.Teraz studiuję i mieszkam na Peloponesie i polecam to miejsce na wakacje!! Z wysp to polecam Zakynthos(),Kreta, Levkada, Rodos.. A temperatura w maju to około 25-28 stopni

Gość matka pracujaca.......
ja wlasnie kupilam wyjazd w maju na Krete z dzieckiem, bylam tez juz 2 razy w Grecji i bardzo dobrze wspominam urlopy tam.

No tak, ma za darmo tylko muszę się spieszyć z wyrobieniem mu paszportu, bo już tylko miesiąc został. Już myślę co spakuje, jakie ciuszki i kremy na słońce. Zastanawiam się też czy brać obiadki w słoiczkach, jakieś kaszki, pieluchy, czy po prostu liczyć na zakupy już na miejscu..? Czy on może jeść ogólnie to co my czy raczej nie ryzykować, jak myśliscie?

Gość matka pracujaca.....
mammi - jesli nie jest alergikiem to pewnie moze jesc to co dorosli pod warunkiem, ze wybierzesz naprawde dobry hotel - mam na mysli raczej 5 gwiazdek lub 4, 3 to juz jest bardzo slabo jesli chodzi o warunki i jedzenie. jednak kilka sloiczkow tez bym na Waszym miejscu wziela. my bylismy z naszym synkiem jak mial 1,5 roku w gorach w Polsce i jadl to, co my. jest alergikiem, wiec mialam kilka sloiczkow dla niego, ale nie musialam ich uzywac. zreszta on za nimi nie przepada.

Gość matka pracujaca.....
nie liczylabym na zakup sloiczkow na miejscu, bo mozecie miec hotel na uboczu lub mozesz niec miec w okolicy sklepu z takim produktami.

Nie , nie jest alergikiem. Słoiczków mu nie daje, czasami w wyjątkowych sytuacjach, tak to gotuje mu sama wszystko:-) Ciekawi mnie, czy można zabrać samolotem wózek spacerowy? Waży ok. 11 kg.

Gość matka dziecka....
Pewnie, ze mozesz zabrac samolotem wozek. Ponizej 2 lat to jak najbardziej, pozniej musisz sprawdzic. moze sie takiemu dziecku nie nalezec bagaz i raczej na pewno bedzie siedzialo u Ciebie na kolanach - ponizej 2 lat tak jest.

Gość matka dziecka....
ja wlasnie szukam wakacji, juz razbylismy z dzieckiem, ale teraz juz prawie 2,5 roku ma, wiec bedzie to calkiem inne doswiadczenie i szukam innego hotelu. jak bylismy pierwszy raz to dziecko mialo 6 miesiecy, wiec bylismy w hotelu bez specjalnych atrakcji dla dzieci, ale za to duzo dla doroslych bylo rzeczy. natomiast teraz szukam czegos patrzac glownie na potrzeby dziecka.

Gość Despina
do 2 rż dziecko nie płaci za lot i siedzi u mamy na kolanach.Nie może mieć swojego bagażu ale wózek jak najbardziej, nawet duzy i ciężki;)

A nie miałyście Mamy problemów ze zmianą klimatu? Nie miałyście oporów żeby dziecko było w wodzie?

Gość chwilowa emigracja.......
w tamtym roku w maju bylismy na Krecie w tym hotelu (ale z biura holenderskiego): http://www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/Hotel-Blue-Marine-Resort-SPA.html?tripFrom=4&tripRoom=2&tripBoardDb=14#page2 byliśmy bardzo zadowoleni, dobre jedzenie, miła obsługa i pełno animatorów, którzy organizowali coś od rana do wieczora. była nawet dziewczyna, która się zajmowała małymi dzieciaczkami na basenie, a rodzice mogli trochę odsapnąc :) ale w morzu woda za ciepła to nie była.

Zastanawiam się też nad ubraniami. Ile i co zabrać. Sandałki, adidasy.. Spodenki krótkie, wiadomo bluzy, body, koszule, nie mam pojęcia jak tam jest w maju?

moze byc cieplo albo cakiem goraco. wez krem na opalanie dla dziecka ktory sie nie splukuje - taki ciezki bialy. moje dziecko mialo 7 miesiecy i nie jadlo zadnych sloiczkow, byl ciagle na cycku a poza tym dawalismy mu zupy ktore tam mieli (hotel mial bardzo dobre jedzenie trzeba przyznac). wzielam kilka sloiczkow ale nie otworzylam ich nawet. ale jakos nie moge sobie wyobrazic zeby dwulatek musial jesc sloiczki???? mlody kapal sie z nami normlanie. jakos nigdy nie przesadzalismy z takimi rzeczami.

