Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca.......

Grecja w maju z dzieckiem? Kto byl?

Polecane posty

ja leciałam easyjet i patrzyli na wagę i ilość bagażu.Moglo być troche ponad 5 kg ale nie dwa bagaże na osobę.Nawet taką większą torebkę, którą miałam kazała mi schować do torby podręcznej by nie policzyli jako dodatkowy bagaż

latałam w latach 2004-2006 wizzair ale nie pamietam jak było z bagażem.Pamiętam tylko, że nie mieliśmy swoich numerów na miejsca i każdy siadał gdzie chciał. Najczęściej latamy greckimi liniami Olimpic i tam nie robią problemów w ogóle z bagażem podręcznym.I każdy ma swoje miejsce zaznaczone w bilecie

despina --> ze strony easyjet: Z wyjątkiem sytuacji, w których przepisy lokalne nakładają bardziej restrykcyjne ograniczenia, każdy pasażer może przewozić jedną standardową sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 56x45x25cm (w tym kółka i kieszenie) („Standardowy bagaż podręczny). Bagaż musi się z łatwością mieścić w stojakach do pomiaru umieszczonych przy odprawie lub przy wejściu do samolotu. Bagaż podręczny nie jest ograniczony żadnym limitem wagowym, o ile jego waga pozostaje w rozsądnych granicach, tzn. pasażer jest w stanie samodzielnie i bezpiecznie umieścić go w schowku nad siedzeniem.

ja mieszkam w Grecji i gdy z Aten mialam lot to zwracali uwagę na wagę bagażu

to dlaczego 3 lata temu gdy leciałam easyjet z rodzicami do Polski to na odprawie ważyli nam podreczny bagaż?

Gość pytajaca...
odnosnie bagazu podrecznego, to np BA nie ma zadnego limitu wagowego (ma limit wymiarowy) i kazdy moze miec 2 sztuki, ale wlasnie pod warunkiem, ze sam jest w stanie ten bagaz wlozyc do luku nad siedzeniami. a to, ze easyjet raz sprawdza a raz nie, zalezy od sluzb lotniska. jesli na stronie przewoznika jest takie info jak przytoczyla zona, to mozna to wydrukowac i zamachac tym swistkiem przy odprawie. no i fakt raynair ma 10kg.

Gość Moncjusz
Ja na krete z dzieckiem bym się wybrał chyba http://turystyka.wp.pl/gid,11238605,title,kreta--najciekawsze-atrakcje,galeria_zdjecie.html

Gość pytajaca.......
bylismy w zeszlym roku z dwulatkiem w grecji i bardzo sie udalo. w tym roku tez lecimy, polecam. synek lubi bawic sie na plazy, nie trzeba za nim ganiac, takze bylo ok. mielismy pokoj z tarasem takze wieczorem jak dziecko spalo mozna bylo napic sie drinka :)

Gość studiuję w Grecji
polecam Grecję zwłaszcza w maju !! Od tygodnia mamy 30 C :)

Bylam nie podobalo mo sie wiec zaczelam jezdzic na wyspy. Hiszpanskie , francja i italia polecam te kraje w grecji nie , dziwny kraj , dziwni lidzie, a zamiast plazy kamloty( kreta) fakt pogoda w maju perfekcyjna

Gość gość
Chyba rzadko komu nie podoba się Grecja, przecież to najpiękniejszy kraj. następnym razem wybierz się z biurem Grecos, oni pokażą Ci najpiękniejsze zakątki

Gość gość
Bylismy w tamtym roku w czerwcu na Rodos z synkiem 1,5 roku. Było fantastycznue, jadł normalnie jedzenie hotelowe (hotel 4*). Tamtejsze arbuzy dosłownie pochłaniał w gigantycznej ilości:) Tylko niestety w drugiej połowie czerwca na rodos była już patelnia i trzeba było chronić dziecko przed największeym słońcem ( całe szczęście spał nam od 12 do 16 czasami tak służył mu klimat ) także przesypiał największy ukrop a my z męzem zmienialiśmy się w warcie przy nim w pokoju. Jedno nad basenem drugie z dzieckiem potem zmiana. Po 17 jak niunio wstał i się najadł to szliśmy nad morze. Teraz wybrałabym termin majowy, bo jest już bardzo ciepło ale nie ma piekarnika. Ach cudnie było uwielbiam Grecję. Bylismy już na rodos, krecie i cyprze, teraz chcialabym na zakhyntos w maju.

Gość cafe rosa 1234
Polecam Zakythos. Bylam kilka lat temu. W Grecji z dzieckiem bylsimy juz 3 razy. Na razie wystarczy i w tym roku cos innego. Ale ogolnie Grecja bardzo nam sie podoba.

Gość gość
Nie czytalam calego tematu wiec odpowiem rzeczowo , wybierz biuro podruzy ktore specjalizuje sie w wakacjach rodzin z mniejszymi pociechami wtedy unikniesz pijanych wczasowiczow , my latamy z TUI osrodek zawsze dostosowany do malych dzieci czesto menu w hotelu tez , duzo atrakcji dla maluchow organizowanych aaaaa jak chcesz cos zwiedzic cos zobaczyc to radze wycieczke tylko z malzonkiem bez dzieci . Zycze milego wypoczynku :)

Gość gość
Ja byłam z mężem i synem (5 lat miał wtedy) w Atenach. taki kilkudniowy wypad. bardzo polecam. było ciepło, bardzo, ale nie jakieś straszne upały (maj, około 28-32 stopni). jednego dnia nawet nieco kropiło. unikaj dużych restaruacji "pod turystów" bo potrafią byc bardzo drogie i niemili klenerzy. jeden taki nieźle nam humory zepsuł... ale małe niepozorne miejsca w bocznych uliczkach są fajne, z klimatem. polecam gorąco "Geros tou moria" !!!! polecam Ateny!

Gość turtla
Hej, mysle, żeby wybrac się z dzieckiem do hotelu Caravel na Zakynthos. Czy może ktoś bywał w tym miejscu? Tam działa figloklub Rainbow Tours, co jest jedną z ważniejszych zmiennych ;) ponieważ zalezy mi na tym, żeby synek miał okazję do zabawy z innymi dziećmi. Małemu na pewno spodobają się równiez wszędobylskie zółwie... A my mamy nadzieję na wypoczynek w pieknym miejscu. :)