Gość pytajaca.......
ja juz wykupilam wakacje do Grecji od 4 maja na tydzien na Krete. Moj syn je to co my oprocz jajek i kiwi, na ktore jest uczulony. Pije Pije jeszcze mleko dla alergikow, bo wciaz ma skaze bialkowa aczkolwiek zanikajaca. Z tego, co sprawdzalama pogoda moze byc 20-25 stopni, moze bywac wietrznie, wieczory moga byc jeszcze chlodne. Takze biore ubrania i na upal i na nieco chlodniejsze dni, nakrycie glowy. Biore krem z filtrem dla dziecka, troche jego zabawek, kocyk, ksiazeczki, zabawki do wody, kapielowki, pilke do wody. My mozemy miec 3 torby po 20kg kazda, wiec sie nie martwie. Biore tez karton jego mleka sojowego do platkow i ulubione platki w razie czego oraz leki na alergie, ktore musze brac wszedzie, bo maly moze dostac dusznosci jesli zje cos, czego nie powinien. Z tego wzgledu biore tez kilka jego ciasteczek dla alergikow. Raz mielismy taka sytuacje jak byl malutki i zabrala nas karetka. Od tego czasu jestesmy pod kontrola lekarzy. Biore tez wozek, z ktorego prawie juz nie korzystamy, ale nic to nie kosztuje, a w razie czego wole miec. Biore tez cos na goraczke i cos na owady i poparzenia sloneczne, plaster i waciki nasaczone spirytusem (z PL, fajny wynalazek). Syn bedzie 2 tygodnie po 2 drugich urodzinach w momencie wyjazdu. troche jest przygotowan z alergikiem, ale i tak juz nie mozemy sie doczekac.

Zastanawiam się nad sandałkami, muszę chyba mu w domu chyba już zakładać żeby go tam nie obtarły. Tylko najpierw muszę kupić;-P Na szczęście mój synek nie jest alergikiem, to moje pierwsze dziecko, więc udało mi się bezproblemowe;-) Wszyscy się dziwią. No i wciąż pije cyca, a ma 16 miesięcy. I je wszystko to co my. My chcemy wykupić last minute na początku maja.

pytająca:) też wybieramy się w maju z dzieckiem do Grecji jak Ty się przygotowujesz do wyjazdu?

Gość pyatajaca....
karonline... upewnilam sie, ze w pokoju bedzie lozeczko turystyczne, a sam hotel bedzie oferowal takze menu dla dzieci oraz ze bedzie tam malutki basen i jakis plac zabaw oraz klub malucha. dzien wczesniej biore wolne, zeby nas pakowac, bo lot mamy juz o 8 rano, a ja o 19 dopiero wracam z pracy. tak jak pisalam biore rzeczy ciensze i grubsze, kapielowki, kapelusik, krem z filtrem. wykupilam opcje all inclusive, bo nie chce sie o nic martwic, bedziemy na miejscu. biore kilka podstawowych lekow, kilka zabawek oraz ze wzgledu na alergie kilka produktow zywieniowych. poza tym po prostu sie ciesze na wakacje. my juz latalismy sporo samolotem z synem, wiec wiem jak znosi - nie jest zle, ale trzeba miec zabawki zajecie na lot. a glowny problem jaki teraz mam, to to, ze syn od tygodnia bez pieluchy, za dwa tygodnie wylot na wakacje. zalatwia sie tylko na swoj ulubiony nocnik, na spacerze i playgroupach nie popusci, tylko trzyma aby zrobic w domu. takze musze tez chyba wziasc ten nocnik. biore tez maly termosik, bo syn rano zaraz po obudzeniu pije mleko i nie wiem, czy bede miala czajnik w pokoju, wiec bede te woda brala dzien wczesniej z restuaracji. upewnilam sie tez z organizatorem, ze hotel nie jest daleko od lotniska, bo po 4h locie, nie chce jeszcze siedziec w busie nie wiadomo ile, zeby dojechac na miejsce. wybieralam opcje, zeby lot nie byl ani bardzo wczesnie ani bardzo pozno.

dużo pomocnych informacji dla mnie a Wy z jakiego biura skorzystacie? my mamy zamiar z itaki. wyjazd planujemy ok 20 maja.

a własnie jak wygląda lot ile bagażu można zabrać co do bagażu podręcznego? to będzie nasz pierwszy lot samolotem.nasz synek ma 2 lata więc wózka nie będziemy brać.

Gość pytajaca....
my jedziemy z biura thomas cook. mozemy miec 20kg bagazu na kazda osoba + podreczna torba dla kazdego. bierzemy tylko dwie torby po 20kg, mysle, ze nam wystarczy. mozemy tez wciasc owzek bez dodatkowych oplat. ale to jaki bagaz moze byc duzy zalezy od biura, lotu itp. musisz sie dowiedziec u organizatora. ja mam tez dodatkowe ubezpieczenie podrozne i medyczne, ale to mam caly rok, nie tylko na wakacje. jesli bym nie miala to bym wykupila na czas urlopu.